Je tu niekto kto pracuje v personalke ? Čo ste robili, aby ste to zvládli ? Ja tam robím pár mesiacov a po pravde mám dosť. Plat cca 1200 v čistom. No neviem či mi to za to stojí .. ovládam plynule nemecky jazyk (C1) a robím tam asi všetko. Od náboru, cez pracovne zmluvy, preklady, predĺženie povolenia na firmy, služobne cesty, meetingy, rozbehla som novú prevádzku, vyjednávanie podmienok s inými firmami, hľadanie ubytovania atd,. . je toho veľa, nebudem sa rozpisovať. Môj pracovný čas by mal byt 8 hodín denne.. no mám pocit , že pracujem nonstop. Keď mám dovolenku som nonstop ma telefóne , lebo vo firme nerešpektujú to, že človek ma dovolenku, musí dvíhať telefóny. Keď som bola 3 dni chorá, nonstop som bola na notebooku a musela niečo riešiť, telefóny mi zvonia aj keď je pól 1 ráno, alebo 5 ráno.. aj cez víkendy. Už sa stalo , že som mala naolqnovany veľa cez víkend s deťmi a musela som ho zrušiť , lebo niečo súrne trebalo. Mám pocit, že už nemám ani svoj život. Som z tej práce už teraz nervózna.. myslím, že také veci by mal riešiť manažér , čo riesim ja a za vyšší plat. No na manažérovi sa šetrí, posledný odišiel a nového nezamestnali od vtedy… ako to prosím vidíte vy ? Pozerám sa ja na to zle ? Nechali by ste takúto prácu ? Ako to máte vy , čo pracujete v personalkach ?
mala by si robit iba to, co mas v pracovnej zmluve. Ked budes robit dievca pre vsetko, tak nenaplakavaj, lebo na kona ktory dobre taha sa najviac naklada... Ja by som si to davno vyjasnil a to mam svoje hranice trpezlivosti az extremne vysoko.
Nestalo by mi to za to..mas male deti, musis byt v klude a mat cas aj na ne..s nemcinou si lahko najdes aj daco ine..
Prosim ta,len aby si z toho neochorela, vsak ty si otrokyna vtejto virtualnej dobe.Vsak niekoho nad sebou musis mat,riaditel,.... lka,,a prekonzultovat, To co pises, tvoja praca by mala byt ohodnotena, na 3000 eur. Teda ak mas aj VS, a ked strednu, ale mas jazyk, pod 2500 by som nesla a dala vypoved
@autorka zamestnávateľ si dovoli len to, co mu dovolis ty. Si na dovolenke? Si chora? Telefon vypinam a nedebatujem o tom! Aj keby ti platili miliony, co teda neplatia, kazdy clovek ma pravo na sukromny zivot a kazdy človek ma pravo na odpojenie, cize po pracovnom case nebyt na telefone a maile. Jasne a razne povedz, ake mas hranice. Ziadma praca za to nestoji, aby si sa ustvala.
@vorkola nemám nad sebou nikoho , len konateľa. Mal by nado mnou stať manažér, ktorý by mal riešiť to čo robím ja, no ale načo by ho platili keď im to urobím ja za menej..
@taynee som na centrále. Myslím pracovne zmluvy zamestnancom ale aj napríklad zmluvu o dielo som už robila atd. Áno je to agentúra dočasného zamestnávania , ktorá vysiela zamestnancov rôzneho typu do zahraničia. Tiež to vidím tak, že aj keby som mala zarábať raz toľko, nestojí mi to za ten stres. Mám priority inde, v mojom prípade sú to deti a rodina. Len som si chcela prečítať aj názor iných ľudí .. ďakujem
Píšeš,že načo by platili manažéra keď im to ja urobím za menej..proste neurob..cez tvoje voľno ci víkend, či dovolenku si proste vypni telefón a dovi, nerieš to...a keď sa budú sťažovať povedz,že nie si manažér aby si také riesila..nenechaj to dôjsť do tvojho vyhorenia
Odíď, nájdeš niečo lepšie, tu Ťa len využívajú.
sorry ale toto co tu pises je len tvoj problem,
osobne robim len do vysky svojho platu u teba je to realne polovica veci co si rozpisala.
Zamestnavatel si dovoli len tolko, kolko mu dovolis ty. Naco beries sluzobny hovor ked si chora, ked mas dovolenku, taku este nehrali.....
tvoja chyba, za mna places na nespravnom mieste.musis si v hlave upratat v prvom rade ty.
Nie si zamestnaná ako domácka práca a telepráca, ani nemáš doma pracovnú pohotovosť, tak nechávaj služobný telefón v práci neber si ho domov.
Ak by volali na súkromný, počas spánku si nastav automaticky telefón aby ťa nikto nerušil.
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...
Čo však v prípade, že sa manažér dožaduje, aby bol jeho podriadený dostupný nonstop? Ak nemá vopred dohodnutú pohotovosť, respektíve nadčas, a zamestnávateľ nerešpektuje právo na vypnutie sa svojich ľudí, ide podľa Štarhu o porušenie zákonníka práce, ktoré sa dá nahlásiť príslušným orgánom.
https://www.forbes.sk/vyuzivate-svoje-pravo-odp...
Aj mne sa občas stalo že mi napr volali o pol noci že treba niečo spraviť že už včera bolo neskoro 🫣. Ale to nebol môj problém. Proste robím od-do a hotovo.
Ahoj to, čo robíš nie je práca administratívneho pracovníka ale manager,. Na tvoju prácu sme boli dve z dôvodu, že tam bol veľký nápor, stresy a samozrejme bolo treba aj vykrytie počas dovolenky aj choroby. Žiadala by som na tvojom mieste posilu. Kľudne dobehnem...😁ale s AJ.
.
Myslím, že ti rozumiem. Všetko, čo opisuješ mi pripomenulo nie najšťastnejšie stare časy. To bola praca non-stop, víkend, choroba, sviatok, stále niečim bombardovana. Vydrzala som 5 rokov a potom som ľutovala, že som neodišla skôr. A to som nemala ani deti. S nimi to nejde dokopy.
Fakt si treba nastaviť hranice, to neurobí za teba nikto druhý. Šéf ich bude len posúvať stále ďalej a ďalej pokial to ešte znesies a vydrzis.
A určite by som zmenila prácu a hľadala cosi iné. Ja už by som sa na take miesto a špeciálne do personálny, ktorá vysiela ľudí do zahraničia nevrátila.
Podotknem, že som na pozícii administratívny pracovník