Som učiteľka na štátnej škole a zvažujem zmenu. Je tu nejaká učiteľka, ktorá učila v súkromnej škole a vedela by mi povedať jej skúsenosti? Zvažujem, či ísť do súkromného sektora v školstve alebo odísť zo školstva úplne.
Ďakujem.
Mala som študenta, čo chodil na súkromnú ZŠ. No katastrofálne veci som sa dozvedela, ako ponižovali učiteľov tak žiaci, ako aj rodičia. Nie je tých peňazí, aby som si nechala od spratkov po hlave skákať. Pochopila som, prečo tam niektorí vydržia mesiac-dva. Platy sú tam o maličký kúsoček vyššie, musíš byť oveľa dlhšie v škole a nervy mať neviem z čoho. Žiadne uspokojenie a radosť tam nehľadaj.
Ja som bola v sukromnej rok, uz by som nesla. Riaditel - majitel mal mylne presvedcenie, ze pre jeho skolu by sme mali zahynut, dat jej prve a posledne, nonstop nejake vikendove sprostosti vymyslal. Plat len tabulkovy. Nie, dakujem. Ak by som napr. ja rozmyslala o zmene v skolstve, tak by som sla na dedinu do malickej skoly s 10-12 detmi v triede.
Ucila som na dvoch sukromnych a jednej cirkevnej, uz nikdy viac. Plat som mala dokonca nizsi ako tabulkovy.
Určite neodporúčam. Dôvody boli už vyššie spomenuté.
@adri266 Ja som poznala jednu učiteľku MŠ, išla robiť do súkromnej MŠ a že jej tiež dali menší plat ako v štátnej, tak to nechala.
Asi záleží od konkrétnej školy. Ja nie som pedagóg, ale dcéra chodila do súkromnej škôlky, kde si vedenie svojich zamestnancov vážilo… Stálo za nimi. Ale podľa mňa, väčšina žiakov a hlavne ich rodičov si asi mysli, že keď sú v súkromnej, tak sú niečo viac a hlavne, ak si platia, tak si aj môžu dovoliť… Samozrejme, česť výnimkám.
Mojej dcery kamos je v sukromnej..a ze otras. Ze tie deti tam su drze robia si co chcu. Dokonca mu ani nevykaju ale tykaju...
.
Nikdy nič horšie, ako súkromná škola! Dali mi základný plat, dovolenky o 5 dní menej ako mi zo zákona prináležalo. Stále ľudia odchádzali, kolektív stále nový. Decká si mohli dovoliť všetko, učiteľ stále pod drobnohľadom... 11 rokov som bola v štátnej sfére školstva, 19 rokov v CPP štátnej, ale toto som nezažila. A zabudni, že keď si odučíš pôjdeš domov, pevná pracovná doba a každý mal ešte k tomu niečo, čo ho zamestnalo do večera napr. Erazmus, Dofe, ...
@slavomira236 No na to tykanie som aj zabudla. Študent sa rýchlo preorientoval na vykanie, ale prišiel rodič do školy a tykal mi tiež ako svojej kamoške🙄 čiže oni si tam tykajú komplet všetci 😳
Sestra. A rozhodne by ti z vlastnej skusenosti neodporucila pracovat v sukromnej skolke. Ale ona pracovala iba v jednej a to bol fakt des.