Práca v personálnej agentúre

marfikchov
15. sep 2016

Baby, sme tu viaceré, čo pracujú v personálnej agentúre? Chcela by som o niečom podiskutovat, popýtať sa a získať viac skúseností v tejto práci. Ja som len začala od septembra a priznávam, občas tapam

tyelde
16. sep 2016

ja som robila pár rokov

marfikchov
autor
16. sep 2016

ja som tu len od 1. septembra. Prosím ťa, aké sú tvoje skúsenosti, bo som nastúpila do idúceho vlaku, no mám pocit, že celé zlé. Je obdobie, že pracovných ponúk je dosť, len ľudí niet, kto príde sú nepoužiteľní, príp. aj zmluvu podpíšu, ale nenastúpia. Dnes som napr bola na UPSVaR, že by som urobila prezentáciu, povolili mi ju, ale mám priniesť zmluvy s firmami, s ktorými spolupracujeme. Logicky, že mi ich nikto nedá a však prečo aj. Vedenie nás tlačí a chce od nás nápady, ako zefektívniť prácu, nájsť viac ľudí, no nápady dochádzajú aj tým čo sú tu roky a nie ja, čo sa zatiaľ len rozkukávam dva týždne. Fakt neviem, kde tých ľudí hľadať. Ďakujem za radu

lilyianka
16. sep 2016

moja kamoska robila v personalke asi polroka a dala vypoved....bolo to vraj nieco neskutocne na psychiku,vzdy ked sme sa stretli bola hotova a nebola to ona....vedenie na nu neskutocne tlacilo a proste to nezvladla a radsej odisla....a íresne ako pises ty.....musela obvolavat ludi a hnat ich robit a ked nemala splneny limit tak si na nej sefovci pekne zgustli
Ja som pred par rokmi tiez nastupila pre jednu firmu,kde som mala robit pohovory a prijimat ludi typu upratovacly,murari a pod.....po 4dnoch som odisla,tak si vies predstavit co za peklo to muselo byt

marfikchov
autor
16. sep 2016

ja to mám aspoň fajn, ja som len na pobočke, čiže som tu sama, podľa mňa viac hustia do tých, čo sú na centrále... ale čo si tých ľudí vyčarujem??? mala som tu tento týždeň aj dve baby, docestovali až odnieviem zkade, a kým som im pripravovala zmluvy, kázala som im ísť na zmrzku, nech mám kľud, kedže sa ešte v tých kodoch neorientujem a mnohé konzultujem so skúsenejšími kolegyňami a ony už viac neprišli... ja všetko nachystané, bombardujem ich telefonom a už ani nezdvihli... no dlho som sa z toho otrepávala... ja viem, práca s ľuďmi, ale ak precestujem niekoľko kilometrov, tak snád o tú prácu záujem mám a nerobím si dobrý deň...

ludmilaka
16. sep 2016

@marfikchov Aké pozície obsadzuješ?

ludmilaka
16. sep 2016

@marfikchov Ak obsadzuješ operátorov výroby, môžeš si urobiť prezentácie na okolitych Obecnch úradoch. Máš pridelené nejaké financie na reklamu?

tyelde
16. sep 2016

@marfikchov ak na niekoho reaguješ tak ho označ zavináčom s menom, nevšimla som si, že reaguješ, nesledujem staré diskusie 🙂 ľudí hľadať napr. na veľtrhoch práce, v školách, na profesii, na linkedin....a áno, bežné je, že ľudia neprídu, alebo sú to totálne teliatka čo sa nevedia správať na pohovore a tak....zmluvy si priprav dopredu šablónu a potom už len doplň pár údajov a daj podpísať 😉

marfikchov
autor
17. sep 2016

@tyelde áno, ponúkame aj operátorov. No keďže som nepochodila na úrade práce asi sa rozbehnem po obecných, ale zo skúseností kolegýň viem, že to je nulový efekt. Mám letáky, inzerát bol v regionálnej tlači, na profesii sú pravidelne pridávané inzeráty, tak isto na fb stránke. A my máme na zmluvy program, kde zapisujes kódy a v tych sa zatiaľ nie veľmi orientujem. Preto som si chcela nechať priestor, aby som mohla volať a nebudem to robiť pred klientami

marfikchov
autor
17. sep 2016

@ludmilaka akoby sa ľuďom už nechcelo a radšej sedia doma

tyelde
17. sep 2016

@marfikchov s tou profesiou som nemyslela inzeráty, aj keď samozrejme aj to treba, ale prehľadávanie databázy životopisov a oslovovanie ľudí 🙂

marfikchov
autor
17. sep 2016

@tyelde áno, aj to robíme a zatiaľ furt len zamietavé stanovisko

tyelde
17. sep 2016

@marfikchov možno oslovuješ nesprávne typy, mne v 90% prišli aspoň na pohovor 🙂 ale do toho sa isto dostaneš...a skúšala by som tie veľtrhy práce, možno aj výstavy vo vhodnom odbore a tak...

ludmilaka
17. sep 2016

@marfikchov Trh je už trochu vyprahnutý. Aj keď nezamestnaných je veľa. Ešte záleží aj od toho v akej personálke robíš, aké má meno, aké s ňou majú ľudia skúsenosti. Zobrali ťa na miesta kde ľudí posielaš? Príkad - v jednej personálke som bola 7 rokov, šlo to. V druhej ma po roku zobrali do závodov a ubytovní kam som ľudí posielala a zrazu som vedela prečo to nejde....

ludmilaka
17. sep 2016

@marfikchov Inak tie baby mohla byť aj konkurencia. Tiež sme to tak robili aby sme zistili čo je inde lepšie. Bola to zábava😃 Ake tiež to mohla byť kontrola z vedenia ako ponúkaš prácu. Aj to som zažila ale pri tretej otázke som vychcálka prekukla😃 Pýtal sa dosť odborne.

ludmilaka
17. sep 2016

@marfikchov A čo takto oslovovať školy? Nejaké SOU, tých v poslednom ročníku.

marfikchov
autor
17. sep 2016

@ludmilaka za 12 rokov existencie personalky poskusali snáď všetko, no rok a pol sú čísla nižšie a nižšie. Mne práca vyhovuje aj sa mi páči, no pri tomto trende má isto zatvoria v chladnom case

moschin0
17. sep 2016

slovensky trh je uz skoro plny, samozrejme, ze su nezamestnani, ale ti su vacsinou nepouzitelni, co je teraz trend tak dovazat ludi z inych krajin EU, tonsi vsak vyzaduje zapojenie celej firmy nie jednotlivca. co odporucam ja, volat volat a volat a byt mila a ked aj s niekym budes volat a odmietne, spytat sa, ci nema niekoho ineho, kto by mal zaujem o pracu. velmi zalezi ako to tu uz bolo spomenute, v akej personalke robis, ake pozicie a pre akych zakaznikov ponukas, poznam teraz personalku, kde ludia klopu na dvere, ze chcu ist robit do vyroby. maju fakt dobre podmienky a pristup. ja som robila v agenture 2 roky, od operatorov na leasing, az po klasicky recruit vsetkych moznych pozicii a samozrejme este administrativny leasimg v korporatoch, tiez na nas tlacili s akviziciami. brutalna skusenost, ale mala som dost.

moschin0
17. sep 2016

a to si nevycitaj, ze ti tie baby zdrhli prec. aj keby si ored nimi robila tie zmluvy, a podpisali by ich, to nezarucuje, ze by do prace aj nastupili.

monikazzz
Odpoveď bola odstránená
Zobraz