Práca v lidli - je to náročné?

zemko99
14. máj 2019

Ahojte,chcem sa opýtať, či je tu niekto, kto pracoval v lidli a aké to tam je. Viem, že je to u každého veľmi individuálne. Totiž pozvali ma na pohovor. Ja síce mam vysokú školu v úplnej inej oblasti a žiaľ, nenasla som si tam uplatnenie, aj keď stále hľadám a posielam žiadosti. Už som raz pracovala.v obchode, aj keď iba tri mesiace, konkrétne vo freshi. Na lidl som ale počula, že tam majú fajn plat. Ale keď tam vidím tie predavačky, ako tam stále pobehujú koľko majú práce. Trosku ma to aj odrádza. Vo freshi som napr.nikdy.nekoncila vtedy, kedy som mama, vždy to bolo neskôr. Neviem, či to skúsiť, bojím sa, že to bude náročné pre mňa. Nemám ešte deti, som vydatá. Ďakujem za odpovede

3009
14. máj 2019

@zemko99 no určite v Lidli je to náročné na fyzickú zdatnosť, ale ináč neviem, čo by sa nedalo zvládnuť.

jaja23
14. máj 2019

@zemko99 ja som v lidli nerobila, ale robila som v kauflande na pokladni, ešte za študentských čias. Ono je to náročné, ale ha som tu robotu mala rada. Nablokujes co máš a ideš. Je to ako na páse. Musíš si pamätať síce veľa kódov na pečivo a tak, ale mala som ťaháky zo začiatku a keď to používaš 300x za deň, naučíš sa rýchlo. Môžeš tiež vždy zavolať niekomu, keď je problém. Býval problém keď sa niekomu nedalo prísť do práce, alebo nás bolo malo, tak je to ma kačka, ale niekomu to nevadí. Niekedy ľudia frflu, ale nesmies si to brat. Mne sa páčilo, že nemusím rozmýšľať, pre mňa to bol oddych. Cez sviatky bolo fajn, sa mi na vianoce páčilo, mrte ľudí, všetci té pekne sviatky, som si to uživala 😊 tuším aj ja pôjdem po materskej

ankare
14. máj 2019

@datanka tu robí 😊

karina79
14. máj 2019

Pracovala som tam a už nikdy viac Lidl.koncit som mala o 13.00 podla planu a koncila som o 15.30.plusove hodiny sa vyplacaju po 3 mesiacoch ale nie vsetky.Rano sa začina o 4.30 kym sa otvori cely ste spoteni špinavy z tolkeho vykladania a všetko rychlo rychlo čo sa nestihne tak z kasy behate do uličiek vykladat.Ked je veĺa ludi a z kasy sa nedostanete tak sa po vyuctovani musite pustit do vykladania .Nikdy ale nikdy som na čas nekončila ani ránku ani poobedku vecer som chodila domou o 22.30 aj neskór .Je to tam náročne

diewcatqoo
14. máj 2019

@zemko99 ahoj, ja som pred x rokmi, ked som studovala na vyske, bola na brigáde v lidli. Vydrzala som tam 1 den, viac som neprisla 🙂

fokuska
14. máj 2019

@jaja23 Kaufland kedysi (tiez som pocas skoly robila na kase) a Lidl dnes je ako svetlo a tma. Neporovnatelne.
V Lidli robis vsetko - vykladas tovar, robis cerstvost, utekas lebo to pipa rura s hotovym pecivom a do toho ta volaju na kasu. Nechas nevylozeny paletak v ulicke - ludia frflu, zle je lebo si nevylozía tovar. Je to o drzku.
Sediet si na kase v Kaufe je oproti tomu luxus ;)

29simona29
14. máj 2019

@zemko99 V lidli som robila ešte ako študentka, síce nie na predajni, ale na centrále na recepcii, videla som, ako funguje manažment a po pravde, nikdy b som tam na TPP nerobila, bol to jeden chaoticky systém, zamestnávali tam takmer hocikoho, fluktuácia veľká a na základe toho, čo som videla sa ani nečudujem, že to na predajni funguje tak, ako tu opisujú dievčatá.. veď ako sa vraví, ryba smrdí od hlavy a v prípade Lidla to platí dvojnásobne..

