Ahojte
Chcela by som sa opýtať,je tu nejaká žienka,ktorá žije na SK,ale muž alebo kľudne aj vy pracujete v AT? Mala by som pár otázok.
Vopred ďakujem a krásny deň prajem
Napis na fb Slovaci v AT. Aké otázky?
Žijem v AT
Pracoval som v DE,AT a teraz v CH.Co potrebujes vediet?
@stellarstar
@tundra
@dagmarovita
Je mi to ľúto,že píšem ako anonym,ale mâm tu veľa rodinnych prislušníkov a nechcem aby vedeli,že sa budeme sťahovať. Začiatkom roka by sme mali ísť do BA s tým,že môj muž bude pracovať v AT, preto som sa chcela opýtať,že ja budem na materskej,teda je mi jasné,že poistenie budeme mať pod mojím mužom v AT,chcem sa opýtať,môžeme navštevovať lekárov na SK? A ďalšie,ak sa po roku zamestnám na SK,tým pádom budem mat aj SK poistovňu,môžem deti na základe toho prihlásiť pod seba ? A ako to bude s rodinnymi pridavkami,uplatním si ich potom na SK cezomna,alebo v AT cez muža? Veľmi pekne ďakujem za odpovede,ak by ste vedeli. 😊
Pokial si na MD tak plati vsetko AT.Ked zacnes pracovat,pridavky by mala zacat platit SK socialka a AT by malo doplacat diferenz do vysky AT pridavkov.Manzelka poberala,aj MD tusim rok alebo 9 mesiacov.Priprav sa na vela byrokracie a nervov.Vsetko som riesil osobne po uradoch v AT aj na SK.Je to uz par rokov,ale netreba sa nechat odbit,treba nastudovat info.priamo z of.stranok na co mas narok a na co nie.Nespoliehaj sa na info. z FB a MK.Drzim palce a prajem vela stastia v novej zivotnej faze👍.
@tundra veľmi pekne ďakujem. Pekný deň
Tak hadam, uz len zo slušnosti, ked ty niečo požadujes, tak by si nemusela písať ako anonym...