Práca v Rakúsku. Živnosť na Slovensku alebo v Rakúsku?

tatolu
21. nov 2009

Ahojte.
Moja maminka toho času už na dôchodku robí opatrovateľký kurz pre starých ľudí. Chce ísť pracovať do Rakúska.
Viete mi prosím napísať výhody, resp. nevýhody podnikana v Rakúsku?
Vraj je totiž na nej, či bude mať živnosť na Slovensku, alebo v Rakúsku a opatrovala starších ľudí v Rakúsku.
Za vaše názory ďakujem

hasleerka
21. nov 2009

tatolu ja sa opýtam kámošky, ona robí v rakúsku ... ale jej tam tá rodina platí živnosť ... popýtam sa na prípad tvojej maminy

ala105
2. dec 2009

Ahoj TATOLU, moja mamina pracuje v Rakúsku ako opatrovateľka už niekoľko rokov...Ak Ti mám pravdu povedať, je to oveľa výýýýýýýhodnejšie ako u nás na Slovensku...mamina má živnosť tam, rodina jej platí každý štvrťrok odvody (zdravotné, dôchodkové...) a taký plat ako v Rakúsku tu mať nebude, pretože Rakúšania sú na tom finančne oooveľa lepšie ako my...nevýhody ani veľmi nie sú, len ak by náhodou dostala veľmi ťažký prípad, ale na to sú agentúry...keď bude nespokojná, treba požiadať o novú rodinu... 😎

zuzadlo
2. jan 2010

ajoj tatolu 🙂 ,moja sestra robi v rakusku tiez opatrovatelku,zivnost tam je lepsia,najskor tam isla bez nicoho amala si vybrat, bud si tam zalozi zivnost alebo tam bude studovat,vyhodnejsie je si zalozit zivnost ale dane a vsetko si plati sama,ale aj velmi dobre zarobi 😉 ,dokonca si tam moze vybavit uver a kupit tam byt 😉

domidomi
4. feb 2012

Ahojte chcela by som sa opýtať či by mi vedel niekto povedať aká je priemerná hodinová mzda v Rakúsku. Diky