Ahojte mamičky a budúce mamičky, chcem sa opýtať či má niektorá z vás skúsenosti s prácou v korporáciách v Bratislave. Pracovala som v administratíve 2 roky po bakalárskom titule, plus nejaké skúsenosti počas školy a po rodičovskej sa snažím nájsť si nové zamestnanie. Som stále mladá, do 30 rokov, z Bratislavy, nemám problém pracovať na anglicky hovoriacej pozícii, avšak nedarí sa mi nejako nájsť si prácu. Na jednom pohovore (nebudem menovať) som si vypýtala o 100 eur vyšší plat ako je uvádzaný v inzeráte a dostala som email, že uprednostnili iných uchádzačov z dôvodu platových očakávaní. V At&t mi nevyhovuje práca v noci, avšak mali záujem pozvať ma na pohovor. V Henkeli a Pwc som neuspela na pohovore (dôvod taký všeobecný), poslala som životopis aj na viaceré pozície do Swiss Re, Amazon, Johnson & Johnson, Accenture, ING - žiadna odpoveď. Máte nejaký nápad kam by som mohla ešte poslať životopis, resp. nejakú radu ako získať prácu na juniorskej pozícii v korporácii? Ďakujem 🙂)
Zamestnavatel sa boji, pretoze nie len, ze mas dieta, ale este coskoro budes mat podla neho aj druhe. (v jednej z tych firiem som robila a matky s detmi mohli byt rady, ak sa vobec dostali na pohovor) Bohuzial ti neviem poradit, ale velmi ma zauijma, ake napady maju ostatni a ako to nakoniec dopadne. Lebo ak si mlada a v Bratislave nenajde pracu, tak co uz ma potom matka s viac detmi mimo BA robit....
@larett ja len toľko ze prečo to musia byť práve korporácie? Myslím že miest v administratívne je tam dosť aj mimo nich.
Do tých korporácií si posielala CV na konkrétnu pozíciu, alebo len tak? Záleží tiež, aké pozície si vyberáš. Ak máš problém sa zamestnať, skús ísť cez referral, ak niekoho v niektorej z firiem poznáš, nech sa za teba prihovoria. Inak tu v BA ma ešte napadol Dell, ale je aj kopec iných korporácií. Zváž však, či vzhľadom k pozícii budeš zvládať dieťa aj prácu, zisti si časovú náročnosť danej pozície, o ktorú sa uchádzaš a priprav sa na prípadné otázky, ako riešiš chorobu dieťaťa a podobne.
@dopolbokaodrata korporácie platia všeobecne lepšie, ako menšie slovenské
spoločnosti
@vikusjk Dell pozerám pravidelne, ale vyžadujú plynulú nemčinu alebo ďalší jazyk a ja mám nemčinu slabú. @dopolbokaodrata Presne tak, je to otázka platu, administratíva max 800, juniorské pozície v korporáciách od 1200... Pritom podľa toho, čo mi bolo povedané, je tam aj možnosť Home Office, Henkel má vlastnú škôlku a pracovná doba do 17tej a iba cez týždeň...
Väčšina firiem ak má volné miesto si dá inzerát na danú pozíciu a vyberajú si z uchádzačov čo sa hlásia na konkrétnu pozíciu pretože je predpoklad že spĺňajú požiadavky na dané miesto....Ak si pošleš všeobecnú žiadosť je len otázka šťastia či majú práve volné miesto kde spĺňaš predpoklady. Ak sa uvolní pozícia, personalisti nepozerajú spätne všetky životopisy kto spĺňa predpoklady, lebo väčšina je žiadostí už nie je aktuálna.....Takže hlavne reaguj na konkrétne aktuálne volné miesta.....
@larett škôlku má aj SwissRe ;) v Delli mám kamošku a nemá druhý jazyk, možno pozeráš práve také pozície, kde sa vyžaduje... ide fakt o to, čo konkrétne by si chcela robiť. Do SR dosť berú ľudí, oni sa aj rozrastajú, stále nejaký nový team sa tam otvára... skús zareagovať na konkrétnu pozíciu, alebo ísť cez referral. SR je asi také najlepšie pre mamičky.
nie je to uplne tak, ze nechcu mamicky po rodicovskej, na niektorych poziciach im to priam vyhovuje, lebo mamicky su menej ambiciozne a vdacne za pracu, ak dieta ochorie, vela firiem umozni pracovat z domu. problem moze byt skor, ze uprednostnia internych kandidatov alebo ze cely proces trva dlho. takze to nevzdavaj, este sa ti mozu ozvat. skus este pripadne vub, covestro, t-systems
Lenovo som neskúšala, Covestro som ani nepoznala, Swiss RE má veľa ponúk, tak asi skúsim znovu. Reagujem na každú otvorenú pozíciu, ktorá aspoň trochu korešponduje s mojim profilom, neposielam všeobecné žiadosti. A chcem sa vám všetkým poďakovať za rady a názory 🙂. Verím, že si takto viaceré z nás rozšíria obzory...
