Dobry den, poradite mi, je realne, aby si zena pred 50tkou so strednou zdravotnou skolou bez znalosti anglictiny nasla pracu v Irsku? Napr upratovanie, umyvanie riadov a pod a casom, ked sa nauci jazyk nieco ine? Prip viete mi poradit, kde hladat pracu? Je nejaka spolahliva agentura? Dakujem.
Keď si dokáže žena spraviť v 50tke vodičák, kurz nemčiny a opatrovateľský kurz naraz, nevidím dôvod prečo by si si nemohla spraviť aspoň nejaký kurz tej angličtiny základnej. Je pravda že viac menej všade sú rozlezení SK,CZ a PL ľudia ale predsa len možno do pohovoru nejakú tú znalosť budeš musieť mať.
@eliskadad1 Fiha, tak to je velmi sikovna zienka 🙂
Áno moja teta sa takto rozhodla po 50tke ísť opatrovať do Rakúska. Dnes má už 65 rokov a nesťažuje si. Ono nikdy nie je neskoro. Treba len začať a hlavne sa nebáť. 😉
@eliskadad1 Hladala si pracu cez agenturu, ci sama?
Keď spravila opatrovateľský kurz tak tam automaticky mali odporúčané nejaké agentúry. To je tak asi aj lepšie, máš zaistenú dopravu a keby sa čokoľvek stalo (aj úmrtie babky či dedka) tak ti hneď v podstate pomáhajú alebo hľadajú náhradnú rodinu.
@eliskadad1 Aha, takze teta chodila do Rakuska pracovat a chodila aj domov na Slovensko. No ja prave chcem /potrebujem/ odist zo Slovenska uplne ☹
A si vyucena zdravotná sestra? A prečo práve Írsko? Môžeš skúsiť aj Rakusko, Nemecko, Švajčiarsko s nemeckým jazykom.
@vilma7 Som iba prakticka sestra a nechcem ist do nemecky hovoriacej krajiny. Nemcina je tazsi jazyk ako anglicky a ani sa mi nepaci ☹ Preto hladam krajinu, kde sa rozprava anglicky.
Ahoj. Potom mi napíš ako si sa rozhodla. Tiez rozmýšľam na írskom. Angličtinu viem tak pokročilo, trebalo by mi určite dáke kurzy na zlepšenie aspoň rok kým by som šla. Ja som zdravotna sestra. 🙂
bez základnej angličtiny sa nepohneš...šup rýchlo aspoň na základný jazykový kurz a potom držím palce...