Neviete o nejakej práci v zahranici? Ako ju hladat? Keď je v inzeráte napisane 1800€ netto, ubytovanie zdarma, naozaj dostanem 1800 alebo musim ešte nieco platiť agenture alebo ako to je?
@anjelicek26 to mi nenapadlo. To sa ti potom vobec oplati?
Kedze zarabam velmi slusne, tak ano... a oplati/neoplati je relativne, odvody na dochodok su slusne, takze je to len o tom, co dostanem na ruku "horsie"... ano je to taky blby pocit, ked vies, aku sumu mas v zmluve a to, co ti prijde na ucet... ale mna praca bavi, teraz budem v marci dokonca menit, vyssia pozicia, sluzobky, omnoho viac kontaktu s ludmi, tesim sa na to... financne sme (aj) vdaka muzovi na tom velmi dobre... mame kombinaciu danove triedy 3/5... Len proste si zisti, ako tych 1800e u teba rataju, nech ti neprijde na ucet potom fakt nieco ineho...kazda krajina to ma inak.
Agentúram treba platiť, záleží aj od toho do ktorej krajiny chceš ísť a čo chceš robiť. Ja žijem a pracujem v Rakúsku, daň platím menej a mam už aj svoje roky v mojom povolaní
ak je netto tak to mas v cistom .. ak mas ubytovanie free aj ucty tak si platis len cestu do prace/ak to nezahrna zmluva a jedlo ... treba zistit ci budes pod sk agenturou alebo zahranicnou ... ako je to so zdravotnym poistenim v tom pripade ... lebo ak si pod sk musis si platit cestovne poistenie ak pod zahranicnou -zalezi od statu kam ides .. treba si nastudovat zmluvu etc
Tak napriklad v nemecku mas 6 danovych tried, netusim, ako moze niekto vediet (bez stavu vydata/zenaty, deti/nie deti, cirkev/nie cirkev) ti nejake netto odhadnut... ja mam napriklad dane a odvody 49,5%, takze je to celkom vtipne vzhladom na vysku brutto mzdy...