@larett tak ja som mala viac, tiež práca do 17 a nebol to korporat, ale zase odborná práca a závisí čo vieš robiť a či vieš jazyk
@larett podla mna sa niekde umiestnis, treba len skusat 🙂 este skusaj poistovne napriklad, potom este poznam kocku s dietatom v procare (robi tam a centrale nejaku asistentku, nie je na klinike priamo), potom philip morris (tam tiez poznam mamicku, su ustretovi voci matkam, ponukaju home office atd). drzim velmi palce! 🙂
@larett a neskusala si sposob mat verejny zivotopis na Profesii? S tym, ze potom sa ti ozvu oni, ak si pre nich vhodna
@tyrkysova_kobyla skúšala, ale kontaktovali ma také spoločnosti že NN holding, metlife a dokonca aj ľudia, čo mi vôbec neponúkali prácu, ale kurzy a to opakovane...
@larett a skusala si nejakú pracovnú agentúru typu Grafton? Ja fakt neodporúčam korporácie. Robila som na oddeleni, kde bolo 130 ľudí a ako píšem žiadna mamicka a určite nikto z tých ľudí nešiel cely mesiac o 17tej domov. Ja som napr zažila aj take, že som za tyzden mala 40hodin nadcasy(nie vzdy preplatene)a domov som sa chodila len vyspat a o HO sme mohli len snívať, aj keď to uvádzali ako benefit. Na každý Ho si si musela pisat žiadosť, čo išla na schválenie dvom vyšším manažérom, poslať mail, keď si začala/končila pracovať a vypracovať lajster, čo si všetko počas dňa spravila.. mám kopec bývalých kolegov, čo sú už v iných firmách a všade je to takto cca rovnake..
A ak ti ide vyslovene o korporácie, prihlás sa rovno aj do personálnych agentur
Hm, a skúšala si si vyžiadať spätnú väzbu po pohovore? V CV asi nebude problém keď ťa na pohovory pozývajú. Ja mám skúsenosť, že ak vieš jazyk a ovládaš PC, do korporácií ťa vezmú aj keď nechceš.A to sa dlho pohybujem v HR oblasti, tak mám prehľad o tom aké pozície majú a koho prijímajú. Nepoznám ani nikoho zo známych čo by tam chcel robiť a nevzali by ho a to poznám aj veľa mamičiek co práve po rodičovských takto začínali v korporáciach.
@larett skus aj mobilnych operatorov, pozrieť aj ine ponuky, niekde začať musíš a zmenit to mozes casom.. ja som našťastie sla z RD hned do práce, podarilo sa mi to mat tak,ze ani den na UP. A to som.mala.cerstvych 40, dve deti, po 5r.doma. ale hladala.som.poziciu podobnú tej,ktoru som robila. Na jazykoch sice,ak by som.chcela.pracu menit, by som.musela zamakat... Ale tu ich az tak nepotrebujem..A hoci som to povodne brala.len ako docasne riešenie, praca blizo domu a skolky, som tam uz 4roky a vela veci sa zmenilo k lepsiemu. Mame tam.dost mamiciek, aj homoeoffice je mozny...a aj pracovnú dobu mame fajn. Na mojom.oddeleni sa sice robi tak,ze raz ci dvakrát do tyzdna si bud do 17 alebo 18, ale inak koncis o 16. A co som.pocula od kamosiek, co robia v tych tebou menovaných, nuz, tam casto pred 17nekoncia. Ale mozno zavisi od pozicie..
Mam len jednu znamu, co robi na skrateny uvazok, ale tu som uz dlhu nestretla, tak neviem, ci je tak spokojna, zvacsa vravia, ze skrateny je zle plateny a navyše mas tolko práce ako ostatni, akurat ju musis stihnut za kratsi cas..
V kazdom.pripade drzim.paste, skus aj tie agentúry, aj ked mne prácu agentúra, v ktorej som.bola, nenasla, nasla som si sama.
oslov znamych vacsinou ak sa niekto hlada najprv sa oslovuje interne ale na odporucanie tvoj handicap je ze si po rd a male dieta cize ocr a nova MD mozno sa hlasis na zle pozicie lebo ak mas vzoat cloveka do timu pol toka zaucat a on bude na ocr obcas alebo pojde o rok na md tak je to skoda namahy
@larett a co to znamena administrativa ? na ake pozicie sa hlasis ?
Skus IBM oni su tiez dost otvoreni mamickam po materskej.
@lienka9 to si robis srandu. Ja som tam nemala ani umoznenu zakonnu prestavku na kojenie dietata do 9mes veku. To som sa pri nastupe dohodla ako podmienke, ze obednu pauzu budem mat hodinu miesto 30min, kedy pojdem kojit.
Po par tyzdnoch uz bol odrazu problem, meetingy nadrbane okolo obeda...a este mi vyskladali robotu na 120% prac casu.
Ked som si zacala hladat v inych firmach, tak personalistky slepacie este do IBM na mna donasali, ze som sla do Dell a kde kade na pohovor.
Ziaden z tych korporatov nie je take peklo ako som zazila v IBM. Never ever
@leily1 to máš stastie na oddelenie, lebo Zrovna aj o swissRe sa jedna, že mám napr. bezdetnu kamosku a HO im nadriadena nedovolila, že musia byt pekne v praci a dohliadala si na nich a vďaka flexibilnemu casu neuznavali lekarov, že si ich majú vybaviť mimo pracovného casu a nie brat Pcka
Problem je, že si po rodičovskej a oni takých zamestnancov nechcú, keďže väčšina pozícii má uzavierky, kde sa ťahá niekoľko dni dlhsie, kedy realne dieťa neuvidis. Keď k nám nahodou nejaká mamicka nastúpila, tak to po mesiaci vzdala.. Čiže podľa mna si vôbec nehľadaj prácu v korporáciách.