marsmykkok
14. máj 2019

Vždy máš skúšobnú dobu, takže máš možnosť to skúsiť, neupíšeš sa im na doživotnú prácu u nich... Je tam veľa práce, ale zase výhoda, že čas pôjde rýchlo, nerobíš vkuse to isté a ten plat je fakt najlepší z obchodov. Veľa ľudí tam vydrží aj niekoľko rokov a sú viac-menej spokojní hlavne kvôli tomu platu a ked natrafíš ešte na dobrý kolektív je to tiež plus. Inak kvôli tým vysokým príplatkom za nočné, víkendy sa prepúšťalo aj v iných reťazcoch a teda aj tam je už teraz práce viac kedže je zamestnancov menej a plat menší ako v lidli.

datanka
15. máj 2019

Ja tam pracujem rok a som apokokna.som na polovicny uvazok,kolektiv sme super,ziadne nahananie ako o drzku.ako pisu vyssie.ak som v pekarni,kasu ani nemam a pekne si tam bahcujem sama😀do pokladni davame vacsinou brigadnikov a my robime co treba na predajni.vzdy koncim na cas.velmi zalezi od filialky aku mas a aku sefku😉

deti95060810
15. máj 2019

to s VŠ sa pracuje ako predavačka? a ja že to robia vyučené predavačky - či tie školy, učňovky už neexistujú...

zemko99
autor
15. máj 2019

@deti95060810 neviem, či sú také ucnovky, ale áno ja mam VŠ a na pohovor ma pozvali, takisto som robila aj vo Freshi. Ono, vo svojom obore si hľadám uplatnenie, posielam žiadosti, možno som poslala tento rok 70 žiadosti avsak nič. Robila som rok v call centre. A keďže nemôžem sedieť doma, tak musím skúšať, čo príde a tak sa mi ponúkol lidl. Zatiaľ idem len na pohovor, tak uvidím, viem, že je to tam náročné, vidím tie predavačky tam. Takže ma to odrádza. Neviem.

fokuska
15. máj 2019

@zemko99 Na to mas predsa skusobnu dobu ;) Podla mna je hlupost odmietnut pracu (ak ta teda vezmu, lebo este len ides na pohovor) len kvoli tomu, ze co ak sa mi to uplne nebude pacit. Ved vyskusaj, ak bude zle, odides. Ale kym nevyskusas sama, tak nevies.

namornicka
15. máj 2019

@zemko99 veď skús niekde v administratíve, asistentku alebo sekretárku. Nie je to síce VŠ post, ale aspoň nejaké vzdelanie tam využiješ. Jazyky ovládaš aké?

eliska13
15. máj 2019

@zemko99 neviem mne tam známa robí už 5 r v Ba má 3 deti a je spokojná hlavne s prác.dobou asi sa dá dohodnúť, že si len do 14-15 ona tak pracuje.asi je to na dohode vyskúšaj nič za to nedáš....

baby26
15. máj 2019

Ahoj robila som v Lidli a je to tam dost narocne a este zalezi aj od kolektivu.zja som mala hrozny kolektiv stale po mne niekto hucal a ohovaral ma

ciernavova
15. máj 2019

Ahoj neviem ako sa pracuje v LIDL mna odrádza stále hladajú niekoho.Ale oproti Družbe v Čadci hladajú do knihkupectva je tam čisto, teplo, žiaden zhon skús kuknúť🙂

simca06022011
15. máj 2019

@deti95060810 😂 no vsetky predavacky v tesco ktore poznam maju VS :DDD alebo aspon zacali po gymnaziu chodi na VS... :D

@ciernavova v kazdom velkom maloobchode je vysoka fluktuacia zamestancov, cize hladaju sa zamestnanci stale. Je to taka praca " o nicom", pre vacsinu iba ako "docastna praca", kym najdu nieco lepsie,a lebo kym odidu na MD/RD/ alebo sezonnu pracu... cize preto taky pristup aj manazmentu aj k tomu hladaniu... uz musia mat nahrady k dispozicii ked im niekto vypadne.

