Práca v štátnej službe

majamad
23. aug 2023

ahojte , rada by som sa opýtala na vaše skúsenosti s prácou v štátnej službe - zaujíma ma najmä, či sa tam dá pracovať popri deťoch. Na moje veľké prekvapenie som bola vo VK úspešná, išla som tam takpovediac "vyskúšať" či po rokoch na materskej ešte niečo viem 🙂. Teraz premýšľam, či to dokážem skĺbiť , predsa len mám tri školopovinné deti + tie ich krúžky. Ako je to s pracovnými časom , je rovnaký ako stránkové hodiny?

dota6
23. aug 2023

@majamad robim v štátnej službe a moje kolegyne mamky boli velmi spokojné s pracovnou dobou. Pracovná doba nie je rovnaká ako stránkové hodiny. V deň keď sú dlhšie stránkové hodiny sa striedate, tak ostaneš dlhšie možno raz do mesiaca a možno ani toľko. U nás sa v piatok končilo skôr, keď si si nadrobila hodinu a samozrejme ak si mala hotovú svoju prácu.
Určite budeš spokojná, za vyskúšanie to stojí ako skúsenosť je to super.

mandzula
23. aug 2023

@majamad ak budete mat pruzny pracovny cas, tak pre matku s detmi nic lepsie ani byt nemoze. S 37,5 hodinovym pracovnym tyzdnom to zladnes v pohode. My sme mali strankove dni kazdy den, plus dlhe stredy, tie boli do 17.00, no striedali sme sa.

majamad
autor
23. aug 2023

@mandzula dakujem, toto presne zistujem, aký je hodinový pracovný týžden. Čiže ked je stránkový čas napr. od 8.00 do 15.00, od kedy musíš prísť a smieš odísť z práce ? Zvláštne ale na VK sa vôbec toto neriešilo, ani den nástupu 🙂)) Iba či viem zákony 🙂

janka_266
23. aug 2023

@majamad štátna služba je ideálna na výchovu deti 😃

majamad
autor
23. aug 2023

@janka_266 Vážne ? 🙂) a ja som taká doplašená, stále sedím nad zákonmi aby som ich vedela, stále váham, decká okolo mňa škriekajú , už teraz ich zanedbávam 🙂 🙂

ibrunova
23. aug 2023

@majamad u nás baby, čo sú v štátnej, robia normálne 7.30-15.30. Stránkové sú 8.00-15.00, v stredu do 17.00, ostávajú všetky, nikto sa nestrieda, v piatok majú do 14 a potom idú domov, už neviem, o koľkej to vychádza. Aj tak je to fajn, lepšie nezoženieš.

ibrunova
23. aug 2023

A pozerám, že ty máš už veľké deti, no ľavou zadnou 🙂

mandzula
23. aug 2023

@majamad predstav si, ze si klient uradu, strankove hodiny su v urcitom case - v tom case ocakavas, ze tam uradnika najdes, cize vtedy tam ty musis byt. Ak sa ovsem nebudete striedat s kolegami.
Pruzny pracovny cas znamena, ze mas jeho pevnu zlozku, napriklad od 8 do 14, vtedy v praci musis byt, plus pruznu zlozku, mozes prist o 7 a byt aj do 18 (ako ktory urad), dolezite je, aby si odrobila mesacny casovy fond. Tyzdenny je 37,5 hodin, na den to teda priemerne vychadza 7,5 hod. plus pol hodina obedova prestavka, ktora vsak nemoze byt na zaciatku ani konci pracovnej doby.

majamad
autor
23. aug 2023

@ibrunova ano také stránkové sú aj tu , streda dlhá , piatok krátky, predpokladala som ,že to bude aspon pol hodinu pred a po skončení. Deti su áno, už skoláci, ale bude treba trochu zalogistikovať, aby zapadli kružky, ZUŠka a nebehali same po meste, alebo doma samé.

ibrunova
23. aug 2023

@majamad Doteraz si bola doma?

asocial
23. aug 2023

@majamad ale ty máš veľké deti. Veď staršie už ani nemajú družinu a také deti predsa chodia domov samé a aj sú samé. Na krúžky môžu ísť aj pešo alebo autobusom, staršie môžu zobrať toho mladšieho. Zavisí aj od toho, čo je štátna služba. Ja som robila od 8.00 do 16.00. Keď bola kultúrna akcia aj večer či aj s prespanim inde. Mamina robila od 7.30 do 15.30, rovnako aj ocino.

ibrunova
23. aug 2023

@majamad a prečo by nemohli chodiť samé po meste alebo byť samé doma?

majamad
autor
23. aug 2023

@ibrunova áno, cez 10 rokov, tak som trochu splašená 🙂

ibrunova
23. aug 2023

@majamad neboj nič, všetko sa utrasie, dobre to bude 👍

majamad
autor
23. aug 2023

@ibrunova môžu v podstate, budú sa musieť učiť väčšej samostatnosti

majamad
autor
23. aug 2023

@ibrunova Dakujem 🙂

janka_266
23. aug 2023

@majamad nad tým či nastúpiť určite neváhajte, ak vám vyhovuje plat. Všetko ostatne sa utrasie a pokial tam nie je šéf uplna katastrofa, tak budete spokojná. A pracovna doba, keď si vezmete aké sú u súkromníkov, tak lepšie nenájdete.

ibrunova
23. aug 2023

@majamad najvyšší čas 🙂 deti to zvládnu v pohode, oni ťa až tak nepotrebujú, ako si možno predstavuješ.. Prvý stupeň bežne chodia sami busom, vedia sa už v meste orientovať, ak vyzerá, že budú chodiť sami, tak si to s nimi prejdi teraz cez prázdniny, ak si ich doteraz vozila všade.

majamad
autor
23. aug 2023

@janka_266 a ten šéf je práve asi to najodstrašujúcejšie, lebo z toho VK som odtial utekala preč, len sa tak prášilo za mnou ! Vedúci urobil velmi zlý dojem , stále ma skúšal , upozornoval čo neviem, toto si doštudujte a tu musíte byť stále, stále , a makať a za málo peňazí, a riešiť stránky a pod. No koniec 🙂

janka_266
23. aug 2023

@majamad keď sa zabehnete to už bude iné, jasne, že musia sa zahrať na drsných 😃 dobre to bude. Aj ja sa idem teraz vrátiť po materskej, a mám pocit, že nič neviem, a to som tam pracovala 5 rokov pred materskou 🤣

ibrunova
23. aug 2023

@majamad ale makať za málo peňazí, to má pravdu 🙂

babulkomale
23. aug 2023

@majamad fuuuuu, no ked sa sef ukaze ako kkt uz na vyberku, po mojich skusenostiach by som tam ani nenastupila.

citron25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katarinaforever
23. aug 2023

@citron25 štátna služba sa riadi 55/2017. Ja pracujem v štátnej a od 7:00 do 15:00 takže fajn pohyblivá pracovná doba.

citron25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alex49
23. aug 2023

Cez leto máme špeciálny režim, ale cez rok máme pružnou prác. dobu. Môžeš prísť od 6,00 do 8,00 a odísť od 14,00 do 18,00. Ak odpracujes viac hodín, tak si môžeš zobrať voľno. Na našom oddelení mame služby v stredu asi raz za dva mesiace, striedame sa. V tom čase musí byť aspoň jeden na oddelení. Teraz v lete už o 13, 30 môžeme odísť, ale minimálne jeden človek musí ostať do 15,00 do konca úradných hodín.

jana63n
Autor odpoveď zmazal
Zobraz