Práca v Rakúsku

chacabell
14. júl 2013

Zdrávim vás, onedlho budem pracovat vo Viedni a mám pár otázok ohladom papierovačiek pre tých ktorí stým už maju nejaké skúsenosti.
Momentálne som už týžden evidovaný na úrade práce ako uchádzač o zamestnanie a o necelé dva týždne začínam v Rakúsku.
Ako by som mal postupovať, čo sa týka sociálnej a zdravotnej poistovne? Treba sa odhlásiť pred nástupom alebo po nástupe do pracovného pomeru v zahraničí.
Alebo aké potvrdenia, ´´papiere´´ , povolenia budem potrebovať ???
Ak má niekto skúsenosti s prácou v rakúsku , prosím napíšte mi aj ostatné veci ktoré sú doležité. Budem velmi vďačný !!!

evarak
14. júl 2013

so socialnej a zdravotnej poistovne na Slovensku sa odhlasujes az po podpisani pracovneho pomeru v Rakusku,tusim budu potrebovat kopiu pracovnej zmluvy a tiez potvrdenie,ze ta nahlasili v Rakusku do zdravotnej poistovne,a ked uz budes v Rakusku robit tri mesiace treba ist na magistrate 35 a poziadat o povolenie na pobyt-anmeldungbescheindigung,viac asi nepotrebujes

chacabell
autor
14. júl 2013

dakujem za odpoved, nevies ešte náhodou ako to je s daňovým bonusom na dieťa ? u nás som ho dostával k výplate cca 20 eur . a na čo mám nárok a podobne... ?

evarak
15. júl 2013

ak mas na mysli detske prispevky,tak pokial robis v Rakusku a poberas ich na Slovensku,koncom roka ti doplatia rozdiel,alebo ked ich poberanie zrusis na Slovensku,tak ti potom budu chodit kazdy druhy mesiac,vyska zavisi od veku dietata-deti,inak danovy bonus pokial zarabas v rodine sam sa da uplatnit tusim len ked podavas danove priznanie a jeho vyska je 220 euro na dieta,dufam,ze som ti pomohla

chacabell
autor
15. júl 2013

No neviem ako sa tomu správne hovorí, ale dostával som to ked som pracoval k výplate cca 20€. Teraz som nezamestnaný takže nepoberám absolutne nič. Žena poberá materskú na naše 2r. dieťa. To je všetko... PS ano pomohla a velmi pekne ti ďakujem !

andulka81
25. sep 2013

ahoj Vsetci 🙂 chcem sa spytat v mene dobrej kamaratky slovenky, ktora sa prave prestahovala s priatelom do Viedne.
Hlada pracu vo Viedni, ale kludne by mohol byt aj Bruck , Neusiedl alebo Parndorf.. Je sikovna scestovana , pracovala a zila 9 rokov v Irsku, takze hovori plynulo po anglicky. Zial s nemcinou iba zacina, viete niekto poradit , ci sa da niekde zamestnat aj s minimalnymi znalostami jazyka? Mate niekto skusenost? Snazim sa jej pomoct nieco najst.. Dik moc za tipy , pekny den! ;)

sonculik
25. sep 2013

Ahoj ma prosbu hladam akukolvek pracu premna aj pre manzela v Rakusku mame jedno dieta nemecky velmi slabe zaklady kto by nam vedel pomoct budeme velmi podacny dufame ze sa najdu este priatelsky ludia dakujeme tesime sa na odpovede

luslus
19. nov 2013

ahojte, hľadám si prácu vo Viedni alebo blízkom okolí (opatrovanie detí, upratovanie, práca v sklade....). Nemčinu neovládal ale učím sa. Ak by ste niektorá o niečom vedela, dajte mi vedieť. Ďakujem emoticon

cekankacamomille
31. aug 2014

Ahojte. Viete mi prosím zo skúsenosti povedať, koľko zarobi heimhelferin?

tamara2209
2. nov 2014

Ahojte surne hladam akukolvek pracu v innsbrucku,tirolsku alebo niekde v okoli. Dakujem pekne... s nj zacinam a aj ovladam.

