Práca v noci

kikuska63
13. okt 2022

Ahojte, mam celkom cerstve potvrdenie o sposobilosti vykobavat nocnu pracu, chcem ukoncit pracovny pomer, (2mesacna vypovedna lehota)… po nocnych sa neviem prepnut na denny rezim, v skusobnej dobe som robila 1-2 nocne tyzdenne, teraz mam 3-4 po sebe a k tomu este aj nejake denne smeny… po nocnych prespim cely den az do dalsej nocnej, tam som vitalna, po nocnej neviem spat a idem spat okolo 10:00… cez volno spim cez den a som hore v noci.. denne smeny su smrt, zaspavam tam, som vycerpana a unavena, ale ako pride vecer tak sa znova preberiem.. v noci mi nechuti jest, pred spanim nad ranom/rano zjem jedno jedlo a tak fungujem… da sa to vyriesit s nejakym lekarom, aby mi napisal nesposobilost? Kludne aj ak by islo o psychologa popripade psychiatra

micusa2222
13. okt 2022

@kikuska63 a prečo si hľadáš prácu s nočnými smenami ?

bavlnka92
13. okt 2022

ja nevidím žiadny problém, fungovala som tak niekoľko rokov, teda denné som skoro vôbec nemala :D

kikuska63
autor
13. okt 2022

@micusa2222 je to moja prvá a posledná skúsenosť s nimi, nevedela som ako to na mna zafunguje… niektori to robia roky takto a vyhovuje im to,

prasiatko30
13. okt 2022

@kikuska63 tak asi mas potvrdenie o nesposobilosti vykonavat nocne šichty?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martinkatinka
13. okt 2022

A kolko tam pracujes? Ake potvrdenie mas?
No nie je to idealne, ale neviem teda na zaklade coho sa dava take zdravotne potvrdenie.
To skor ak to nezvladas, tak si najdi ine zamestnanie bez nocnych, ale lekarske potvrdenie na toto? Tak mozno pre tehotne ....

sissy27
13. okt 2022

@kikuska63 nechápem, prečo potrebuješ papier o nespôsobilosti vykonávať nočné, veď normálne daj výpoveď a potom si hľadaj prácu, kde sa nočné nerobia.
Také, že by ti na základe toho papiera dali len denné, s tým nerátaj. Ak firma funguje na zmeny, tak im je zbytočný zamestnanec, ktorý nočné nemôže.

santiago_segura
11. jan 2023

Ja by som potreboval potvrdenie že môžem robiť iba v noci a denné zakázať. Mám ten istý problém som typ sova. V noci som vytálny, plný energie, na nočnej zmene som fit ako rybyčka a denné zmeny sú pre mňa smerť. Odpadávam som ako zombík. Telo je proste prehodené. Aj keď mám volno ajtak v noci som hore plný elánu a deň prespím. Kamoš povedal že by som si mal vybaviť potvrdenie od lekára ale také že nemôžem pracovať cez den sle iba v noci.

santiago_segura
11. jan 2023

Dodám že ja v noci normálne fungujem ako niekto cez deň. Ja vtedy varím, najem sa, keď boli ešte kedysi obchody v noci tak som bežne nakupoval v noci... Ja viem aj jesť aj všetko ja v tedy mám akoby deň.
Inák keby niečo ja som dal tému konkrétnejšie o problematike:
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/prehodeny-rezim-den-noc/

gta5man
2. dec 2023

Existuje vôbec také potvrdenie že môžem vykonávať iba nočnú prácu a denné zakázať? Denné mi vôbec nepasujú s mojim netopierovským biorytmom.