Práca v Henkel - pohovor

seawalle
11. jan 2024

Ahojte, chcem sa spýtať ohľadom pohovoru v spoločnosti Henkel, na brigádu. Máte niekto skúsenosť? Ako pohovor prosím prebiehal? Ide o pohovor ktorý celý prebieha v angličtine? Požadovaná úroveň angličtiny je B2, inzerát bol napísaný v slovenčine, niektoré sú písané u nich v angličtine. Na čo si treba dať pozor? Ďakujem veľmi pekne! 🙂

melanta
11. jan 2024

Pohovor na akú pozíciu? Šofér, market research, controlling?

petronellla87
11. jan 2024

@seawalle ja som bola pár rokov dozadu a bol cely v angličtine. Hlásila som sa na nejakú poziciu na nakup presný nazov si uz nepamätám, čo som robila aj predtým takže prevažne sme sa o tom bavili ako som ja robila nakup, aky je u nich atd. Ale myslím že ta angličtina žiadna raketová veda, ak sa vies s niekým normálne baviť po anglicky tak to zvládneš 😉

ketrint
12. jan 2024

@seawalle nápis viac o pozici, viem o tejto firme dosť 😉

kopytko17
16. jan 2024

@ketrint Ahoj, nevies nahodou na co sa pytaju na jednostrannom video pohovore?

jankadankova
18. jan 2024

@kopytko17 toto by zaujímalo aj mňa,máš pls medzičasom nejaké info?

jankadankova
18. jan 2024

@kopytko17 a je to v angličtine?

kopytko17
18. jan 2024

@jankadankova nemam ziadne

kopytko17
18. jan 2024

@jankadankova nevie predpokladam ze ano

mikadooo
18. jan 2024

@seawalle ahoj, pohovor bol v slovenčine a potom ma personalistika požiadala, že potrebuje vedieť úroveň nj/aj, tak sme možno 5 minút sa bavili aj v nj a potom v aj, povedala že to jej stačí a ďakuje. Potom prišla pozvánka na ďalšie kolo alebo čo to bolo - zoznámiť sa s teamom.

jankadankova
18. jan 2024

@mikadooo vďaka za podrobnú odpoveď 🥰 to inak vôbec nevyzerá nejako zložito..mne poslali pozvánku na nejaké video interview,vraj to môžem urobiť hocikedy,a vôbec netuším,čo od toho čakať 🙉😅 tak sa psych.pripravujem na to,že po 8 rokoch na md na mňa bude niečo skúšať po anglicky 🤦

mikadooo
19. jan 2024

@jankadankova hmm toto som nemala, my sme mali dohodnutý presný termín, ale áno, bolo to online. Bolo to minulý rok, tak možno že už využívajú AI 🤷. Ináč si neviem predstaviť, že si môžeš spraviť interview kedy chceš, bez ohľadu na to, či má druhá strana čas...🤔

jankadankova
19. jan 2024

@mikadooo predpokladám,že to bude štýlom,že budú nejaké otázky a ja sa mám vlastne nahrávať 🙉 oni si to teda asi pustia,keď im to bude vyhovovať..je to dosť odveci,aspoň teda z môjho pohľadu,nie som ani úplne fit,ale čakať do pond napr.mi tiež nepripadá celkom vhodné..

mikadooo
19. jan 2024

@jankadankova aha... No daj potom vedieť, možno to niekomu "po nás" pomôže 🙂.

jankadankova
19. jan 2024

@mikadooo isto iste ;)

ketrint
20. jan 2024

@jankadankova čože 😲 Daj potom vedieť, čo to bolo a ako to fungovalo teda. 🙏😅
Ja som v Henkli už pár rokov a mala som klasicky pohovor, a pokial viem, všetky ku nám sa robia stále tak. 😊 Cez koronu to bolo online, ale tiež klasika. Ku nám na oddelenie dávajú aj matematické slovne ulohy, zadanie v angličtine. 😊

ketrint
20. jan 2024

@mikadooo tak zdravim kolegyňu 😅🤘🤘

mikadooo
21. jan 2024

@ketrint oj no ja som potom nenastúpila 🙈. Mohla som totiž nastúpiť až o dva mesiace (výpovedná), no a cca dva tri týždne po "zoznámení s tímom" mi poslali info, že ma nakoniec neberú, že vybrali iného kandidáta 🤷. Predpokladám, že našli niekoho, kto bol ochotný nastúpiť skôr.

ketrint
21. jan 2024

@mikadooo to nemyslíš vážne toto 😲 Tak to je otrasne jednanie, ak najprv (na pohovore, alebo skôr ešte pred nim) neavizovali že vyslovene potrebuju hneď… ale boli ochotní počkať, aj Ti potvrdili a nakoniec to zmenili?? No ja ziram, čo je toto za neseriózne jednanie 😱 A aké zoznámenie s tímom?