barborka314
25. jan 2015

Ahojte, mám takú prosbu chcela by som sa spýtať čo sa vás vlastne na tom pohovore po telefóne pýtali po nemecky moja nemčina nieje boh vie aká ale učím sa tam mám sa báť či nie? 🙂 ďakujem za odpovede

barborka314
2. feb 2015

Dobrý večer dievčatá, chcela by som sa spýtať či niekto nemá skúsenosť s prácou v MŠ v Rakúsku. Aké sú podmienky prijatia a aká škola je tolerovaná teda resp. či stačí pedagogické vzdelanie s maturitou. Ďakujem pekne za odpovede 🙂 pekný deň

patricia2007
2. feb 2015

@barborka314 rakusania su na ucitelky velmi prisny, hlavne v skolkach ak nemas lerfektnu nemcinu v skolke zvacsa pracovat nemozes, ak ked mas pedagogicku, alebo si budes musiet dorobit ich rakusku, minimalne 2 roky

siska22centrum
13. nov 2016

Ahojte,
manžel si hľadá prácu v rakúsku, viete o niečom? Je šikovný, zručný, intenzívne sa doučuje nemčinu. SúRNE 😝

hedviga_123
20. okt 2017

ahojte.
Ak by ste vedeli o nejakej práci v Rakúsku vo Viedni, alebo niekde medzi Bratislavou a Viedňou pre dvoch manuálne zdatných chalanov, tak mi prosím dajte vedieť. Mohla by to byť napríklad práca v skladoch (to by bolo fajn), práca pre podlahárov, príp. iné práce na stavbách. Na rakúsku zmluvu. Budem vďačná za info.

siska22centrum
21. okt 2017

no môj manžel si hladá prácu tiež, vyskúšajte Hogo agentúru, hned mu najde aj ubytko, ale počítajte s tým, že mu práca môže prísť z hodiny na hodinu, zavolajú a on musí sadnúť do auta 🙂

siska22centrum
8. nov 2017

Zdravím, podarilo sa niečo nájsť?
Môj manžel začal pracovať cez Hogo tak uvidíme po prvej výplate, či je to tak ozaj!
Ale dalej si hľadá prácu vo Wiedni.

hedviga_123
8. nov 2017

Dobry den. Zatial zostal pracovat u povodneho zamestnavatela, ale coskoro to asi budeme musiet zacat riesit, tak sa mozno este asi ozvem. Zatial dakujem krasne

siska22centrum
21. nov 2017

No výplata bola ako bolo dohodnuté, len je to ďaleko, tak má manžel nejaké pohovory ešte v BA, tak uvidíme.....
Vy ako?

etela1982
29. nov 2018

Do novootvoreného závodu v Grazi potrebujeme šikovných a zručných zamestnancov.
Práca v čistom prostredí pri výrobe elektrinštalačného materiálu.
Práca pre mužov aj ženy na hpp – obsluha výrobnej linky, montáž zásuviek, ističov, poistiek ale aj elektrorovádzačov. Hodinová sadzba 14 euro. ( cca 2500 euro/mesiac ). Plus 13. a štrnásty plat. Ubytovanie zabezpečuje firma.
VIAC INFO: WWW.PRACUJVRAKUSKU.SK

hedviga_123
25. mar 2019

@etela1982 Dobry den. A nemate nejaku zaujimavu ponuku aj vo Viedni? Alebo este lepsie niekde blizsie k hraniciam s BA?

monika811995
19. mar 2021

Ahojte vidím že tu máte každá niake skúsenosti prosím my s rodinou sa ideme sťahovať do rakúska do kittsee a hľadá si môj muž prácu v okolí až viedeň ma vodičák ja som ešte na RD.vedeli by ste prosím o niečo ked tak ak by sa dalo niekam dohodit? Nemecký jazyk slabé základy tak isto aj anglické a najviac vie iba po arabský 🙂ale učíme sa obaja ale muž by potreboval prácu niekde kde moc nepotrebuje zatiaľ tak moc jazyk ale ma snahu sa učiť už v praci.ak o niečom prosím viete napíšte mi správu budem vám nesmierne vďačná🙂