Práca v Nemecku

25. jún 2024

Ahojte. S mojím manželom uvažujeme, že pôjde pracovať do Nemecka. Dostal ponuku od strýka, že môže ísť s ním. Tu pracuje na 4 zmenný režim. Bývame na dome 2 deti, bolo by to na mne všetko.. toho sa ale nebojím, lebo aj tak robieva nadčas 3-4 mesačne. A niekedy sa vidíme len 3 hodiny.. Tu zarobí cca 2200€. Moja otázka je pre Vás, ženy ak to máte takto aj Vy, že manžel v zahraničí, či sa to naozaj tak oplatí ísť tam. Zarobiť na pár rokov. A potom nájsť nejakú prácu bez nočných tu na Slovensku. Ďakujem za každú radu. Pekný deň prajem 🙂

14petulka88
25. jún 2024

No zalezi aku hodinovku dostane, moj muz bol prvy krat v r 2022 od januara do marca, a teraz chodil od oktobra do maja.
My to vykrivame ked nema zakazky je stavbar.

janettdamian
25. jún 2024

Záleží koľko v Nemecku zarobí a čo "donesie" domov. To je jedna vec, druhá vec je, že treba rátať s tým, že to môže byť začiatok konca vášho manželstva. Záleží do akej partie sa v Nemecku dostane, zvykne si na život bez rodiny, "povinnosti". Vídam to často vo svojom okolí.

lucky_girl
25. jún 2024

"manžel v zahraničí, či sa to naozaj tak oplatí ísť tam. Zarobiť na pár rokov" - síce nemám manžela v zahraničí, ale mamku áno, v Rakúsku a finančne je to veľký rozdiel, v pozitívnom zmysle 🙂 Takže áno, oplatí. Súhlasím s názorom od janettdamian.

luccija
25. jún 2024

Ako často by chodil domov?

stanulienkat
25. jún 2024

Ty budes bez partnera, manzela. Deti budu bez otca vo veku, kedy ho najviac potrebuju. Oplati sa ti to? Ziadne peniaze na svete mi nestoja za odlucenie rodiny a zivot slobodnej matky. Je to zaciatok konca. Ak hladujete, nech ide. Ale nezaraba na Sk zle.

pe_mi
25. jún 2024

Ahoj,my máme tiež dve deti.
Manžel pracuje v Nemecku tretí rok.
Na začiatku zarobil niečo pod 3000 €/ mesiac.
Teraz má XX.000 / mesiac.
Radšej sme zaťali zuby na pár rokov a boli sme od seba ,ako splácať roky na Slovensku a aj tak by sme sa nevideli,lebo by musel ťahať veľa hodín tu..aby sme si zaplatili ,čo sme naplánovali.
Samozrejme ,je možnosť sa aj uskromniť.
Ale to nie je naša cesta
Zamakame teraz a potom budeme mať voľnejšie

tundra
25. jún 2024

@pe_mi v akom obore sa da zarobit 20k/mesiac?

pe_mi
25. jún 2024

@tundra písala som správu XX.000 je rozmedzie môže to byť od 10.000 hore.nepišem presnú sumu , nakoľko má tu budú uražať,že si vymýšľam .
Manžel má peknú hodinkovku, je tam tretí rok.mesačne sú to krásne peniaze.na slovenské pomery samozrejme

autor
25. jún 2024

Práve pre to by to chcel skúsiť, že by sme nemuseli riešiť tu na Slovensku nejakú hypotéku... Chceme deťom zabezpečiť dobrý život a nechceme aby ho mali ako my. Čo pochádzame obaja zo 4 detí a nemôžeme nikoho v rodine ani poprosiť, lebo vždy je niekto pred nami prednejší... Doma som už teraz sama s deťmi, lebo ťaháva aj 12tky. A má strašne zlé podmienky v práci.. myslím si, že ak sa majú dvaja radi a hlavne si dôverujú, nemusím sa báť, že by si tam niekoho našiel. A ak áno budem si búchať hlavu o stenu ja. Ja som sa len chcela spýtať, že či sa to naozaj oplatí, čo sa zárobku týka. Jeho strýko tam pracuje veľa rokov a s jeho ženou sú si prvým aj posledným. Veľmi sa majú radi. Tešia sa na seba vždy, tak inak. Ale ďakujem za každú reakciu.

zuju2
25. jún 2024

Ahoj. Aj môj manžel pracuje štvrtý rok v Nemecku. Chodí na trojtýždňové turnusy. Poviem vám pravdu keď robil na Slovensku robil nadčasy a aj v sobotu. Voľno mal len v nedeľu. Zarobil veľmi málo oproti Nemecku. Máme tri deti,ale nie malé,tiež je všetko má mne. Všetko má svoju daň. Ale nemusíme riešiť pôžičky, hypotéky,veľmi sme si polepšili. Rozhodnutie na vás. Ani mne nebolo všetko jedno,aj deťom chýba...

zuju2
25. jún 2024

Ešte je rozdiel,či bude zamestnanec v nemeckej firme. Ako zamestnanec bude mať benefity, Kindergeld na deti čo je 250 eur na dieťa.

autor
25. jún 2024

@zuju2 u nás je to niekedy, že robí aj v nedeľu 16-tku rannú a poobednú. A tie nočné ho zabíjajú.. nikdy sme nad tým Nemeckom nerozmýšľali, len jeho strýko ho má moc rád a vidí, že robí všetko pre nás. Asi aj preto mu to navrhol. Určite ďakujem, že ste mi tu napísali žienky, ktoré majú naozaj manžela v zahraničí.

14petulka88
25. jún 2024

Autorka vyskusajte, uvidite a rozhodnete sa. Urcite na zaciatku je to tazke pre obe strany. My mame 3 deti, nasla som si system ako vsetko stihat, zvladat. A nemyslim si, ze to ma znamenat ,,koniec lasky,,. Moj drahy tam je s ludmi co lubia vypit. On nepije a vie fungovat. Vobec sa nase manzelstvo nezmenilo.