Práca v obchode s oblečením

6. okt 2022

Prosim vas, je tu niekto kto predaval v obchode s oblecenim ? Obchod typu new yorker, gate, sinsay atď.
Chcem sa opýtat, ak budem na pokladni ukaze mi pokladna kolko € mam vydat ? A ked niekto plati kartou, suma sa zadava na terninal manualne, alebo je to automaticky ako na samoobsluznej pokladni ? A napr ak ma tovar odtrhnuty stitok podla coho budem vediet kolko danna vec stoji ?
Ja viem, pre niekoho mozno hlupe otazky, pocitat viem, len ked som pod stresom tak zmatkujem. A je to moja prva brigada, tak preto sa to pytam, dost mi to pomoze, dakujem pekne.

klarissa25
6. okt 2022

Určite píše koľko vydať...kasa s terminalom sú prepojené, takže nemusíš zadávať manuálne sumu a ak niečo nemá visačku( co sa tam stáva malokedy) nablokujes podľa toho istého tovaru

autor
6. okt 2022

@klarissa25 preto som sa pytala na ten terminal, lebo jedna znama raz hovorila ze namiesto 100 eur zaratala zakaznikovi 1000.

mariejenka
6. okt 2022

Na 100% prejdes školením, neboj sa a hlavne s peniazmi kľud, a vzdy si preber kasu,poriadne prepocitaj aj dva krát peniaze.

roja01
6. okt 2022

Nie vsetky kasy su prepojene s terminalom. Niektore ano, do niektorych musis natukat rucne. Ja som raz natukala bez desatinej ciarky a potvrdila. Nastastie som to ihned zrusila a natukala spravne.

autor
6. okt 2022

@roja01 tohto sa prave obavam ze by sa mi v strese a zhone stalo. Ak sa to stane, ako sa to potom prosim vas riesi ?

mima1
6. okt 2022

Robila som v jednom z nich. Kasa a terminal boli prepojene. Ake nie vzdy sme to tak mali. Predtym sme naozaj rucne tukali do terminalu sumu. Cize sa obcas stalo v navale ze sme sa aj pomylili. Ale vsetko sa da stornovat.
Ked tovar nemal visacku mali sme este na tovare zaloznu len sme ju rucne zadali. Ak sa stalo ze aj dnu bola odtrhnuta vacsinou sme si pamatali aky rok a ktora kolekcia to bola cize sa dala v databaze vyhladat. Ak nie tak sme hladali dalsi kus na predajni alebo v sklade. V najhorsom pripade sa volali ine predajne.

autor
6. okt 2022

@mima1 ďakujem. A prpsim ta, nevies ci este dnes sa stane ze terminal nie je prepojeny s kasou ? A ak niekto platil hotovostou, zobrazilo sa aky ma byt vydavok ?

mima1
6. okt 2022

Prva otazka neviem. Asi zalezi ktory obchod. A druha otazka ano zobrazovalo vydavok ak si natukas kolko beries od zakaznika.

autor
6. okt 2022

@mima1 ide o konkretne predajnu new yorker, je novo otvorena. Bude to hlupost ak sa na toto spytam pri pohovore ?

nikpa
6. okt 2022

Áno, bude to hlúpe ak sa na toto spýtas na pohovore. V dnešnej dobe v takých veľkých obchodoch už blokujes tovar na PC, je to pokročilý systém, nie ako malá kasa kedysi. Takže ti ukáže koľko máš vydať. A terminál a PC sú prepojené, už nič netukas. Akurát dávaj pozor aby si si správne oratala peniaze od zákazníkov a správe nahodila prijatú sumu. Tiež nikdy nikomu nerozmienaj peniaze, najskor prerobis pri rozmienani, chodia takí špekulanti, čo vedia ako na to.

autor
6. okt 2022

@nikpa napr.na samoobsluznej pokladni v supermarkete nemam problem si sama nablokovat ale tam je to predsa zasa ine..
Lebo jedna znama tak kedysi v Takku nahadzovala sama sumu do terminalu, pomylila sa o jednu nulu navyse a uz bol pruser, tak toho sa trochu obavam, predsa len to bude moja prva praca.

domini404
6. okt 2022

Ahoj, robila som v New yorkeri v okresnom meste, no nech je tomu aj 7 rokov dozadu. Terminál sme mali prepojený s kasou. Ako spomínali baby, už sú to pokročilé počítačové systémy. Tvoja jediná starosť bude poriadne si prepočítať peniaze od zákazníka a ak by ti chcel dať tringelt, pamätám si, že ten nesmel ostávať v kase, musela som ho vyložiť pri kasu, ale boli to len centy 😀 taktiež, ak nejaký zákazník zaplatí, a po chvíli ti povie, že chce zmeniť bankovky alebo rozmenit alebo podobne, vyhovor sa, že to máš zakázané v zmluve, hrozí ti za to pokuta a si sledovaná kamerami. Väčšinou ti potom ľudia dajú pokoj. Taktiež ak som bola na kase, malá som na starosti stojany v okolí, a keď nikto aktuálne nechcel platiť, musela som upratovať oblečenie a doplnky. Taktiež veľmi otravná činnosť, musíš ponúkať doplnkový tovar pri kasách, poviem ti, väčšinou sa aj blbo predáva... neboj sa ani návalov a radov, proste rob pokojne, kontinuálne a sustreď sa 🙂

zuzinka888
6. okt 2022

Ty natukas hodnotu penazi kt. ti zakaznik dal. Pokladna nemoze vediet ci ti plati 50 alebo 100 ... Npr . Plati 35€ ty natukas ze ti dal 50 tak ti ukaze ze mas vydat 15€.

mamkalentedkova
7. okt 2022

Neboj sa ,nienje to také strašné ,my sme v inej predaj i ( nie oblečenie) sumu zarábali ručne ,ale vždy si všetko dvakrát skontroluj,kým to potvrdiš..Výdavok ti na kaše svieti ,len si.musis správne zadať prijatú hotovosť .Keď si to všetko dvakrát orekontrolukea,šanca ,že sa pomýlia je minimálna .Nie je to naozaj noc strašné 😉

lianika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vakaveronika
7. okt 2022

Toto všetko ťa musia naučiť priamo tam v obchode, každý obchod to má inak.

sima338
7. okt 2022

Pohoda. Všetko ťa naučia, vrátane práce s kasou. Je to jednodcuhé. Keby aj reálne zadáš miesto 100 EUR tisíc, zákazník by si to pravdepodobne hneď všimol, lebo mu pípne potvrdenie, rieši sa to potom cez banku, dá sa to cez banku vždy dať do poriadku, aj keď je to zbytočná starosť navyše, preto si dávaj pozor. Väčšinu všade máš už prepojený terminál s kasou, výdavok pri hotovosti ti ukazuje všade a je to naozaj v pohode, zvykneš si.