Práca v pokladni na železničnej stanici

maminatimka
9. nov 2022

Pracuje alebo pracoval tam niekto? Mala by som zopar otazok 🙂

lulaby1982
9. nov 2022

Poznala som pani kt.pracovala. Veľmi ťažká práca psychicky, velky tlak .

maminatimka
autor
9. nov 2022

@lulaby1982 tak to si ma nepotešila ☹

mogaa
9. nov 2022

@maminatimka tak musíš byť rýchla...veľa ľudí kupuje lístok na poslednú chvílu a samozrejme ak je tam rad a kúpi si lístok a nestihne vlak tak budeš na vine ty....

wewerkatka
9. nov 2022

@maminatimka skúste napísať otázky a pokúsim sa Vam ich zodpovedat. Pripadne aj o aku stanicu sa jedna, mala, veľká?

bejka1990
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bejka1990
9. nov 2022

@maminatimka kľudne mi napiste co vas zaujima rada odpoviem. Pracujem na stanici.

savanna
9. nov 2022

Skusenost nemam, len som chcela napisat postreh, ze v zahranici uz taketo predajkyne listkov takmer neexistuju. Na mnohych staniciach existuju uz len automaty. Chcem tym povedat, ze taketo nieco moze skor ci neskor prist aj ku nam, to len na margo toho, ze tato pozicia moze v buducnosti uplne zaniknut, nemusi to byt do buducna prilis perspektivne, ak by si hladala nieco dlhodobe. Ale zase je fakt, ze sme na Slovensku a tak skoro to tu mozno nepride 🙂.

maminatimka
autor
9. nov 2022

@wewerkatka
@bejka1990 ahojte, takže od januara by som mala prax 3 mesiace v Košiciach a potom idem do maleho mestečka na vychode kde budem sama, je to tažka praca? A mimochodom treba isť na školenie aj do Martina, vy ste tam tiež boli?

maminatimka
autor
9. nov 2022

@savanna no može to prísť ale iba až okolo24 rokov, vtedy už budem asi v dochodku 😁😂

sandra19860
9. nov 2022

.

tesla28
10. nov 2022

@maminatimka Dobrý deň, ja nepracujem v pokladni ale vo vlaku . Ale akú takú predstavu mam co to obnasa. , kľudne napíšte správu ak chcete vedieť viac info . Ale teda železnica je za mňa stabilná firma .

nenaaaaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tesla28
10. nov 2022

@nenaaaaa o takom som nepočula. Sú tam turnusy, deň-noc-volno , alebo krátky dlhý týždeň. A teda na malých staniciach su tam pokladničky väčšinou uz pri prvom.ci druhom rannom vlaku . Napr od 4tej ...
Ale teda tie male stanicky sa budú časom rušiť. Chcú aby cestujúci uprednostňovať kúpu lístka cez internet , či sms lístok. Už som aj také počula, že bude manipulačný poplatok pri predaji lístka v pokladni .

wewerkatka
10. nov 2022

@maminatimka skolenie v Martine, Vrutkach je za mna fajn, pekne všetko vysvetlia, ukážu.. Je tych predpisov dosť. Zacvik v Košiciach bude asi dobrý zabeh takze predpokladám, ze potom na malej stanici si uzije pokoj a nemyslím, ze by to tam bolo náročné. Všetko sa da zvládnuť, naucit.. Ale netreba cakat v tej práci zázraky, najma jie platové 🙈
@nenaaaaa vyhovieť s pracovným časom u turnusovych zamestnancov je myslím nemozne.. Vlak nepocka, kym odnesiete dieťa do skoly/škôlky

zuzanka.zuzu
10. nov 2022

@tesla28 manipulačný poplatok pri predaji lístka v pokladni? kedysi bola prirážka 1e ak si človek kúpil vo vlaku a teraz už plánujú naopak? 😀

maminatimka
autor
10. nov 2022

@wewerkatka a to školenie v Martine kde presne? V meste alebo niekde pri stanici? A ubytovanie je inde?

maminatimka
autor
10. nov 2022

@wewerkatka aspoň tych 750€ v čistom vyjde?

tesla28
10. nov 2022

@zuzanka.zuzu
Vo vlaku aj doteraz, 1,50eur hlasena cesta ,3eura nehlasena cesta .
Tak keď si ľudia začnú oveľa viac kupovať cez internet, tým pádom môžu zrušiť pokladničku a je ušetrený plat. Asi takto uvažujú. Ale to môže ešte potrvat Kým kto mu príde.

slecnazkosic
10. nov 2022

@maminatimka určite choďte do toho. Mám známu, už asi 20 rokov to isté robí. Niekedy nadáva ale kto nie 🙂

maminatimka
autor
10. nov 2022

@slecnazkosic no skusim, bude to pre mňa naročne hlavne prve 3 mesiace, nova praca skušky aj cestovanie do Martina do Košíc 3 mesiace, tu mam deti, budu velakrat sami doma manžel pracuje tiež, no asi musim kupiť nejake tabletky proti stresu a unave 😀

sandra19860
11. nov 2022

Chcela som sa opýtať, či aj s dopravnou školou keď má človek vyštudovanú s maturitou napr. odbor komerčný pracovník v doprave - dopravná logistika sa dá zamestnať na železnici ?

jarmila1977
11. nov 2022

@sandra19860 urcite ano 👍👍👍

sandra19860
11. nov 2022

@jarmila1977 : prax nemám žiadnu...

20erika07
11. nov 2022

@maminatimka drzim palce, nasi cestujúci su 95% osadnici, cize jedna velka katastrofa , psychika a velakrat aj strach, vyhrazky, deti zasoplene kaslajuce na okienko 🤮 neustale vytrieskavanie na okienko, nevedia hodiny, nemaju hodiny, alebo si srandu robia....
Pri normalnych ludoch je to pohodicka práca, tak verim, ze budes mat viac tych normálnych 😊🍀

jarmila1977
11. nov 2022

@sandra19860 to nevadi...mas skolu,to je dolezitejsie....a zaucis sa tak ci tak.ja mam zeleznicnu v ciernej nad tisou a pracujem na zeleznici 28 rokov

simca06022011
11. nov 2022

Treba pozriet ake otvaracie hodiny ma ta stanica, male stanice nemaju pokadnicku nonstop, ani velke uz vela krat nie. Ja co poznam stanie, pokladna od - do a potom listky kupuju vo vlaku/online atd. Podla mna je to ako vsade inde. Niekto nevie prezit trochu stresu, iny vie... Niekto neznasa robit s ludmi, iny to miluje.
A inak praca ako kazda ina, cize nieco sa naucit musis a potom to pojde ako nic. A vsetky ostatne otazky predsa maju smerovat na zamestnavatela. Kde co ako za kolko...