Ahojte, určite sa medzi mamičkami nájdu aj skúsene lekárničky či laborantky. Som na postgraduále, ale vobec ma to nebaví tak sa chcem zamestnať v lekárni. Môžem ísť do reťazca, ale dostala som aj ponuku od znamej pracovať u nej v súkromnej lekárni. Ma niekto skúsenosť, že by to vedel porovnať? Aký je to rozdiel platovo? Viem že v súkromke je ten plat nižší, ale zaujíma ma o koľko. Zvyšujú v súkromnej po čase plat za nejaké odpracované roky, alebo po atestáciu? V reťazci ma desia tie nároky na plnenie cieľov a neviem ako sa to odráža na plate pri splnení/nesplnení.
je to ako v ostatných odvetviach - buď zvolíš nižší plat a tam budú aj nižšie nároky alebo vyšší a tam to bude podmienené väčším počtom odpracovaných hodín alebo plnením plánov....
Čo sa týka pracovných podmienok za mňa z osobnej skúsenosti reťazec. Ešte teraz sa mi chce zvracať pri pomyslení na súkromnú.
@sasa2 môžem vedieť prečo? Ja som to doteraz vnímala len z ohľadu na pacienta, ze v súkromnej je viac času sa mu venovať.
No asi ako kde. Tu tomu tak nebolo. 😔
Tak v súkromnej nerobíš asi nedele a podobne, cez týždeň tiež nie do 21tej minimálne. Je na tebe ako sa rozhodneš, ak nepotrebuješ súrne veľa peňazí nemusí byť plat rozhodujúci. S počtom zákazníkov záleží od polohy a histórie lekárne, stále je dosť starších ľudí čo nejaké lekárne čo fungujú roky majú zafixovane ako dobré lekárne a chodia tam hoci je napríklad dr max lacnejší.
Mam znamu co robila v maxe a teda ze nikdy viac. Musis mat kvotu splnenu predanych ich produktov, zalezi od polohy u nas je viac maxov a jedna cez vikend nerobi ina pobocka ide nonstop. Najviac ze ju nebavili kontrolne nakupy od vedenia. Proste musis predavat co chcu. Za mna pre pokoj v dusi isto sukromna
Mám známu, ktorá má malú lekáreň. Predáva si tam už nejakú dobu sama, pretože často mala problém vyplatiť mzdu zamestnankyni, keďže veľké lekárne ju odrovnali, sama na seba si vie zarobiť pohodlne, ale na ďalšieho človeka nie. Toto je pri lekárňach podľa mňa prirodzené riziko. Vedia prilákať pacientov akciami, svojimi značkami liekov ktoré sú často lacnejšie. Čo sa týka tvojej otázky ohľadom zvyšovania mzdy, súkromník pochybujem že by bral do úvahy atestácie. Zvýši ti plat vtedy keď bude mať na to financie a bude chcieť.