Práca v skúšobnej dobe

26. okt 2024

Ahojte, pekný večer, už sa Vám stalo, že ste odišli z práce po mesiaci v skúšobnej dobe, lebo práca vás nebavila, nepáčila sa vám ? Ako ste odišli ? Zo dňa na deň alebo oznámili deň vopred, že končíte ?

jozef11111111
26. okt 2024

V piatok výpoveď a v pondelok podpísať výpoveď ..práca pri dreve a práve stále pokazený stroj a furt nadávky že neviem na nom .

autor
26. okt 2024

@jozef11111111 V skúšobnej? To stačí tlačivo na oznámenie ukončenia v skúšobnej dobe a k nejakému dňu, dajme tomu deň po. Vôbec ma práca nebaví.

kris_tin257
26. okt 2024

Ráno prídeš s výpoveďou s tým že daný deň ešte odrobis a končíš

autor
26. okt 2024

@kris_tin257 A keď prídem s tým, že práca mi nesadla, ale ďakujem za príležitosť a v ten deň skončím, tak to je seriózne ?

autor
26. okt 2024

@kris_tin257 Nie je to práca, kde by bez mojej prítomnosti nejako utrpeli škodu alebo nemohli fungovať.

anna_anicka83
26. okt 2024

Ja som odišla po 2 týždňoch, išla som na PN a potom a ukončením PN som im zaslala aj výpoveď. Nič viac nemusíš.

janai1
26. okt 2024

Výpoveď v skúšobnej dobe neexistuje.
Môžeš tak maximálne poslať oznámenie o skončení pracovného pomeru v skúšobnej dobe

chrobak7
26. okt 2024

SEriózne, neseriózne - zákonník práce to nezakazuje. ZP len uvádza, že ukončenie PP v SD by mal zamestnanec oznámiť 3 dni vopred:

(2)
Písomné oznámenie o skončení pracovného pomeru sa má doručiť druhému účastníkovi spravidla aspoň tri dni pred dňom, keď sa má pracovný pomer skončiť.

Keď ale ráno prídeš a povieš, že chceš PP ukončiť a pôjdeš domov, tak ti nič nemôžu. Daný deň ti už nezaplatia. Alebo na konci zmeny daj nadriadenému písomné oznámenie, že končíš PP v skúšobnej dobe a na druhý deň už nemusíš prísť.

tiika
27. okt 2024

Neviem, čo robíš a aké budú dôsledky, keď hneď nenastúpiš do prace. Skús sa na to pozrieť z tvojho hľadiska, bola by si rada, keby prídeš do prace (nie tejto) a tam ti povedia, že hneď teraz končíš alebo by si bola radšej, keby ti to dajú vedieť aspoň tri dni dopredu?

autor
27. okt 2024

@tiika Jedná sa o predaj a ako píšem, tak chcem byť seriózny, keďže si cením šancu, ktorú som dostal, tak tri dni pred prídem s písomným oznámením o skončení pomeru.

tiika
27. okt 2024

Pokial chceš byt seriózny, tak toto je rozhodnutie, ktoré k tomu speje 👍

missviolet
27. okt 2024

Ano, chceli odrobit este 3 dni, vyhovela som im, neodchadzala som v zlom, menila som len za lepsi plat

jozef11111111
27. okt 2024

Mne stačilo ísť iba na osobné a tam my to vypísala a ja podpísal...niekde treba doniesť.