Ahojte. Tie čo pracujete v Lidli , aj vám sa vyhrozili, že ak sa neotestujete , tak vás automaticky vyhodia bez milosti???? (Ja sa určite otestovať dám, hlavne kôli svojim deťom) , ale nie je to moc aby sa takto v robote niekto vyhrážal?
@rachel36a no je to moc, ale aj na hlavu, práveže to nerobia v každom zamestnaní rovanko
@rachel36a bez príznakov sú môžu byť aj deti ale aj seniori, a tí to povinné nemajú ..
@rachel36a nariadenie ti čo vraví, resp. čo bude vravieť? - do práce budeš môcť ísť len s negatívnym testom, čiže tvoj zamestnávateľ ani nemá prečo pýtať tento výsledok, lebo ak budeš pozitívna, tak v zmysle nariadenia musíš zostať doma v karanténe aj s celou rodinou.
@mamanadruhuu deti do 10 rokov sa netestujú. Seniori nad 65 rokov sa tiež nemusia dať testovať, no potom musia podstúpiť karanténu.
@andreakotesova a takto nás všetkých donútia sa testovať, takže nie je to dobrovoľné ale povinné, o mesiac takto príde očkovanie? Zas nás len donútia, teraz to len skúšajú aký sme naivní...
@andreakotesova a...ja to schvalujem...nevidim ziaden problem sa dat otestovat aby clovek ochorenie nesiril
@mamanadruhuu stále máš na výber - buď pôjdeš, alebo nepôjdeš. Každý si už spočíta, aký to bude mať dopad na jeho bežný život.
@mamanadruhuu nerobia, alke mali by...a ano mozu byt bez priznakov aj deti alebo senior, ale ty sa nestretnu denne so stovkami zakaznikov
@rachel36a zle som označila autorku 🙂 sorry
Ja pracujem úplne v inom odvetvi. Ale veď keď sa nedáš otestovať, nemôžeš chodiť ani do prace tie 2 tyz...
Tak ako uvažuješ? Ani do prírody. Nikde. Len lekar a tusim potraviny. Koniec. Čo si chceš vziat 2 tyz dovolenku, aby si sedela doma?
@mamanadruhuu myslím si že nie, nie je to moc.....to je akoby si s podozrením že máš žltačku chodila do práce....žiadny zamestnávateľ nechce zavrieť prevádzku lebo bude mať veľa nakazených zamestnancov.....
@mamanadruhuu zase nebuď naivná.....museli to takto urobiť, pretože inak by bola účasť možno polovičná a nemalo by to účinok.....si zober že takto odhalili cca 5500 bezinfekčných ľudí na ktorých by sa neprišlo a ten počet by rástol.....toto boli bezpríznakoví ľudia ktorí nemali kontakt na niekoho nakazeného.....takže za mňa to logicky má význam, lebo ľudí čo majú príznaky a ich kontakty sa dá zachytiť (hoci s oneskorením) ale bezpríznakových nosičov vírusu nemáš ako zistiť......
@mamanadruhuu a k tomu testovaniu - si ma pobavila.....skôr myslím že každý štát bude mať málo vakcín a prioritne sa budú očkovať seniori a rizikové skupiny - takže sa neboj že niekto na teba bude tlačiť aby si sa zaočkovala keďže nebude dostatok vakcín ani na rizikové skupiny........to si videla teraz na očkovaní na chrípku, očkovanie odporúčali ale obrovský problém zohnať vakcínu.....to isté bude s vakcínou proti korone.....štáty sa budú predbiehať aby zabezpečili čo najviac vakcín....
@mamanadruhuu keď budeš chorá a budeš potrebovať lekára a nebude ťa mať kto ošetriť, tak potom budeš múdra, pomôžte mi.
@mamanadruhuu včera na tlačovke vraveli, že zamestnávateľ je oprávnený požiadať zamestnanca, aby sa preukázal negatívnym testom/certifikátom. Už nariadenie ti bude hovoriť, že ak budeš mať pozitívny výsledok, tak nesmieš ísť do práce. Ak pôjdeš, tak je to porušenie z tvojej strany.
@mamanadruhuu fakt je, že bud máš negatívny a mozes ísť do prace. Ak máš pozitívny, musíš ostať v karanténe, čo platí aj ak nebudes mat žiadny test. Celkovo sa všade veľa prepúšťa, tak nerozumiem prečo ešte chceš porušiť nariadenie štátu a aj ísť proti zamestnávateľovi. Tak si vezmi 2 tyz dovolenku. - Tot úplne jasna odpoved.
Áno kľudne ti môžu dat rovno pokutu 1000€ a aj vyhadzov. Firmy znižujú stavy. A toto je porušenie vsetkeho.
@mamanadruhuu včera to dávali v TVnovinách - ano zamestnávateľ môže žiadať doklad že zamestnanec bol na teste(dokonca niektorí zamestnávatelia sa hrozili výpoveďami ak zamestnanci nepôjdu na test), ale o rodinných príslušníkoch nehovorili
@andreakotesova no to je tiež logické
@mogaa tak ak vy bol pozitívny, niekto s kým som momentálne v domácnosti takze tiež nesmiem do práce
Mňa by len zaujímalo, či zamestnávateľ má právo požadovať vidieť výsledok testu. Ja rozumiem všetkým motívom aj štátu, aj zamestnávateľa, súhlasím s nimi, ale prečo sa napríklad netváriť, že sme tam boli a v skutočnosti sme neboli, keď niekto z nejakého dôvodu tak strašne nechce ísť? 😀 ak by štátne orgány zistili, že porušuje karanténu, následky by niesol sám.
@mamanadruhuu ano al ja som písala ak niekto z rodiny nepôjde na test
@basska_b zamestnávateľ môže od teba požadovať ten certifikát o negativite. Dokonca ho môže požadovať predložiť napr. aj riaditeľ škôlky od rodiča, keď ide zaniesť dieťa do škôlky.
@danim ja neviem či si nechápava , kto tu píše že idem proti zamestnávateľovi ???? Moja otázka znela či sa môže vyhrážať.. ja sa testovať pôjdem o Tom niet pochýb 😂😂😂
Je to moc, ale vzdy lepsie ako nakazena bwzpriznqkova to sirit dalej...dufam ze takto budu postupovat vsetci zamestnavatelia