mikadooo
21. jan 2024

@ketrint no, tiež mi to vtedy prišlo mega divné, lebo ja som na základe toho dala výpoveď v práci 🤷. Ale potom som v pohode našla ďalšiu prácu, dokonca lepšiu (lepšie podmienky plus bližšie k bydlisku), tak potom som sa nad tým len zasmiala. V podstate som nedostala žiadne písomné vyrozumenie, že ma berú, tak som si povedala, že tak mi treba, mala som si to pýtať čierne na bielom. Paradoxne v tej druhej firme mi moja budúca šéfka hneď na prvom zoom pohovore, že tak vás teda berieme o dva mesiace, nemusíte chodiť, rovno v prvý deň prídete a podpíšete zmluvu a ja kača zas že oukay... 🤪. Ale teda našťastie ma tam fakt čakali s pracovnou zmluvou na podpis a som tam veľmi spokojná.

mikadooo
21. jan 2024

@ketrint no, normálne som zoomovala s nejakou šéfkou a asi 3 ľuďmi, ktorí boli v tom teame, ukazovali mi, čo robia v SAPe, čo bude náplň mojej práce a ja som sa pýtala a pokecali sme celkom mi prišlo všetko a všetci fajn, že bude to ok a rozlúčili sme sa a hotovo. Ja som teda behla za vtedajšou šéfkou, že končím no a potom o 2 týždne došiel len taký suchý mail že ďakujú atď. a rozhodli sa pre iného kandidáta.

ketrint
21. jan 2024

@mikadooo 😲😲😲 to nemyslíš vážne, tak to je čista sedlacina toto 🤯🤮
Inak presne ako hovoríš, tiež som nikdy vopred nedostala papier, len telefonát, že ma beru a môžem nastúpiť a proste som prišla po 2 mesiacoch a vždy všetko platilo (nemenila som často prácu, takze fakt mám len malo skúsenosti), ale toto by ma teda ani nenapadlo, že sa môže stat 😲 Raz sa mi stalo, že mi par dni po pohovore volali s tým, že boli fakt spoko, ale musia uprednostniť interného kandidáta a ospravedlnili sa mi že ma obrali o čas, ale že v tom case ešte interný záujem nebol. Ale to som tiež brala ok, stat sa môže a nebolo to po tom, čo by sme si tľapli. Ako toto si ani neviem predstaviť, že by mi zavolali, ze teda ma beru a ja im poviem prosím nachystajte mi zmluvy, zajtra si pre ne pridem 🙈🙈 Teším sa, ze Ti to nakoniec dopadlo ešte lepšie 👌💕
(PS: trochu to teraz riešim, lebo chcem sa pomaly začať rozhliadat po zmene 🙏😅)

mikadooo
21. jan 2024

@ketrint ja si myslím, že pri tak veľkej firme sa to nestáva bežne, skôr niekto tam nejak mimoriadne pochybil, buď mi zabudli zavolať, alebo čo, netuším čo sa tam interne stalo. Verím tomu, že to štandardne takto nerobia 🤭.

jankadankova
22. jan 2024

@ketrint @mikadooo dievčatá,tak nakoniec to nebola taká tragédia 🙉 otázky v nemčine aj angličtine,napísané,ja som sa mala nahravat..ale teda čisté základy..kto som,čo som,ako si predstavujem prácu,kedy môžem nastúpiť atď..následne mi volali ohľadom online pohovoru..akurát to bol taký nezvyk,že mám niečo vykladať telefónu bez spätnej väzby 🙉😅

mikadooo
22. jan 2024

@jankadankova držím palce 🙂

tomarek
29. feb 2024

Ahojte, ako ja mam skúsenosť tiež otrasnú. Zavolali mi a normálne som mal rozhovor asi 20 minút cez telefón a aj po anglicky niečo. Ešte nám aj vypadol telefonát a smiali sme sa a pokecali. Potom, že tak super, tak súhlasíte, že Vás môžeme posunúť na druhý pohovor cez interview a ja samozrejme. Samozrejme žiadna pozvánka mi neprišla ani nič ale práve pred chvíľou e-mail, že už vybrali iného kandidáta…ehm hlavná vec, že dneska ráno na tu pozíciu zase mi hodilo ten inzerát. Ešte som aj spĺňal SAP a aj SQL základy na junior pozíciu…ako nerozumiem potom čo chcú…neseriózne správanie, keď povedia, že budete mat druhý pohovor a ani stopa po nich. Už tej spoločnosti nemám záujem ani niečo poslať. Na Slovensku personalisti to je čistá katastrofa….