Práca v inom meste

gomak
20. sep 2024

Ahojte, budem sa uchádzať o pracovné miesto mimo bydliska. V meste vzdialenom cca. 30km. Ale mám skúsenosť, že veľmi nechcú dochádzajúcich. Mali ste aj vy taký problém? Ako ste napokon dopadli. Jedná sa o prácu v školstve.

rozculena
20. sep 2024

ja mám skúsenosť,že nikdy žiadneho zamestnávateľa nezaujímalo,odkiaľ som a ako sa budem dopravovať do a zo zamestnania

gomak
autor
20. sep 2024

@rozculena ja bohužiaľ ano...

marsmykkok
20. sep 2024

@gomak záleží aká pozícia. Ak ide o upratovačku alebo pomocnú kuchárku je možné že ak bude 10 uchádzačov uprednostnia niekoho z danej mestkej časti. Ak je to odbornejsia pozícia rozhoduje hlavne kvalifikácia a čo vieš ponúknuť.

petronelag
20. sep 2024

@gomak To je skôr problém, že tam bude treba chodiť buď autom alebo nejakou dopravou, s čím statí čas a bude to aj niečo stáť, im je to jedno, ak vie načas dochádzať.

gomak
autor
20. sep 2024

@petronelag práveže to problém nie je... len sa bojím, že prácu nezoženiem...práve kvôli tomu, že som dochádzajúca..... Ale asi si to iba namýšľam....

patus_2
20. sep 2024

@gomak pracujem v rovnakej oblasti, dochádzam viac ako 70 km. Posledných 6 rokov som stále do práce odchádzala a nikdy nikoho nezaujímalo, či cestujem alebo nie.

gomak
autor
20. sep 2024

@patus_2 A pracujete ako učiteľka?

patus_2
20. sep 2024

@gomak áno, učím. Fakt sa toho neboj, z kolektívu sme viac ako polovica učiteľov dochádzajúcich a nikto a tým nemá problém.

basulaak
20. sep 2024

@gomak tak by som klamala. Ze trvale bydlisko mam v trantarii ale manzel ma svoj byt tu kusok v meste, ktory vyuzivame. Problem vyrieseny. Aby toto riesil moj zamestnavatel…

tyrkysova_lentilka
20. sep 2024

V niektorých oblastiach Slovenska je bežné dochádzať 30-50 km do práce.
Zamestnávateľ by to nemal riešiť, je to na rozhodnutí zamestnanca že je ochotný cestovať. Dôležité je, aby to nemalo vplyv na výkon práce a prevádzku.

gomak
autor
20. sep 2024

Ďakujem Vám za reakcie🙂

cukroska
20. sep 2024

@gomak Podobne dochádzame 35km a niektorí aj z ďalej a nikdy to nebol problém.Zamestnávateľa to absolútne nezaujímalo.

dancingqueen321
20. sep 2024

@rozculena mojho to teda zaujimalo, este mi vykrical, ze vlastne “dochadzam” a ze taka dohoda nebola!!! …prestahovala som sa z vychodu za pracou do BA. Chodievala som v piatok po pracu domov a v nedelu vecer spat do prace. Nikdy viac.

tiika
21. sep 2024

Mne dosť pomohlo, ak uchádzač napísal priamo niekam do životopisu či emailu, že dochádzanie nie je pre teba problém.
Áno, nikto by s tým nemal mat problém, keď sa o danú pozíciu uchádza. Ale opak bol pravdou, keď im dal človek ponuku, kvôli vzdialenosti odmietli.

marsmykkok
21. sep 2024

A ono problém je asi to že ak daný uchádzač dochádza verejnou dopravou môže meškať, hlavne cez zimu. Ak autom zistí že pol výplaty precestuje a ostane doma alebo hľadá prácu bližšie. Ono sa to nezdá, len 30 km. To je 60 km denne, 300km za týždeň, 1200km vyše za mesiac, ak má človek auto čo žerie 7 litrov na 100 km to je 12x7litrov 84 litrov, okolo 130 eur mesačne na benzín. A plus čas čo cestuje a tak.

gomak
autor
21. sep 2024

Ja som bola raz na pohovore a ked dotyčná zbadala, že vlastne dochádzam už sa bavila so mnou len tak vlažne.... Bolo vidieť, že uprednostní radšej niekoho kto je priamo z daného mesta.... Toť moja skúsenosť... Preto mám obavy, že s tým budem mať problém...

nikaeli
21. sep 2024

@gomak mám niekoľko dlhoročných kolegýň, ktoré dochádzajú z väčšej diaľky ako 30 km 🤷🏻‍♀️ nevidím dôvod, aby ťa neprijali kvôli vzdialenosti..
Bývam v meste, kde pracujem. Cestujem s MHD cca 10 minút, plus 5 minút kráčam. A už sa mi stalo, že boli také zápchy, že som šla 30 minút a volala z troleja, že budem meškať.