Ahojte,
Som z tých všetkých zákonov, pravidiel a podmienok ohľadom tehotenstva už viac než zmätená 😀chyba mi ešte mesiac aby som splnila podmienku 270 dni nemocenského poistenia mám prácu kde by som prijala kratšiu pracovnú dobu avšak to musím najskôr oznámiť takze moja otázka znie ak to teraz oznámim zamestnávateľovi a on mi teda upraví pracovnú dobu naruší to nejako priebeh toho mesiaca ktorý ešte potrebujem pracovať aby som splnila 270 dni nemocenského poistenia ?☺️Nechcem im to ešte oznámiť pokiaľ si niesom v tomto dostatočne istá ďakujem za všetky rady správy ❤️
@deenyy Ak chceš akékoľvek úľavy od zamestnávateľa ( úprava prác. času) musíš mu oficiálne oznámiť tehotenstvo, doložiť teh. knižku. Čo sa týka 270 dni NP splníš aj pri úprave času, ale keďže asi rodiš 2021 tak ti úprava času a asi menší plat môže ovplyvniť výšku Materskej. Na to si daj pozor
precitaj si tu mas o pnke https://www.modrykonik.sk/forum/rodicovska-dovolenka/rata-sa-do-materskej-aj-pn/
Prečo tu otváraš 3 rovnaké diskusie???
@deenyy teraz ti chyba mesiac do 270 dni, alebo celkovo 1 mesiac do 270 dni v case nastupu na MD?
Samozrejme ze ti zamestnavatel pri skratenom uvazku moze alikvotne upravit plat a ovplyvni ti to MD. Pokial vo firme robis dlhsie ako od 1.1.2020, mozes si upravit uvazok v 2021 a uz ti to matersku neovplyvni.
@stela1996 na PN musi mat zdravotne indikacie 🙄. Zboznujem kocky co sa im nechce do roboty a hned prosia lekara o pn.
@deenyy Daj sa na PN do konca tehu 😉