Ahojte babenky poradte prosim tie ktore tam pracovali ako to tam funguje ,co sa tyka smenovosti aj ked ja mam ist pracovat ako upratovacka .Prisiel mi email ze budem mat skusobny den ,neviem mam zmiesane pocity ...Dakujem
@maros313 no napriklad ci to budem mat aj vyplatene aj su to ine postupy ako som zvyknuta .Zmluva ziadna a rob neviem
To čo je, že skúšobný deň? Také náš zákonník práce nepozná.
@rakywanda No ved aj ja sa stym stretavam prvy krat ,bolo mi povedane pridete vyskusate si a uvidime ci dostanete zmluvu..
to je protizakonne. najskor musis mat pracovnu zmluvu a byt prihlasena v socialnej poistovni, az potom mozes zacat pracovat.
Autorka určite nie, povedz že na otestovanie existuje skúšobná doba a práca bez zmluvy hoci aj hodinu nie je legálna. Žiadny čo len trochu seriózny zamestnávateľ toto nerobí. Aj keď "iba" upratovačka, nezačala by som skôr, ako by som mala pracovnú zmluvu podpísanú aj zo strany zamestnávateľa a mala v rukách svoj originál.
No ja neviem. Aj my dávame nejakú finančnú analýzu spraviť záujemcom do zamestnania v rámci pohovoru. Tiež to niekedy trvá niekoľko hodín... Tak vidíme, ako záujemca o prácu pracuje, čo vie, ako rozmýšľa...
@espeo no, to už je na rozhodnutí každého záujemcu. Je iné urobiť na pohovore akýsi odborný test cca hodinku a iné vytierať podlahy počas "skúšobného dňa". A sedieť celý deň za počítačom, aby sa zamestnávateľ dozvedel, či je záujemca schopný vykonávať prácu mi tiež príde nekorektné. Každopádne by ma zaujímal pohľad inšpektorátu práce. Stále funguje skúšobná doba, kedy možno ukončiť pracovný pomer aj po jednom dni.
tieto skusobne dni sa vacsinou koncia tak, ze su nezaplatene, a clovek sa k svojim peniazom nikdy nedostane, lebo nema zmluvu.
a ano, netreba porovnavat neporovnatelne. je nieco uplne ine pokojne aj viackolove vyberove konanie a ine niekomu povedat, ze na skusku uprace. presne na to je skusobna doba, pocas ktorej moze zamestnavatel zamestnanca kedykolvek prepustit bez udania dovodu - pokojne aj po jednom dni, ak nie je spokojny s pracou. ale zmluva skratka musi byt, nielen zamestnavatel, ale aj zamestnanec by si mal dat pozor na nelegalne zamestnavanie.
Klud dievcata. Skusobny den mate zaplateny aj stw prihlasene normalne do systemu. Aj ja som tam bola na skusobny den
Aj obed dostanete 😀
Ahojte, prosím, vie sa niekto podeliť o zľavový kód od GB (zamestnanec). Kľudne aj SS. Známa, od ktorej som mala už nepracuje a nefunguje minuloročný už. Ďakujem dobrej duši ak sa nájde 🙂