Práca v estetickej klinike

14. feb 2024

Ahojte, rada by som pracovala v estetickej klinike, kde sa robia rôzne zákroky. Ako sa tam dostať a čo mať vyštudované? Trochu sa v tom strácam 😅

marcellka32
14. feb 2024

Pozri profesia, prípadne stránky kliník či tam majú zverejnenú ponuku
A robiť tam chces čo? Recepcia, upratovačka, lekárka, dermatológ, plastický chirurg?

autor
14. feb 2024

@marcellka32 zabudla som konkretizovať, práca s výplňou kyseliny h. či už výplň pier alebo korekcia tváre, neviem či to práve spadá pod štúdiom medicíny alebo stačí len hocijaká stredná škola s maturitou + nejaké kurzy 🫣

marcellka32
14. feb 2024

Noooo....na klinike musíš mať vyštudovanú medicínu, nestačí to hocijaká stredná skola
Viem, že výplne robia aj kozmetičky s kurzom, kam by som v živote nešla...v prípade, že nastanú komplikácie si ty zodpovedná za stav pacienta a že tie komplikácie môžu byť riadne asi tiež nevieš..

lady083
14. feb 2024

toto jedine ako lekarka mozes oficialne robit.

muchotrafka298
14. feb 2024

Na serioznych klinikach pracuju lekari s patricnym vzdelanim, odbornici s niekolkymi atestaciami a dlhorocnou praxou. To nie su kozmeticky s kurzom. Samozrejme, su aj take zariadenia, kde bezne kyselinu hyaluronovu pichaju taketo zeny, ktore ked spravia nieco zle, tak potom nevedia, co sa deje a zeny/muzi zhanaju lekarov, ktori im to potom opravia.

lucylka25
14. feb 2024

u nas to robi normalne kozna lekarna, dermatolog, musite mat vystudovanu medicinu

vanilkovazmrzka
14. feb 2024

No jasne hocijaka stredna :D

lilianka28
14. feb 2024

No takže takto: najskôr najlepšie gymnázium, následne VŠ medicína, a na koniec atestácia z plastickej chirurgie, prípadne dermatovenerologie. A potom môžeš smelo pracovať na estetickej klinike, prípadne po všelijakých ďalších papierovačkach otvoriť si vlastnú kliniku.