Práca v mužskom odvetví

5. mar 2024

Píšem anonymne, možno tu nájdem ženy kolegov a nikoho sa nechcem dotknúť.
Úprimne nemyslela som si, že po tehotenstve ešte budem o niečom sem písať, ale asi sa potrebujem len vysťažovať.
Pracujem v odvetví kde mám okolo seba len chlapov, trvalo mi kým som sa sem dostala a nie som tu dlho. Ešte stále mám kariérne veľa pred sebou a chcem sa posúvať vyššie, no neviem či mám ešte silu. Áno pracuje sa s chlapmi lepšie ale len kým ich 'neohrozujete', potom vedia byť riadne hnusní.
V práci som pomerne veľa času a celý čas nepočúvam nič iné len demotiváciu, ako to nedokážem, že nech si to užívam lebo hneď skončím. Nemám tu čo robiť a čoskoro to zistí aj šéf. Koho som musela vyf.. aby som sa sem dostala, atď. Potom sú takí, ktorí stoja pri mne, podporujú ma, pomáhajú mi, potom zistia, že mám muža a zrazu som neschopná pi..
Toto bol môj sen ale občas rozmýšľam, či by nebolo lepšie dať im za pravdu a nájsť si miesto niekde v kancelárií ako asistentka.

chodec15
5. mar 2024

Co je to za odbor, predaj aut? Lebo vzdelany a kvalifikovany clovek sa neboji o svoju poziciu a ani nema taketo poznamky.

veverickav
5. mar 2024

Ahoj, och,, smutne :( zial, asi to uz ani ine nebude. mozem sa spytat na odvetvie prace?

doriiis
5. mar 2024

Takýchto milých a prajnych kolegov nájdeš aj medzi ženami.A dovolím si tvrdiť,že v ženskom kolektíve je ich viac a úroveň tej žumpy,kam až ženy dokážu skĺznuť v rámci vzťahu zena- žena je úplne niekde inde ako mužský kolektív.
Takže odchodom nič neziskas.Akurat sa kvôli blbosti vzdas vlastného sna

vanilkovazmrzka
5. mar 2024

Drz sa! Nevzdavaj to, moznoze skus zabojovat skor o to, aby prislo viac zien nech v tom nie si sama.

Z kazdeho hladiska su najzdravsie kolektivy, ktore su zmiesane.

doriiis
5. mar 2024

Ja som sama žena v kolektíve 30 mužov ale toto si veru nedovolí nikto.Vedia,že svoju prácu zvládam a odvádzam tak isto dobre,ako moji mužský kolegovia

deti95060810
5. mar 2024

s mužmi sa pracuje dobre, ale aj tam narazíš na poriadnych trúbov... kopa z nich sa tlačí na funkcie a tí čo majú funk. sa zas o ne trasú.
takže poznám...
viac som mala problém s ich rečami - každý kanec ktorému nebolo páru v širokom okolí. a tie dvojzmyselné reči...
úplný koniec bol alkohol na nejakých akciách....to sa ukázali povahy aj tých najväčších slušákov a kravaťákov.
Darmo - testosterón je testosterón.

laurita285
5. mar 2024

AJ keby to bol len čisto ženský kolektív nebolo by to lepšie 😀 nie je to o pohlaví ale o ľudoch

liz_lemon
5. mar 2024

@doriiis ale v pravopise mas este nejake medzery

orta
5. mar 2024

neviem nemyslim si ze je to o pohlavi ako bolo aj vyssie spomenute. zeny sa skor ohovoria ako muzi, a pokial je ten chlap ozajstnym muzom tak si nedovoli nejake blbe narazky ci poznamky

doriiis
5. mar 2024

@liz_lemon ...nevadí,za dokonalú a za bezchybnu si tu predsa ty.Dakujem za upozornenie pani ucitelka

simona92101
5. mar 2024

@deti95060810 s tymi kravatakmi mam skusenosti veru..v praci uznavany sef,distingvovany..a na firemnej akcii dogrcany ozran s recami a oplzlostami ako zo 4 cenovej...🤦‍♀️

stvura
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
fairyy
5. mar 2024

robila som.aj v zenskom aj muzskom.kolektive ..zensky kolektiv je podla mna zakernejsi podla mojich skusenosti... muzi maju len reci a len tolko kolko im dovolis, je to s nimi casto ako na strednej ked ich schladis budes mat pokoj, ale pozor ako, je fajn to uhrat na kamaratku, drz sa urcite to zvladnes hlavu hore

h2
5. mar 2024

😲 Som v šoku. Tiež pracujem v mužskom odvetví (stavebníctvo) a žiadne takéto skúsenosti nemám. Toto nie je normálne!

kiki68
5. mar 2024

Tak ja som pracovala v muzskom odvetvi a zlati to chlapi. To furt nie su take zmije ako zeny. Nech su akokolvek zakerni, su tak prvoplanovo prehliadnutelni. Ze hned vies co od nich cakat. Hlavne ich nepustit k telu a musis ich slovnik ponizit pri prvom naznaku niecoho sexualneho. Potom si zvyknu a budu kydat, ale drzat zobak a krok. Ja co som zazila dve Baby na tradingu, to boli take harpyje na vsetkych chlapov okolo, ze sice na mich stale kydali ake su to potvory, ale mali k nim respekt jak hovado. Klepali sa ako ratlik a casto ustupili. Podla mna z toho respektu, ze by nabuduce nebolo este horsie. Takze ked tam mas perspektivu, tak ich treba upratat a chovat sa k nim ako dalsi chlap.

