Práca v zahraničí, dieťa na Slovensku

7. okt 2022

Mile mamicky,
Chcela by som sa zamestnat v zahrancii, s tym, ze by som tam pracovala 2-3 dni v tyzdni a zvysok by som pracovala z domu na Slovensku.
Som samozivitelka a pocas tychto dni by mi vedeli so statostlivostou o dieta pomoct moji rodicia.
Chcem sa opytat, ci ste niektora v podobnej sitiacii alebo poznate niekoho v podobnej situacii. Nie tak, ze otec pracuje v zahranici a zena je doma. Ale ze zena je v zahranici.
Rada by som vedela, s akymi problemami zapasite. Ci je to ok pre byvaleho parntera. Nech zvazim aj veci, ktore mi zatial nenapadli. Dakujem.

pribinak
7. okt 2022

Poznám takýto prípad. Postupne dieťa matku úplne prestalo rešpektovať, už nebola matkou, ale občasnou kamarátkou
Proste komplet rodičovské kompetencie prebrali stari rodičia
Stratený čas sa nedal vrátiť späť

Neviem aké staré je tvoje dieťa, akí stari sú tvoji rodičia, ale daj pozor aby si neprišla o dieťa - v zmysle že nebudeš rodič ale kamoska

autor
7. okt 2022

@pribinak dieta je este male. Islo by do skolky. Zvazujem, ze by som tam isla aj s dietatom. No obavam sa toho, ze byvaly partner to neodsuhlasi. Aj ked momentalne realny zaujem o dietat nema.

pribinak
7. okt 2022

Och, pokial fakt nie si v totálne katastrofálnej situácii čo sa financií týka, tak neodchádzam od tak malého dieťaťa
To dieťa je maličké len raz

monalisa1111
7. okt 2022

@pribinak súhlasím. Poznám podobný prípad a to odcudzenie môžeš v budúcnosti veľmi ľutovať..

autor
7. okt 2022

@pribinak ide hlavne o to, ze tam je moznost mat pracu, ktora by ma ozaj bavila. Plus nebudem tam cely tyzden. Len par dni. Zvysok z domu. A na Slovensku budem robit len nieco, aby som robila. Nebudem realne stastna. A kedze som bez partnera. Tak to bude dalsia taka frustracia.

autor
7. okt 2022

@monalisa1111 tak ci tak, kebyze mam striedavu starostlivost, tak by par dni dieta bolo so svojim otcom. Takto s nim budem este viac, ako kebyze je tyzden u otca a tyzden u mna. Nemyslis?

terez246
7. okt 2022

Poznám prípad, kedy mama odišla natrvalo do zahraničia, jeden rok sa starali o chalana starší, dospelí súrodenci (sestry) a keď sa usadila, zabezpečila všetko (školu, bývanie, prácu) chalan prišiel za ňou. Neskôr sa prisťahovali aj dospelé deti a už sa tam aj ony usadili. Všetko super. 😊

sisaka
7. okt 2022

2-3 dni v týždni v zahraničí? Koľko dni reálne by si bola doma, ak zahrnieš aj cestovanie a ako dlho by ta bavilo každý týždeň cestovať hore-dole, aby si tam strávila 2 dni

sojorez
7. okt 2022

Mne to pride ako mat striedavku s byv. partnerom. Akurat, co ma napadlo je, ci rodicia byvaju s Tebou alebo budu len dochadzat na dozeranie dietata. Aby potom nenastala presne ta situacia, ze v Tvojej domacnosti bude autoritou babka aj vtedy, ked budes pritomna. Ale ako vravi Jaro Slavik 🙈 - nevyskusas, nevies 🙈

autor
7. okt 2022

@sojorez zatial to este nemam vyriesene. Kedze bud budem fungovat takto alebo v inom meste bez ich pomoci. Cize uplne sama.

autor
7. okt 2022

@sisaka ja som takto fungovala priblizne 5 rokov. Som na to zvyknuta. Tie 2-3 max. vynimocne 4 noci by som bola mimo.

autor
7. okt 2022

@terez246 fiha. To je super. Ja poznam viacero rodin, co bud sa odstahovali uplne. Alebo funguju cez tyzden tam a vikendy na Slovensku. Ale nikoho, kto je sam s dietatom.

monalisa1111
7. okt 2022

Nie, nie je to to isté ako mať striedavú starostlivosť so svojím bývalým partnerom. Pretože Ty máš šancu sa rozhodnúť ináč..

vilma7
7. okt 2022

Kamarátka tak chodí. Ale robí asi tri turnusy do mesiaca a zvyšok je doma, čo znamená že nie každý týždeň. Tuším tancuje na 60%, ak sa nemýlim.
Dieťa má 4.ročné, vtedy je s otcom, alebo starými rodičmi.
Nevyzerá to tak, že by sa s dcérkou od seba odcudzili. Pracuje vo Viedni v nemocnici a plánuje tak až do dôchodku.

marca12
7. okt 2022

To je aka praca na 2-3 dni. A preco chces rodicoc zatazovat statostlivostou o svoje dieta? Toto by som nikdy neurobila,dieta potrebuje rodica pri sebe aspon jedneho.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
7. okt 2022

