Práca v dnešnej dobe

27. júl 2022

Je praca predavačky v reťazci,resp.v obchodoch s oblečením o "hubu"? Vraj je natom najhorsie to,že ak pri inventúre chybaju peniaze alebo tovar tak to predavačky musia zaplatiť zo svojho.Lenze tu sa mi naskytne otázka.Neobvinuju potom jedna druhú,že je na vine,že ona ukradla peniaze,tovar ?Nevznikaju potom medzi nimi hádky??.Je tomu naozaj tak?Ide o to že po škole som začala pracovať vo fabrike ale budem musieť zmeniť prácu,lebo psychicky to dáva zabrať a ani kolegyna s ktorou robim nieje najlepšia...Bavilo by ma robit čašníčku alebo krupierku v herni,len neviem či by ma vzali keďže niesom vyučena ani nemam v tomto prax.Je šanca,že ma ako čašničku vezmu? Celkovo by ma zaujimal pohľad iných.

andrea_82
27. júl 2022

ako čašníčku ťa niekde určite vezmú, v gastre majú teraz málo ľudí.

ms_green
27. júl 2022

Záleží.. Ak pracuješ v malom obchode, tak asi to tam tak funguje ale určite nie všade.
Keď som bola prváčka na VŠ pracovala som na čiastočný úväzok vo veľkom reťazci obchodov s oblečením. Mala som aj hmotnú zodpovednosť, teda keď bolo manko na kase, "mohla som" za to ja. Ale oni mali nastavené, že manko do určitej výšky (niekoľko % z denných príjmov) je tolerované. Rátajú s tým, že niekde sa zle vydá alebo niečo a nikdy som to neplatila ja zo svojho ani nikto iný. Raz sa mi stalo, že som mala manko väčšie ako ten limit (asi som zle vydala alebo niečo, neviem bolo to cez vianoce a bolo tam extrémne množstvo ľudí) a len si ma vedúci zavolal, dal mi podpísať papier, že som bola poučená, že si mám dávať pozor a nemusela som platiť nič.
Čo sa týka inventúry, áno mali sme problém, že sa u nás vo veľkom kradlo značkové športové oblečenie. Dostávali sme od vrchného manažmentu všelijaké školenia, že čo si máme všímať atď. (naša predajňa mala dokonca dvoch sbskárov) ale ja tak sa to dialo, lebo tá predajňa bola obrovská. Ale nikdy nám to nikto nedal zaplatiť.
Očividne je to asi o tom ako je nastavený manažment, či je to tak, že áno proste také veci sa dejú a pracovníci za to väčšinou nemôžu alebo sú to idioti.

petronellla87
27. júl 2022

Ja si myslim ze ako casnicku ta vezmu ludi v gastre je malo... Pracovala som aj ako predavacka v retazci (ja som ale hlavne vykladala tovar) a bolo to naozaj o hubu.. Vydrzala som 4mesiace len kvoli tomu ze mi bolo treba platit najom

kris_tin257
27. júl 2022

Ako čašníčku ťa vezmú všade v medzinárodnych retailoch som sa nestretla ešte s tým žeby mala predavačka hmotnú zodpovednosť za tovar, iba majú za kasu