@zemko99 všetko zalezi na tvojej sikovnosti a co je pre teba "narocne", my mame obrovsky sklad a maloobchod a eshop, teraz su tu dvaja chalani a ja, a upachteni su ako keby neviem co cely den robili a to polku veci uz robi PC s technikou automaticky. Pride zakaznik, tak vyzeraju ako keby cely den lietali a bol ich tu "nedostatok"... Predtym som tu mala jednu babu a s kludom anglicana stihla o vela viac prace a aj kavu, a v klude som ju tu aj samu vedela nechat, ked sa nudila aj mne papiere chystala :DDD Najhorsie co moze byt v tychto prevadzkach, je kolektiv, to som ako predavacka neznasala (zacinala som tiez v 18tke takto), s prepacenim ohovarajuce hadajuce sa sliepky co nic nerobili, aj ked akoze robili a potom vsetc museli dorabat za nich a este neskutocne rozbroje robili. Na to staci, ze manazer predajne je slaby a koniec. K pracovnej dobe co tu opisuju vsetci, je nejaka pracovna doba dohodnuta v pracovnej zmluve a nemaju zamestnanca preco drzat dlhsie, cize by som sa zdvihla a odisla po svojej pracovnej dobe (ine je napr. ked sa iba urobi uzavierka, zavrie prevadzka a ide sa dajme tomu o pol hodinu neskor prec.. ale hodiny nad pracovnu dobu.. kdeze). Praca nadcas, nariadena praca atd sa urpavuje v zakonniku prace dost detailne. Chcela by som vidiet ako by sa tvarili a co by robili. Ak ma niekto skusenost nech napise :D

hulica
15. máj 2019

@ciernavova tak hľadajú stále, to je pravda, ale kamoška mi tam robí a tá napríklad si pochvaľuje najmä platové podmienky. Je pravda, že aj fyzicky si mákne, ale aspoň keď odíde z tade tak má pokoj, že nik už od nej nič nechce

datanka
15. máj 2019

@ciernavova ano,stale hladaju.pretoze len v ZA su 3lidle.v kazdom 35 zamestnancov.to mas 105 ludi plus brigadnici.VS ktory pridu na chvilu,mamicky odchadzaju na matetsku,niekto si najde inu pracu.je to normalne.nie je to butik s 2 zamestnancami☺

mnauu1
15. máj 2019

Ahoj. Robim v Lidli uz tretim rokom. Zacinala som na pozicii predavacky. Teraz som uz vyssie. Narobis sa ako kon. Na zmene je stale menej zamestnancov ako ma byt. Nikdy nekoncime nacas. Fluktacia zamestnancov je velka. Jedine co je tu dobre je vyplata. Inak spolocensky zivot 0 bodov. Aj ked uz mas volno tak nemas energiu nieco robit. To iste po ranke. Koncis 10h zmenu a doma uz len cakas kedy pojdes spat, pretoze zajtra znovu. Na tejto pozicii musis vediet vsetko pokladna, vykladanie, pekaren, stavanie NF akcie... Sice to tu popisujem takto ale este horsia pozicia je byt asistentom. Je to sice viac penazi ale tam tie zodpovednosti su uz uplne inde (narobis sa ako kon + ti este vedenie nalozi za vsetko co bolo zle + zakaznici ti nalozia). Takze urcite treba skusit, niektori sa v tejto praci nasli. Ja som rada ze ma o chvilu caka MD.

luciarobotova
6. jan 2020

@zemko99 ahoj,ako si dopadla nakoniec? Davala som si ziadost na skrateny uvazok,tak cakam

minio
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majuska940
3. jan 2022