@marca12 v IT oblasti uplne normalne, ze clovek je jeden alebo dva dni v tyzdni v praci a zvysok robi z domu.

autor
7. okt 2022

@vilma7 a dieta chodi do skolky v Bratislave? Stiha vecer prist ci ostava tam na par noci?

autor
7. okt 2022

@jabadabadu nevylucujem, ze by tych par dni bolo aj so svojim otcom. No stari rodicia su spolahlivejsi. A kedze otec dietata a stari rodicia neziju v rovnakom meste, tak si musim vybrat bud jedno alebo druhe a tam prihlasit dieta do skolky.

bluka2
7. okt 2022

Mne sa to zdá ok, ak sú tvoji rodičia takí, že máte dobrý vzťah a viete sa dohodnúť a postarajú sa s laskou. Bývalému partnerovi, ktorý sa o dieťa nezaujíma, nemusíš nateraz ani nič nehovoriť. Keď tá práca baví a zarobí, brala by som aj to vážne. Dieťa v skokarskom veku v pohode pochopí ten koncept, že sa vyspí 2 krát a príde mama.

nika3136
7. okt 2022

Skolka je zasadna zmena. Aj to najodvaznejsie dieta na zaciatku potrebuje pevny bod, rodica, ktori ho podpori a bude vediet, ze poobede zas pride.. nie babka, ani dedko (kym ho samozrejme nemaju v starostlivosti). Pamatam si, ako moj otec odchadzal prec, boli sme uz velki, stale sme plakali. Ten cas nam uz nikto nikdy nevrati. Podla mna neurobis dobre....ale ak mate skoncit na ulici, ze tu pracu nemas...tak co uz

taga
7. okt 2022

Vyzera to, ze len hladas odobrenie a uz si rozbodnuta ist za pracou ktora ta bude bavit, i ked na ukor dietata. Uprimne: za mna sebectvo najhrubsieho zrna

bluka2
7. okt 2022

Z mojej skúsenosti: sem tam som išla na služobku a bolo som preč 1 noc - 2 noci alebo 3 noci vo veku dieťaťa od 2 r. Do 2 r. som si ju bravala so sebou, lebo letenky bez vlastného sedadla boli za pár euro pre dieťa. Potom sa mi nechcelo vždy platiť za jej letenku povedzme 1000€ k tej mojej platenej z práci. A bolo to absolútne v pohode. Nebolo to každý týždeň, to vôbec, ale viem, že by to bolo rovnako fajn ako toto. Prvý krát som tak išla do Nairobi sama tesne po jej druhých narodeninách a to som jej ešte odsate mlieko nechala v chladničke. Ziadna ujma/trauma, moje dieťa stále dôveruje svetu absolútne a bezvýhradne

autor
7. okt 2022

@nika3136 je este riesenie, ze by som bola dva roky nezamestnana a potom do skoly by sme sa prestahovali tam. No skolky sa obavam kvoli veku dietata a to, ze bude casto chore a ja sama v zahranici neviem, ci budem zvladat aj pracu aj starostlivost. Uz s vacsim dietatom by to mohlo byt ok.

bluka2
7. okt 2022

K tej ďalšej časti si myslím, že starostlivosť o dieťa v zahraničí sa dá skĺbiť s prácou tiež bez nejakých väčších problémov. A aj o 2, z vlastnej skúsenosti, ale 1 je naozaj celkom dosť v pohode 🙂

autor
7. okt 2022

@bluka2 to znie dobre. Som rada, ze sa nasiel an pozitivny komentar a realna skusenost. Prave take nieco som hladala. Ja stale zvazujem co a ako. Mam vela moznosti otvorenych.

autor
7. okt 2022

@bluka2 dakujem pekne. Tym, ze je este malicke, tak zatial si vsetko uplne do detailov neviem predstavit. Len viem, ze to skolkarske obdobie je plne chorob. A v skole sa to skor ustali.

bluka2
7. okt 2022

Poznám viac takých žien s podobnými modelmi, ktoré pracujú medzinárodne, dokonca aj Slovenky s deťmi pod 1 r. (ale či chodia na MK, to neviem...)

bluka2
7. okt 2022

Mne sa to s tými chorobami nezdalo tragické. Keď človek vypadne z práce, lebo zavolali, že dieťa treba vyzdvihnúť zo škôlky, nikto v zahraničí nebral tragicky a možno plus den k tomu. Tie detské choroby sú také, že za pár dní zas dobre. A v tom štádiu, že dieťaťu je pomerne dobre už, ale stále je to ešte nejaký čas, dokým mas potvrdenie od doktora, že môže ísť znovu do škôlky, to môže byť aj s nejakou opatrovateľkou, Oma Dienst alebo hocičo, čo tá krajina ponúka pre tieto prípady

autor
7. okt 2022

@bluka2 no ved prave! A potom tu dostanem otazku, co to je za pracu na 2 dni v tyzdni. Ja mam kamosky vsetky stastne zadane, takze moje problemy si ani nevedia predstavit.