Práca v Holandsku - skúsenosti

terrazem
26. nov 2014

Dobry vecer. Nemate prosim vas skusenost s pracou v Holansku na tulipanove farme? Alebo nepoznate niekoho inehe kto tam bol? konkretne na tejto pozicii. Premyslam ci tam ist, ale neviem ci sa da ta praca zvladnut, ci to nieje uplna otrocina a ci sa tam da naozaj zarobit. Rada by som sa poradila s niekym kto tam bol.
Dakujem za pomoc.

ankiye
27. nov 2014

Ahoj. A chceš ísť cez agentúru? Ja som síce nebola na tejto práci,a teda ani v holandsku, ale tieź som nad tým rozmýšlala. Veľmi neverím agentúram,lebo teraz je veľa zlých skúseností. A tipujem že to nebude ľahká práca, ako každá práca v zahraničí.
Ja som bola kedysi dávnejšie v taliansku na paradajky,ale to bolo počas školy s partiou. Bolo super ale ťažká práca na poli. Tiež som bola tieź už dávnejšie v nemecku na jahodách.To bolo celkom fajn,ale tiež náročné na výdrž a normu. Neskôr aj na čerešniach a jablkách.Myslím źe všetky takéto práce v zahraničí sú náročné,jednak bez rodiny,fyzicky a aj psychicky.Ale sú to skvelé skúsenosti a nikdy som to neolutovala a ani nezmenila. Pritom mnohe kamaratky odtial usli lebo to nezvladli. Ja som v Holandsku nebola a anglictinu velmi neovladam. Ale znama bola v Holandsku na paradajky a asi po tyzdni odtial odisla,ze to bolo velmi tazke.Ale ja som sa s nou nebavila uz tak neviem kde je pravda.A este ona tam mala znamu tak nesla cez agenturu. Neviem,mozno si myslela ze bude na vylete 🙂 a velke iluzie. No za prachy treba makat🙂 Tak ja uz dlhsie rozmyslam ze tiez niekde na brigadu, ale teda tie agentury.Nepotrebujem aby som prisla aj o to co nemam .