Práca v obchode

4. feb 2023

Myslíte, že práca v obchode je hanbou? Môj muž tvrdí, že s OA mam na viac. Ale som 7 rokov mimo trhu práce doma pri deťoch. Teraz som začala pracovať v potravinách a on mi to neustále nepriamo vyčíta. 🤨

bessie12
4. feb 2023

nie. Nie je to ziadna hanba. Je to praca ako kazda ina a navyse nie kazdy tam moze pracovat. Treba vediet vychadzat / pracovat s ludmi. Prepac, ale tvoj manzel je blb, ked ti to vycita.

janai1
4. feb 2023

Hanba je vybrať takého trkvasa ako otca pre deti

viestta
4. feb 2023

Mam OA a robim v obchode. Ten tvoj nech sa hanbi, taketo kraviny vypustat, to je hanba.

autor
4. feb 2023

@bessie12 ja som s tým úplne v pohode, zatiaľ sa mi tam celkom paci, mam to kúsok autom, konečne som medzi ľuďmi a predsa musím niekde začať po tom čase doma 🙈 zasa nikto nehovorí, že tam musím ostať 20 rokov a postupovať sa dá i v tejto oblasti. Lenže jemu to ťažko vysvetliť. Pritom sám je stolár 😈

autor
4. feb 2023

@viestta ďakujem za podporu 😇

kate_cs
4. feb 2023

Ja som pracovala 11 rokov pre obchodný reťazec. Začala som počas vysokej na pokladni. A áno, počúvala som to aj ja a často, ako je to pod úroveň a podobne. No a za roky postupne som sa vypracovala až na riaditeľku veľkého supermarketu s platom vyšším ako by som mala v profesii, ktorú som študovala na VŠ a zarábala som viac ako manžel. Takze nikdy nemas len jednu cestu.

zuzahajdulka
4. feb 2023

Podla mna je to podradna praca a tiez si myslim, ze s OA mas urcite na viac. Ale zavisi aj od lokality. Ak je vo vasom okoli slaby pracovny trh, urcite radsej tato praca, nez ziadna, respektive to mozes povazovat za docasnu zalezitost, kym su deti male, caste ocr-ky, a podobne. Ale je naozaj skoda robit predavacku a tvojim vzdelanim.

viestta
4. feb 2023

@zuzahajdulka no napis co by tak pre absolventa nebola podradna robota. Len ma to zaujima.

zuzahajdulka
4. feb 2023

@viestta pani neuvadza, ci je absolventka, resp. ci mala uz pred materskou pracovne skusenosti. S OA si pre zaciatok predstavujem nieco administrativneho v akomkolvek sektore.

viestta
4. feb 2023

@zuzahajdulka administrativa, to mas na peniaze tolko co v obchode, akurat si "na urovni". OA ako taka, nie je nic moc ako kvalifikacia. Kym nemas dalsie specializacie ako uctovnicstvo tak si v podstate bezvyznamna kancelarska mys. Ano, uznam, ze pre niekoho to moze cosi znamenat, ale v konecnom dosledku to nie je nic co by bolo viac ako predavacka.

doriiis
4. feb 2023

@zuzahajdulka ....na to,aby si robila administratívu nepotrebuješ OA.

marsmykkok
4. feb 2023

@viestta Presne tak, okrem toho administratíva je niekde zabetónovanie do dôchodku, kariérny postup v 99 percent firmách nulový. A v obchode ľahko človek môže byť vedúci, nejaký manažér predajní pre región a tak. Dokonca aj riaditeľ ako píše @kate_cs .

gemerka17
4. feb 2023

Práca v obchode je práca ako každá iná. Niet sa za čo hanbiť. Tvoj muž má skreslené predstavy o strednej škole OA, keďže je sám vyučený. S OA veľa vody nenamutis. Bez VŠ, bez jazyka alebo velkej praxe v účtovníctve sú absolventi OA bud v kancelárii na nižších poziciach alebo takto v obchode ako ty. Po takej materskej máš, vzhľadom k vzdelaniu normálnu prácu. Ani do obchodu nezoberu úplne, že hocikoho.

zuzahajdulka
4. feb 2023

@viestta predavacka, este k tomu v potravinach, je manualna rutina. Akakolvek administrativa je mentalna cinnost. To je ten rozdiel.

doriiis
4. feb 2023

@zuzahajdulka ...vidieť,že si si nikdy neskúsila nič iné ako administratívu.

