Ahojte,ma niekto skusenost s prac.pomerom v Rakusku,nasledne z hlasenim na AMS? Mam odpracovane 4roky,po nezhodach zo zamestnavatelom ma prepustil zo dna na den a teraz neviem co vsetko mi treba ak sa chcem prihlasit u AMS.Dakujem za kazdu pomoc. 🙂
Dakujem za odpoved.Praveze nemam ani prechodny pobyt a to je blbost ze som nemyslela na zadne vratka...myslis ze ak by som sa dnes prihlasila na prechodny pobyt uznali by mi odrobene 3,5roka v AT? Zamestnavatel ma prepustil nakolko uznal ze som hruubo porusila prac.disciplinu 😀 ( neplnila som si aj ine povinnosti)
kamaratku prepustili v rakusku a normalne dostava podporu v nezamestnanosti ci ako sa to vola, jednoducho polovica zo mzdy po dobu 6 mesiacov, trvaly pobyt nikdy nemenila, ma ho stale na SR, na urad prace chodi na SR, len im musela doniest neake potvrdenia z rakuska
asi ano neviem...
Zamestnavatel ta v Rakusku nemoze prepustit zo dna na den. Iba v pripade hrubeho porusenia prac. discipliny. Poradil by som ti obratit sa na Arbeiterkammer. Vypovedne lehoty su mesiac az 3...
Ked mas trvaly pobyt v AUT, tak zajdes na AMS v tvojom okresnom mest a fertig. Vsetko ti vybavia, zariadia a € idu na tvoj ucet. Ked mas trvaly pobyt na SK tak ta, myslim s nejakym formularom poslu na pracak na SK.