Praca v nemocnici a OČR.

nadeo
1. apr 2020

Pracujem ako sanitárka v nemocnici a v tejto korona situacii som ostala s detmi doma na očr. Veduca sestra mi vcera volala ze kedy sa vratim do prace. Môze na mna naliehat a volat ma aby som nastupila do roboty? Viem ze som zdravotnicky personal, ale deti nemam s kym nechat doma. Manzel ma dobru pracu a zatial este pracuju, tak sa nam neoplati aby ostal s detmo na očr on.
Dakujem

vamajka
1. apr 2020

@nadeo ja si myslim. ze na OCR mas rovnaky narok ako v hociktorom inom odvetvi i ked zdravotnici su velmi potrebni no myslim si, ze rodina je prednejsia. Takze si myslim, ze naliehat moze no na OCR mas narok takze tak

janinah
1. apr 2020

Narok mas.len druha vec je kto vlastne ostal robit.mlade sestry s malymi detmi ocr.stare so zdrav.problemami PN .ostali tie v strednom veku a tie kmitaju kde treba.dokedy to tato cast sestier zvladne? Viem o com pisem...takze pravo na ocr alebo zmysel pre povinnost v tazkych casoch? Raz bude po korone a potom to bude zaujimave co sa pracovnych aj osobny ch vztahov tyka

nadeo
autor
2. apr 2020

@janinah ahoj dakujem za nazor, a ako by si to vyriesila ty s detmi? Ak by si ich naozaj nemala s kym nechat. Manzel zaraba ovela lepsie, a stary rodicia tiez pracuju.
Dakujem

janinah
2. apr 2020

@nadeo Ja nie som v tvojej situácii,som asi v horšej,do práce chodím aj realne aj pohotovosť na telefone,manžel lekár na orl amb, u nás je otázkou času kto skôr domov donesie koronu....ale nezdúchnem na PN či inam,modlím sa a bude ako má byť....a dúfam,že po korone sa pozriem smelo na seba do zrkadla....čo už o niektorých zdravotníkoch by som teraz netvrdila,zdúchli na PN len zo strachu...každý má svoj rozum aj svoje svedomie

nadeo
autor
2. apr 2020

@janinah kebyze nemam male deti, tiez nezduchnem na pn ci očr. Ja nie som posera, ide o to ze nemam kde dat deti.

vamajka
2. apr 2020

@janinah ale ona nezduchla na OCR ona sa realne musi postarat o svoje deti preboha

vamajka
2. apr 2020

@nadeo spravne si sa rozhodla deti su prednejsie a potrebuju ta a hlavne zdravu

meggi21
6. apr 2020

@janinah ostali robiť staré s narokom na dôchodky do ktorých nemôžu nastúpi ako moja mama , chcela dať výpoveď ísť do dôchodku a výpoveď jej zamietli.

janinah
6. apr 2020

@meggi21 ak je uz v dochod.veku tak sa na nu nevztahuje nudzovy stav pokial ja viem.overte si to

meggi21
6. apr 2020

@janinah naozaj? Chcela ísť do predčasného o 10 mesiacov skôr, myslíte že to platí aj pri predčasnom?

ckatka
6. apr 2020

@nadeo pokiaľ platí núdzový stav tak môžu povolať myslím hocikoho. Dokonca aj z materskej/rodičovskej. Kamoška to zrovna rieši...má tri deti z toho jedno koji a tiež vyzerá že musí ísť do práce a deti pôjdu k starým rodičom. Aj tí pracujú, ale prestriedajú sa

ckatka
6. apr 2020

@meggi21 hej napísané to u nás zatiaľ takto je. Ale vieme ako to je v zrravotnictve, ze postavy sú už teraz... a vieme ako to je v iných krajinách. Proste to zmenia a povolali všetko čo malo ruky nohy dokonca medikom dali diplomy skôr. Hlavne sestry a lekári typu infektologovia, aristi, internisti, pľúcni... Zrovna táto moja kamoska je lekárka.na ARO. A keby som nevedela ze zrovna rieši kam s deťmi lebo jej povedali ze bude musieť prísť...tak tiež neuverím. Je to otázka par dní

janinah
6. apr 2020

@ckatka Aro lekári sú v prvej línii,všetci....

@meggi21 do predčasného zrejme nie,to neplatí,nech mamka píše na Komoru sestier,majú právnika,platíme poplatky a robia pre nás velké H.......

meggi21
6. apr 2020

@janinah no neplatí to na predčasný, tam už nebude volať, lebo už na tento rok nezaplatila ani a ani nezaplatí. Myslím že to je veľmi zle vymyslené, lebo ostalo veľa mladých čo by jej prácu mohli robiť a takto ju tam držia, riskuje zdravie, zdravie svojho 66 ročného muža, vnuciek a ešte k tomu vytiera v podstate špinu po lekároch a sestrach bez nejakých extra ochranných pomôcok 😔 je posledná v rade ale ich nikto nevidí.

mimuska125
17. apr 2020

@nadeo ahoj to iste mam aj ja doma.. A pracujem v potravinách a tiež silou mocou kedy sa vrátim. Ale myslím ze v prvom rade sú naše deti a zdravie. Veľa ľudí tu ma názory rôzne niekdy človek aj ľutuje ze začal nejakú tému riešiť..

meggi21
17. apr 2020

@mimuska125 áno to máte pravdu.