Ahojte momentálne som ešte na RD predĺženom zo zdrv. dôvodov dieťaťa , syn ale chodí do škôlky teraz prvý rok čiže rada by som šla do práce . Prácu hľadám už od septembra ale kvôli hlavne pracovnému času si neviem nič nájsť , v tom čase aby som syna dala a vyzdvihla zo škôlky . Manžel pracuje v Nemecku čiže nemá ho kto iný nosiť do škôlky a nemáme ani rodičov proste nikoho kto by nám s malým pomohol . Neviete mi poradiť ako to funguje v Kauflande ,momentálne na stránke v našom meste nehľadajú nikoho ale som rozmýšľala že si tam skúsim dať žiadosť , mne by stačilo aj nejaký skrátený úväzok . Myslite že by sa dalo pracovať aj tak napríklad od tej 7.30 do 16 tej? Riadim sa časmi škôlky . Viem že v lidli s tým problém majú a tam všetci chodia na 5 tu ráno , tam ma nechcú kvôli tomu . Alebo mi viete poradiť nejakú prácu aby som to vedela skĺbiť všetko ? Pracovala som v zahraničí vo Švajčiarku ,Rakusku , chyžná ,potom ako pomocná sila v domove dôchodcov , operátor vo výrobe a na sk v mäsokombináte ,na pokladni v tescu a na polícii ako administratívna pracovníčka . Školu mám hotelovú ale prax ako čašníčka nemám . Ovládam prácu s pc a nemecky na komunikatívnej úrovni . Ak by ste mi vedeli poradiť budem vďačná ❤️
@erika212 ďakujem , nedá sa ani brigádne tak s časom , či je to pre všetkých tak bez ohľadu na úväzok
Pracovala som chvilu v kaufe. Mala som kolegu co to mal ako druhu pracu, tak robil iba poobedne, ale aj tak musel mat aj nejake vikendy
od 7:30 ?
možno pošta - u nás je otvorená až od 8:30 ráno, alebo ešte práca niekde v šk. jedálni....
Vraj aj na 5hodinove brigády hľadajú. Mne to povedali keď som hľadala skuste
Pobehajte všetko v okolí. Pýtajte sa v školách, škôlkach - jedálne, upratovačky, firmách. Musíte zisťovať.
S nemčinou a s praxou za PC kľudne hľadaj prácu v špedícii.
Skus pozriet manipulacny pracovnik DM ak je DM v meste. Je to v podstate len vykladanie tovaru v doobednych hodinach po-pi.
Najlepšie sa ísť opýtať priamo vedúceho v danej prevádzke. Všade majú iný “systém” niekde sa dá dohodnúť niekde nie. Ja som u konkurencii a hneď ako som sa tam uchádzala o prácu som povedala že koli deťom potrebujem pracovný čas po-pia 8:00-14:30 čiže skrátený úväzok. Bolo mi vyhovené a pracujem tak už cez 2 roky.. mame ľudí čisto poobednych a potom mame ktorý robia ranné/poobedne aj víkendy.
Nemôžeš robiť pedag. asistenta?
@deti95060810 v školských jedalnach sa robí od 6, niekde už od 5.
Veľmi záleží od riaditeľa. U nás zobral mamičky samoživiteľky a pracujú len ráno .. napríklad také pokladničky chodia do práce na 7.00-8.00. U nás s tým nie je žiadny problém sa dohodnúť. Informuj sa u Vás. Možno nebude problém
Určite rieš polovičný resp. skrátený úväzok.
Ja pracujem v Kauflande na skrateny uvazok. Pracujem iba poobede a vikendy. Lebo mne to tak vyhovuje. Skratenym uvazkom sa prisposobuju, plnym nie.
No to netusim. Treba sa ísť opýtať.
V kaufe mi robi znama, lokalita KE. A zrovna vcera mi hovorila, ze oni robia iba 6-hodinove smeny. Na casy smien som sa nepytala, ani nevie, ci 6-hodinovky maju vsade takto, u nich na predajni ale vsetci len 6h. A vraj videla, ze ich predajna ma na profesii inzeraty ze aj 8h, ale v reali vraj nedaju. Ona to riesila z pohladu financii, ze by chcela 8-cky, aby viac zarobila
U nas v ke sme mali pani ktora mala skrateny uvazok a robila len od 8-12 ale musela odrobit aj nejake vikendy.
Najst pracu je často o nahode...aj cv aj osobne aj poslať online......skúsiť aj agentúry. .. ja som hľadala cez profesiu
Pozrela by som jedalne napr v business centre ako pomocna sila, pomahaju pri priprave a cez obedy je v kase a nasledne upratanie po obedoch. Pripadne upratovacia firma co upratuje bytovky, u nas si to nadtavaju same chodia 2 zeny. Niekedy si aj vymenia dni alebo nadrobia. Do firmy nam toez chodi upratovat pani len cez obed 2 hodky a ide dalej. Tak isto chodi aj pani co sa nam stara o kvety. Tiez by som pozrela eshop balenie objednavok alebo upratovacka v skolke.
Treba normalne posielat CV a vzdy sa informovat ked sa ozvu vi je mozna flexibilna pracpvna doba alebo ci su ochotni sa prisposobit. Vzdy je to individualne
@dancingqueen321 áno, oni neradi dávaju plne úväzky. Mne sa až po niekoľkých rokoch konečne podarilo dostať na plný. Akože na 6h úväzku sa nezarába až tak zle ale každé euro navyše je dobré
@candii vraj za tych 6h ma na mesiac nieco cez 700 ecka, sa mi zda ze hovorila okolo 750, nechcem uz klamat, ale zas to je malo ked dnes len na nakupy pre 3-clennu rodinu mas dat 400 eur plus autom dochadzat do prace ti treba… ale zas moja znama nie je odkazana na 8h, muz zarobi velmi dobre peniaze, ona si vsetko necha, ale mala by viac na 8h, no nedaju vraj. Uz tak robi tusim 8rokov
@dancingqueen321 áno je to tak, niekoľko rokov som robila na 6h úväzok. Je to od tých 730-780 záleží od príplatkov za víkendy. Najmenej som mala 730 a najviac 780 + stravné lístky. Akože keď si tak zoberieš tak niekde za taký plat robia na plný úväzok napríklad také obchody a oblečením čo som pozerala na profesií majú toľko na plnom. Samozrejme v čistom to je o 150- 200€ viacej záleží tiež od príplatkov ale povedzme si úprimne, človek sa tam narobí ako kôň .. naozaj sú to vydrete peniaze a tí zamestnanci by si naozaj zaslúži viacej.
Ahoj. Ja som tiež mohla pracovať len v podobnom čase kvôli deťom. Tiež som sa informovala v kauflande, u nás mi povedali že pri skrátenom úväzku v tomto vedia vyhovieť. Začínala som na 20h týždenne, teraz mám 25h. Väčšinou mi plánuje 6.30h zmeny a ostávajú mi tým pádom aj nejaké voľné dni, aspoň si viem aj obehat vybavovačky a doktorov s deťmi. Ale niekedy mi vyjde aj víkend. Záleží na prevádzke a vedúcich aký majú systém, pre mňa to bola asi jediná možnosť a musím povedať, že som spokojná. Ak ti muž pracuje v zahraničí a zrejme už nebude mať nárok na daňový bonus vieš si ho požiadať ty a vyjde ti lepšia suma.
Žiaľ Kauflande takýto pracovný čas nie je. Robia sa ranné , medzi smeny a poobedne. Na čisto ranné smeny sa nový zamestnanec neberie. Aspoň u nás to tak vždy platilo.