14petulka88
4. feb 2023

Ja som stale tvrdila ze nikdy nebudem v potravinach.
A skoncila som v kauflande, neni to med, ale tu robotu mam rada. Ked ta to bavi treba robit to, a povedzme si ked bol covid, mali sme stale robotu, lebo ludia musia jest stale.

zuzahajdulka
4. feb 2023

@doriiis administrativu som v zivote nerobila

doriiis
4. feb 2023

@zuzahajdulka ...a predpokladám,že ani v obchode si nerobila nikdy

zuzahajdulka
4. feb 2023

@doriiis ani to

viestta
4. feb 2023

@zuzahajdulka mentalna cinnost, castokrat na urovni cvicenej opice, obzvlast so stredoskolskym vzdelanim bez dalsej rozsirujucej kvalifikacie. A ano, mam moznost porovnat jedno aj druhe. Z tej mentalnej cinnosti mi po pol roku zacinalo zahrabavat. Ale pre niekoho to je mozno nesplneny sen.

autor
4. feb 2023

@zuzahajdulka mam 37 rokov, pred deťmi som bola v obchodnom reťazci 13 rokov, po druhej RD doma ďalšie 3 roky nezamestnaná. Naozaj na 99% žiadosti sa mi nikto neozval. Beriem to teraz ako vybocenie zo stereotypu, mam iba tu OA, jazyk ovládam minimálne, žiadne iné skills nemám. Takže na tie miesta v administratíve určite zoberu radšej VS absolventov. Toľko k tomu, že mám na viac.

doriiis
4. feb 2023

@zuzahajdulka ....ale múdrosti o oboch máš plnú kapsu,že?Mentálna činnosť? To vážne?Ani nevieš o čom trepes

doriiis
4. feb 2023

@autor....manžel je trkvas.Co iné na to povedať.
Ja som odmietla administratívnu prácu za 2000 mesačne a idem robiť hádaj kam? Do obchodu😏
Takže muža si nevšímaj a tes sa z práce,ktorá ťa bavi

autor
4. feb 2023

@doriiis ze? Ďakujem Ti 😉

viestta
4. feb 2023

@doriiis toto mi pripomina moju babku, ktora mojej mame (ITckarke) stale pripominala, ze by si uz mohla najst poriadnu robotu, taka uradnicka, to by bolo pre nu akurat. Len babka mala skoncene 4 roky ludovej a uradnicka bol pre nu vrchol, ktory zena moze dosiahnut.

doriiis
4. feb 2023

@viestta .... Ja ti pripomínam tvoju babku?

martinkatinka
4. feb 2023

Ja mam gymnazium a Bc. Dokumentacia kulturneho dedicstva a pracujem v obchode s oblecenim. Nehanbim sa za to, ani moj muz.

viestta
4. feb 2023

@doriiis nie, ty urcite nie, to Zuzanka mi ju pripomina

zuzahajdulka
4. feb 2023

Rozumiem. Je tazsie hladat inde, ked mas plnu prax v retazci, respektive jazyk moze byt tiez pricinou. Ale nezahadzovala by som flintu do zita, vzdy sa da nieco najst. Podstatne je vsak, co vyhovuje tebe. Ak si tam spokojna, ok.

martinkatinka
4. feb 2023

@zuzahajdulka v podstate aj v takom obchode mas dost administrativnej roboty