petronellla87
5. mar 2024

Robím s chlapmi takmer celý život (strojnictvo) ale toto sa mi nikdy nestalo. Nie je to o pohlaví ale o je*nutosti kolegov. Treba ich "upratať" aby vedeli čo si môžu dovoliť a čo už nie

lilitela
5. mar 2024

No este mozu byt ine moznosti. Bud sa na tu pracu ozaj nehodis, z nejakeho dovodu, ktori oni vidia. Alebo len jednoducho neboli nikdy na pracu so zenou zvyknuti, a nevyhovuje im to, a zda sa im to byt cudne a nechcu to tak, bohvie preco. (Mozno bezne prdia na pracovisku a zrazu nemozu, alebo aj nejake ine kraviny - oplzle reci medzi sebou a pod.). Lebo muzi by podla mna vnimali jedinu zenu na pracovisku ako prijemne spestrenie a normalny chlap sa takto nesprava, ak nema dovod.
Si tam regularne, alebo si tam nejako dosadena cez znamost? Co viedlo vedenie k tomu, aby dalo zrazu zenu do cisto muzskeho kolektivu? Lebo podla mna vacsina zamestnavatelov by sa toho mohlo aj bat. Si nejaka kapacita v odbore a toho sa boja?

stannkal
5. mar 2024

Ja si nemyslím, že je problém v tom "mužskom" odvetví, ale v konkrétnom kolektíve. Proste firemná kultúra je na prd. Ja som pracovala v mužských kolektívoch vo viacerých firmách a nikdy problém nebol.

simona92101
5. mar 2024

@lilitela su chlapi,ktori ked vidia niekoho sikovnejsieho,zvlast zenu,tak ich ide rozdrapit od jesitnosti.moze byt zena akakolvek sexbomba,sympatacka atd,maju zranene ego.vela zakaznikov radsej komunikuje so zenou,s ktorou si aj posranduje,ako s ofucanym chlapom 🤷‍♀️

danica2711
5. mar 2024

celý život pracujem v mužskom odvetví. Zo začiatku ma síce trochu skúšali, ale keď zistili, že "umím", plne ma akceptovali, dokonca odpálkovali tých pár, ktorých ego neznieslo, že žena vie toľko, resp. viac ako oni. Asi ich musíš presvedčiť o svojich schopnostiach. Jeden môj rakúsky obchodný partner, otec 3 šikovných dcér má v kancelárii zarámovaný nápis "Žena musí byť vždy 2x lepšia než muž - to našťastie nie je ťažké"

zmrzlinka2021
5. mar 2024

Ja čo si všímam, väčšínou sa to deje medzi ľuďmi s nízkym vzdelanim

lilitela
5. mar 2024

@simona92101 Ale vsetci? Ja som zazila tiez vselico v praci, ale nastastie nieco taketo nie, ani zo strany muzov a ani nejak zvlast zo strany zien. Akoze pri oboch pohlaviach boli vselijake maniere, ale to bola vec osobnosti a povahy. Takze ak to je takto celkovo v tej praci, bude to mat inu pricinu, neverim, ze sa tam zislo tolko hulvatov. Dokonca ako aj autorka pise, ze niektori boli mili, ale kedze sa jej nedostali do gatiek, tak sa zacali tiez spravat otrasne - no, to je jej interpretacia. Aj ked uznavam ze existuje aj skupinova sikana... Ale ked autorka neodpovie na otazky, tak tazko blizsie urcit dovod.
Jej posledna veta, otazka mi poukazuje na nerealnost tejto situacie, a asi teda aj temy, ved preco by mala ist za asistentku? Staci zmenit pracu a najst si iny muzsky kolektiv.

simca06022011
5. mar 2024

Skus sa v práci odôvodniť od kolegov. Jedným uchom dnu, druhým von, alebo trefne odfajcovacie vety si nacvičiť. Ak si robíš prácu ako máš, ak ju robíš dobre, nemá ti kto co vyčítať. Nevesaj im na krk súkromie, ani nič. Sú dementi nadržaná ( niektori) ktorí si aj bežnú konverzáciu vysvetlia ako náklonnosť a potom info o mužovi je hneď zrada a už si p**a. Na chlapov podľa mňa v praci treba ísť profesionálne. Dat ich dole vedomosťami a preskočiť ich v hierarchii, potom ti už môžu vieš čo.... samozrejme záleží veľmi na tom o akú prácu ide a akú tam máš podporu. Ak by si to nedávala prácu vieš zmeniť, ale ak je toto tvoj Dreams job tak kvôli pár ***** to nechať tak je škoda. Ak vidia ze sú neschopní, čo pri žene sa im často stáva:D m, tak začnú byť utocni až agresívni a takí intrigani, že ženy z telenoviel sú anjelici. Na to sa treba obrnit hrosou kožou. Ja mam takého chlapa :D

grof_monte_christo
5. mar 2024

Napíšem ti, čo sa práve stalo u nás, ide o zahraničnú firmu. Mali sme kolegyňu 3 mesiace, po skúšobnej dobe ju kolega ohodnotil na 3, ako že o.k., že prácu zvláda. Ona to však nemohla prežiť, ze ona sa cíti v hodnotení na 5 (najvyššie ohodnotenie), kolegu označila za nepriateľského voči ženám na pracovisku, pisala sťažnosti na najvyššie vedenie. Kolega, ktorý ju školil, za ňou spravil hrubú čiaru, ze po tomto s ňou už nebude spolupracovať, ju prepustili, kolega je na PN a ja sa trapim sama. Len napíšem, že kolegovia sú Nemci.