Ahojte pracujete alebo ste pracovali v štátnej správe.. Co presne ste robili a je to vhodná práca aj pre absolventov?
@kkikii pracujem... chceš ísť alebo je ti ponúknuté miesto? To je veľký rozdiel. V súčasnosti sa sem dostať je ozaj kumšt a už veľakrát ani známosti nepomôžu. Zákon o verejnej správe totiž veľmi chráni zamestnancov, aby sa s nimi nemanipulovalo pri každých voľbách, preto sú - sme chránení ako vzácny druh 😀 A v konečnom dôsledku ani nechápem, čo už je to za výhru - platy mizerné (tabuľkové), pracovné prostredie vo väčšine prípadov zastaralé, stále niečo nefunguje a na nič nové nie sú peniaze 🙄
Istota aj keď stále relatívna za mizerný plat 600-700 e max.
@kkikii otázka nestojí ci je vhodná ale ci tam poznáš niekoho kto ta tam pretlačí 🙂
@kkikii Nikdy viac. Robila som 3 roky, dostala som sa cez pohovor, nikoho som nepoznala. Spomalení, neproduktívny kolegovia čakajúci na dôchodok. A plány trebalo plniť. Takže vedenie ma po čase urobilo vedúcou tejto partičky. Ojoj, vtedy začalo peklo. Niekto na to čakal 30 rokov a oni urobia šéfkou " mladú siklu". Šup nohy na plecia. Aj astma sa mi vyliečila ako som odišla...😁
A AKO SA TAM JE MOŽNÉ DOSTAŤ? POSLAŤ ŽIADOSTI A TAK?
@katarinapekna si ešte nevidela mizerný plat 🙂
@papricka33 pre mňa je to veľmi mizerný plat, avšak vyvážený relativnou istotou do dôchodku,čo je ok.....tak neviem,ako si to myslela.....
@katarinapekna to je zasa uhol pohľadu: 600-700 euro je napr. pre ľudí v malých mestách dosť 🙂
@karolka1 môj chlap pracuje v štátnej správe.. áno, platy nie sú žiadna výhra... výhra je, že výplata chodí presne na minútu na čas, pracoval predtým u súkromníka a bolo umenie vypýtať si svoju výplatu..
ak chce čerpať OCRku, paragrafy, dovolenky, nikdy (dobre, ked majú kooooooooooooooooooopec roboty, tak kusok áno) nebýva problém, nikto mu tie dni nevytýka, že bol doma, dostal den navyše volna, ked sa narodil krpec, ked bol darovať krv...
@luciferkax presne tak...
550 s vysokou čisté
Ja som bola na pohovore, aj ma zobrali ale nakoniec som nenastupila. Normalne som si podala ziadost na ponuku a bolo. Dost o nicom, poziadavka VS a plat v hrubom 550 eur. Neviem kde beriete tych 600-700 eur. Znama robi na urade prace a plat 500 eur v hrubom, tiez poziadavka VS. Ono zalezi aj o ake oddelenie sa jedna, niekde pracuju mladi ludia, nikedke iba starsi. A ked je moznost, treba vyskusat, takzto takto
@hipuska never všetkému, čo ti povedia o plate, keby to tak bolo,tak by tam nikto nepracoval a nezhanali by sa známosti.
@maria1989 beriem do úvahy fakt,že napr. matka samozivitelka s jedným dieťaťom o dvoch ani nehovorím,nemá sancu vyžiť zo 600-700€ platu v štátnej správe. Ratajme platenie vlastnej strechy nad hlavou s hypotékou-hoci malou a je jedno kde,bratislavu nerátam,tam sa za 600€ nevstava ani z postele.
@katarinapekna samoživiteľka mi ani nenapadla.
@katarinapekna mozno naozaj zalezi, ale ja sama som bola na pohovre a toto mi bolo ponuknute, a perspektiva zvysenia platu do buducnosti ziadna. A ten druhy plat je tiez pravda, lebo je to dobra znama. Ja sa nejdem hadat, lebo v statnej sprave nepracujem tak neviem, ale tiez ma to velmi lakalo ked som dostala tu ponuku
Ono asi fakt velmi zalezi od oddelenia, a by ma zaujimalo ze kde maju tych 700 eur. Mozno policia? Ale bezne pracovnicky ako socialka, urad prace, statistika asi nie. Mozno len veduce pozicie
@hipuska ja som pracovala v justicii v cistom som mala 415 eur...zvysenie platu bolo beznadejne. Jasne poznam aj takych co mali v cistom 800 eur ale to im samozrejme nadelovali 400 eurove osobne ohodnotenia zato,ze chodili zalovat kto co na koho povedal a podobne. Ja som zazila v statnej sprave len rodinkarstvo a samozrejme,ze rodine treba dat najmenej roboty,ale najviac penazi!
@kkikii do šťastnej správy sa dostaneš iba po známosti v dnešnej dobe