@datanka dobrý vy pracujete kde ak sa smiem opytat

datanka
3. jan 2022
pata222
31. dec 2022

Do Lidl už nikdy predávala som ako brigádnička petardy ale to bolo naposledy i vedenie i zamestnanci všetci sú falošní len sa pchaju do vedúcej vedúcim do zadku ,,ohovaračka v jednom kuse toto bolo najhoršie a to bolo len predávanie petardy fúj hnus Lidl Moldava nad Bodvou nikdy viac dúfam že zanikne

datanka
31. dec 2022

@pata222 tak toto nie je komplexne o lidli,ale o konkretnej filialke.my sme super kolektiv a chodim do prace rada🙂som tam uz 5rokov.a nasla som si tam par super kamosiek

nikolka1986
31. dec 2022

Určite by som s VŠ nešla do Lidlu. To si nájdi radšej prácu za menej, niekde v kancli alebo kde, kde môžeš kariérne postúpiť a dať si niečo do životopisu. A nie že si robila predavačku v Lidli.

mirka373
6. apr 2024

Teda tie čo sa pýtate na prácu v Lidli. Po 4 rokoch musím povedať že toľko zmien na predajni vedenia a kolegov som ešte nikde nezažila. Toľko ohovaračiek a klebiet, toľko nenávisti že až. Áno dalo by sa to zvládnuť na úplnú parádu keby človek nelieta ako špinavá handra keď 3 od tej osoby niečo chcú a hneď. Vôbec neplatí, že sme si všetci rovní a si máme pomáhať, manažér je manažér, vedúci je vedúci, a zvyšok no to ako odpad. Aj do kasy, aj vykladať, aj kartonovať, aj upratovať, aj košíky, aj flaskomat, aj smeti. Všetko. Ulieta sa človek ako blbý ešte keď sa niečo nepáči tak ho zdzubu. Nedaj bože že má niekto z vedúcich zlú náladu alebo vyjde zle kontrola. Ešte keď sa kradne vo veľkom tak ďakujem. Keď sa končí ráno hocikedy aj polhodiny kým niekto príde vymeniť večer zas naháňajú. S prepáčením takto doje**na psychika z tých všetkých veci, nervov a únavy nestojí za tie peniaze. Ak daňový bonus mesačne tak za dieťa áno za seba nie, ak marodujes hoc len týždeň dva tak ani jeden hoci by mal byť znížený na dieťa. Stravné. Dajte si spolu s výplatou bude vám lepšie no jasné, ale aj z toho stravného stiahnu daň. To isté ročné zúčtovanie za dieťa áno za seba ani cent. Čo dodat. Taký arogantný kolektív som vážne ešte nezažila. Nehovoriac že ak nemá kto robiť a máte dovolenku hneď zrušená, tak si človek nemôže nikam vyjsť s rodinou ani nic. A kde to keď mamičky s malými deťmi čo chodia do škôlky sa musia prispôsobiť hľadať k deťom ak nejde škôlka a iné si chodia neskôr a idú skôr domov pritom už majú deti co končia ZŠ alebo sú dospele. Celé zle. Oproti pepcu, takku, bille, tescu, a pár iným obchodom sa nedá porovnať ten prístup. Podotýkam áno zo vsadial som odišla kvôli tomu že som to mala ďaleko no z Lidlu kvôli tomu prístupu zrejme pôjdem preč. Nikdy nikde nebol problém všade boli spokojný z nikadial neboli radi že odchádzam. To sa vážne porovnať nedá. Ešte ani práca mimo obchod bola luxus. Všade milý prístup, ochota sa dohodnúť, len v Lidli to nejde. Možno zo začiatku. Buď hráte ich hru alebo máte smolu. Buď cusite ako myš alebo sa ozvete a ste zle. A o kvalite potravín nevravím. Čistá hrôza. Ja ako zákazník v Lidli nekupujem radšej. Pečivo hnusne, jogurty čistý prášok alebo voda, salámy zafarbené z farbivom, veľa krát vody po záruke. Znenavidela som aj tento reťazec aj tých falošných ľudí. Možno natrafíte na normálnych kolegov. Neviem či takého vyjadrenie stačí snáď áno.

mirka373
6. apr 2024

Skôr ide práce po známosti ako podľa pohovoru a životopisu.