Žienky,tie co robite nocne sluzby v roznych zariadeniach,naprDSS,pripadne detsky domov,zvyknete si na nocnej neoficialne pospat?
Ja som robila nocne iba vo fabrike, spat mozes tak pol hodku ked mas prestavku.
Ja som po maturite robila 2 roky v nemocnici, nespala som 10 minút v noci. V dennej tiež človek nespí, prečo by mal v nočnej, je to práca rovnako ako cez deň.
mamina robila v dss a teda hovorila, ze 20 minut asi najviac co sa jej dalo, lebo mali klientov, ktori neustale nieco potrebovali, ked nezvonil jeden, tak druhy a neustale a ked to nie tak ine veci robili, ale robilo sa jej lepsie jak cez den 🙂
Ja som napríklad sama sestra na nočnej na 14 pacientov+ pohotovosti a tie chodia nonstop, spať sa tam nedá, jedine na stoličke, ale káva pomôže😅
záleží ako kde.....ja som robila v DSS a vtedy sa tam väčšinou dalo, ale bývalo to možno za noc cca 1-2hodinky si "pospať"....ono v DSS záleží aj od vzťahov s kolegami, ako je to tam nastavené a aj akí sú tam klienti....my sme napr.mali chodiť každé 2hodiny na kontrolu klientov, rovnako si mala robotu čo si mala spraviť....a aj keby sa mohlo dlhšie pospať, nemožné, lebo klienti stále chodili na WC, to bolo počuť, rovnako sme mali klientov čo v noci vykrikovali alebo stále zvonili že niečo potrebujú....na chodbách boli kamery, takže spätne sa dalo pozrieť či si bola celú noc na sesterne alebo si klientov naozaj chodila skontrolovať, či si dezinfikovala klučky, madlá....