Ahojte,budem robit v jaslickach,preto ma napadlo,ci mate skusenosti,ak robite /robili ste v jaslickach ci skolke s tym,ze ste boli chore viac ako inokedy...velmi sa tesim,len mam strach,ci sa na mna budu lepit vsetky detske choroby a potom aj na moje deti...
alebo casom ziskam imunitu?
Budem vdacna za postrehy 🙂
pekny den
Choroby ma netrápili, ale keďže som pomerne dosť rozprávala, lebo to je taká ukecaná práca, prichádzala som pravidelne o hlas. Takže som to potom riešila preventívne a mala som nachystaý môj hlasoliek - med, skorocelový sirup, citróvá šťava a zázvor a denne som brala jednu lyžičku, Inak som bola chorá tak ako inokedy, nemám pocit, že by moja chorobnosť nejako stúpla. Tiež sme boli s deckami pomerne často vonku, takže sa netočili bacily v interiéri a nebol nejako extra chorý ani personál, ani deti.
Sestra je ucitelka v skolke a neregistrujem ze by bola casto chora...
@sarlota1986 podla mna sa netreba dopredu obavať chorob. Ja osobne som nebola o nič viac chora ako ked som bola na RD. Ale tak ja celkovo nebyvam nejako chora, ak neratam nejaku bolest hrdla v zimnom obdobi. Nemozeš k tomu pristupovať so strachom ako nejaka trasorítka - to sa na just na teba kazdy prd nalepi. Je uplne normalne, ze v detskom kolektíve prideš do kontaktu s chorymi detmi a to aj pomerne často - bezne sa nam stalo, ze sa dieťa stažovalo na bolest hlavy, brucha, zvracalo, teplota - to často nastupi doobeda tieto veci ...určite som sa od neho neodťahovala ani sa nebala, ze sa nakazim prave naopak ,ved mu trebalo pomocť, kym sme zavolali mamu. Ja si myslím ze vela je jednak o celkovej imunite a vela aj o takej psychickej odolnosti, či si človek všetko pripušťa, stresuje, strachuje. Ja som napr. normálne mala v triede jednu ziačku, chora vobec nevyzerala ešte sme sa rozpravali pri katedre čiže bola som s nou v bližšom kontakte a ona na druhy den absencia, že má cierny kašel - a ja tehotna. Ale kupodivu som sa ani vtedy nebala, ze sa nakazim...Takze hlavne klud.