Ahojte, v pondelok začínam pracovať v obchode s oblečením. Nikdy som ten typ práce nerobila, nemám skúsenosti s pokladňou ani so zákazníkmi. Jedná sa o nie príliš veľký, značkový obchod kde sa pracuje 11h krátky/dlhý týždeň. Chcem sa spýtať, je práca s pokladňou zložitá na pochopenie? Treba celý deň stáť na nohách aj takomto type obchodu? Ženy ktoré robíte v obchodoch, ste spokojné? Vopred ďakujem za info.
Pokladňa nie je zložitá, zaucia ta. Akurát si celý deň na nohach, furt prekladas nezmyselné tovar hore dole( u nás to teda tak bolo) čakala som kedy odbije večer..hrozna práca a dúfam že v obchode už nebudem musieť nikdy pracovať...zákazníci robia bordel, do toho chodil nový tovar, pokyny že chytro nafotiť predajňu do tej a tej hodiny a ja celý deň za kasou....nevieš čo skôr...aby si mala 5 rúk...ráno predajňu celú umyť, prach, kabínky všetko a všetko fotiť, pred a po🤦🤦to bol obchod gate...raz som robila Tommy Hilfiger a tam sme si museli kolegyne vykať a nemohli sa rozprávať,🤦🤦 psychiatria vydržala som tam 2 mesiace...a
ďakujem, tak to ste ma upokojili s tou pokladnou, len sa trochu bojim toho statia na nohach kedže mam problemy s bolestami chrbtice, zatial som pracovala len v kancelarii ale momentalne som si nenašla inu pracu..tak uvidim čo to bude 🙂
Najhoršie, čo môžeš pri problémoch s chrbticou robiť je sedenie. Státie a chôdza je oveľa lepšie ;).
@lujza16 Pracovala som vo viacerých obchodoch s oblečením popri VŠ. A každá firma má iné pravidlá. Základ bol vždy rovnaký - celý deň stojíš na nohách, či je práca alebo nie. Plus vždy sa musí dodržiavať mesačný cieľ. Ak sa nesplní - výplata je minimálna. Pracovala som aj v butiku aj vo veľkom obchode.
Butik - čas ti ide pomalšie, neustále dohľad pod kamerami a stres z toho, že ti niekto niečo ukradne. Mne osobne vadilo, že sme sa museli každému zákazníkovi vnucovať, aj keď o tom nemal záujem. Psychiatria. Vydržala som mesiac- respektíve do prvej výplaty.
Veľký obchod s oblečením - nezastavíš sa, neustále skladanie, blokovanie, upratovanie, naceňovanie, preberanie tovaru… Aspoň tá 12tk ubenhe…
Vo veľkom obchode väčšinou nemáš hmotnú zodpovednosť za veci - nedá sa to ustriehnuť proste.
Za mňa táto práca nie je perspektívna a fyzicky sa zničíš po dlhšom čase. Mala som aj staršie kolegyne a sami to priznali… Že už sú v začarovanom kruhu a lepšiu prácu si nenájdu. Ale asi naozaj záleží kde pracuješ.
Mne to ku VŠ vyhovovalo ako práca, keďže sa robilo na smeny, ale úprimne - osobný život žiaden. Cez voľný čas som bola rada že som si doma urobila poriadok a navarila… No a po nociach sa učiť do školy. Ale neľutujem, lepšie ako iba nejaká brigáda a dosť ma to naučilo čo chcem v živote dosiahnuť. Teraz som v poslednom ročníku na VŠ a pracujem už v office. To sa nedá porovnať! 🙂
tak ti poviem... ja som bola v pokladni chvilu a islo mi to hned, ale aj plno mojim kolegom... mala som iba jednu kolegynu, ktora bola v pokladni mesiac vkuse a nevedela s pokladnou ale ze voooobec.. kazdy ma zrucnosti na nieco ine... vyskusaj a ak ti to nepojde tak zmen pracu 🙂