Chcem sa opýtať mate niekto skusenosti s tým že ste si platili odvody do zdravotnej poistovni sami ked ste boli zamestanany na TPP? Bola som na pohovore a povedali mi že si musím sama platiť zdravotné poistenie , nezdalo sa mi to tak preto si overujem.
Ďakujem
A teda k tej práci ešte. Odmenená budeš formou provízií, čiže koľko predáš, toľko zarobíš. Ak klient zruší poistenie (zväčša do 2 rokov, niekde dokonca až do 3), tak províziu resp. jej časť musíš vrátiť. A samozrejme, na to, aby si predávala poistenie, si potrebuješ hľadať klientov primárne po vlastnej línii. Síce väčšinou všade povedia, že kontakty ti dajú, ale dobré kontakty dávajú dobrým maklérom, za odmenu. Ale predpokladám, že toto všetko ti povedali.
Je to praca na základe prideleného DIČ a registrujes sa aj v NBS ako viazaný finančný agent, s poisťovňou mas uzavretu mandátnu zmluvu..plat nemas, platena si z provízií , teda vypocitava sa z predanych /uzatvorených poisteni... platíš si iba zdravotné poistenie vo vyske 79,31€ mesacne
to nie je živnosť, ale práca finančného agenta, ako ti píšu vyššie budeš dostávať len provízie z uzavretých zmlúv, zváž si, či sa ti to oplatí
@photografhyjane ani do toho nechoď.
Tak zalezi od pracovnej pozicie, pokial budes ako agent predavat poistenie, tak tam je velmi pravdepodobne, ze to budes robit ako zivnostnik, takze si odvody budes musiet platit sama.
@ell_mala v poistovni je ovela viac pracovnych pozicii na tpp ako len recepcna. To nie su len agenti s teplou vodou a recepcne. Su tam riskove oddelenia, back office oddelenia, likvidacne oddelenia, financne oddelenia... a to su vsetko ludia, co pracuju na trvaly pracovny pomer a ich naplnou prace nie je behat po ludoch a predavat poistenie.
Este ze som natrafila na tuto diskusiu. Prave dnes sa mi ozvali( nasli si ma na Profesii) s ponukou prace do nemenovanej poistovne, pan hladal kolegynu do timu. Ale tiez si nemyslim ze by som sa v tejto praci videla. A ano spomenul aj provizie na zaklade uzavretych zmluv. Chcel sa stretnut a podrobnejsie vysvetlit atd. Ale odmietla som, kedze sa mi rysuje praca od aprila v ktorej vidim lepsie uplatnenie.
@ivkazba ďakujem pekne za pomoc , pretože od začiatku mi to prišlo veľmi divne a na živnosť som pracovať nechcela a mala tam byt práca administratívna a v tom bolo rozpísané že vyhľadávať nových klientov , a obvolavat starých ..
ale tie provízie mi nevysvetlili že keby klient odstúpil tak musím im vrátiť peniaze
@luccija aj som si to už rozmyslela že to radsej neberiem
@suzitok máte s tým skúsenosti ?
@photografhyjane samozrejme, robila som to par rokov a znova by som do toho nikdy nešla..
@ell_mala dobrú otázku vám poradila aby ste vedeli na čom ste to som ani netušila , že takto niektoré poisťovne fungujú
Ďakujem všetkým velmi pekne za rady , pomohli mi.
@suzitok a už by ste dotoho asi nešla
@photografhyjane nie
@suzitok ja som si to zisťovala cez zdravotnú poisťovňu že to nieje možné aby to tak robili , majú odvádzať za zamestnanca odvody ale toto čo ste vyššie napísali som ani netušila .
Ďakujem veľmi pekne za radu
Ďakujem
@photografhyjane je to úplne legálny sposob vykonu prace...tak ako som písala vyssie, ale ma to strašne vela minusov a žiadne výhody.. jedine teda pracovný čas, robíš kedy chces...
@photografhyjane oni nie su tvojim zamestnávateľom, ty len pre nich robis iste úkony, za ktore ti oni platia odmenu na zaklade nie pracovnej zmluvy, ale mandátnej...
Ak máš TPP, tak zamestnávateľ je povinný platiť odvody. Tebe ponúkli prácu na živnosť, tam si musíš odvody platiť sama.