Práca v ČSOB

16. okt 2024

Dobrý deň, som po SŠ a idem na pohovor do ČSOB...Moja otázka je aké sú vaše skúsenosti s prácou v tejto banke ? Na čo sa pripraviť ? Či je to práca vhodná pre mladú babu ? Viem že ma nemusia zobrať, ale nejaké info pre predstavu by sa mi zišlo 😁 Idem na pozíciu Poradca pre pobočku…. Ďakujem

dollyzv
16. okt 2024

Uhm…pevne nervy prajem 😂 ako praca ani zamestnavatel to nieje zly (samozrejme aj zalezi akeho budes mat nadriadeneho/kolegov na danej pobocke) ale tym ze sa meni bankovy system sa dost nadavok mozes napocuvat od klientov ;) ale tak to je skoro jedno,asi v kazdej praci s ludmi sa najdu mili a pohodaci a usomrani ktorym by nestacilo ani zlate prasa na tacke 😂 drzim palce ;) a teda musis byt velmi technicky zdatna,pracovne systemy su narocne ;)

autor
16. okt 2024

@dollyzv úprimne hľadám si prácu po SŠ. A v inzeráte nehľadajú rodeného bankára ani školu nevyžadujú len maturitu. Takže nemám skúsenosti s takou prácou majú ma všetko naučiť. Tak chcem vedieť cca na čo sa pripraviť. Sama neviem či na takú prácu mám no chcem získať nejaké nové pracovne skúsenosti verím tomu že mi banka otvorí oči ak niečo vydržím. Tak uvidím čo povedia na pohovore.

vikisisi
16. okt 2024

Je to dobrá skúsenosť ak dobre zvládaš stres, víťazstvom pre teba je predať klientovi produkt , rada telefonuješ klientom, aby si si dohodla stretnutie, stále sa učíš nové veci, miluješ plány a tvojim cieľom je byť najlepšia , vtedy si hviezda a vieš si aj ozaj krásne zarobiť .

dollyzv
16. okt 2024

Vyskusas,uvidis ;) moje kolegyne aj po 50tke sa ich naucili,mlada baba by to mala zvladnut ;) praca niekedy psychicky narocna/stresujuca ale zalezi ako sa k praci postavis 🙂 co sa tyka prvej prace (co ty vies mozno aj poslednej :D) tak je to fajn volba na zaradenie sa do pracovneho zivota a nabratie skusenosti

autor
16. okt 2024

@vikisisi o tom som čítala že budem volať a ponúkať produkty. Aj to že musím predavat a toho sa obavám že mi to nepôjde.

autor
16. okt 2024

@dollyzv takže ty v banke pracuješ ? Zaškolenie je fajn a sami ma pripravia úkazu mi ako s klientom pracovať ? Citala som že školenia sú v BA. Tak ma to zaujíma. Lebo išla by som to aj vyskúšať aby som získala nové pracovne skúsenosti, aby mi to viac otvorilo oči a naučila sa lepšie zvládať niektoré situácie.

vikisisi
16. okt 2024

Podľa mňa vyskúšaj a uvidíš 🙂 ak ti to nepôjde tak budeš vedieť, že bankový svet nie je pre teba.

dollyzv
16. okt 2024

Pracujem ale nie na pobocke,takze ti xial neviem velmi poradit ako to prebieh v zaskolovacom procese - ale urcite ta na vswtko potrebne zaskolia ;)

autor
16. okt 2024

@vikisisi za skúsenosť nič nedám 😁 a ty by si mi nevedela povedať ako to je s tým zaškolením ? Sú naozaj v BA ? Niektoré ženy písali že ak dáš výpoveď v skúšobnej dobe niektoré školenia im musíš preplatiť.

autor
16. okt 2024

@dollyzv aj tak ti ďakujem😉 Pohovor mám až o týždeň ale už mám z toho celkom stres.

gab1sol
16. okt 2024

Ja som bola síce po VŠ (ale nebola to podmienka) a v konkurenčnej banke, ale išlo vtedy o moju prvú prácu na TPP. Nastúpila som do pobočky, dostala kvalitné školenie. Práca ma bavila, ale mne nevyhovoval systém plnenia plánov a tlaky na ich dosiahnutie. Po čase a aj postupe vyššie som odišla, no dodnes to považujem za veľmi dobrú školu do života. Nielen pracovného. Klienti sú asi všade rovnakí a určite sa všade nájde aspoň jeden, ktorý nováčika rozplače, ale väčšina boli milí.

vikisisi
16. okt 2024

Nie ak odídeš v skúšobnej dobe nič neplatiš v ČSOB, školenia sú online

autor
16. okt 2024

@gab1sol mňa zaujalo že nevyžadujú vzdelanie preto som sa chopila šance. Len dúfam že si to nepredstavujem veľmi jednoducho. Obavám sa tých plnení cieľov a plánov. Neviem či som natoľko odolná voči stresu. Ale myslím že aj s tým sa dá naučiť pracovať ak sa zaškolím a zabehnem v systéme.

autor
16. okt 2024

@vikisisi tak ti ďakujem 😉 na MK som sa dočítala že v BA, ale asi sa ten systém naozaj rokmi meni.

gab1sol
16. okt 2024

Ako som písala, nastúpila som ako absolvent VŠ, ale mala som kolegyne, ktoré mali len SŠ a v podstate tá VŠ pre mňa nebola nutná. Čo sa týka stresu - môžeš byť odolná, aj nemusíš, základ je, či sa vieš predať. Mňa samotné ciele nestresovali, robila som si robotu najlepšie ako som vedela, ale počúvať tie reči okolo ma nebavilo. A ak som v klientovi napr. nevidela potenciál na hypotéku, tak som mu ju jednoducho neodporučila. Čo samozrejme nešlo v súlade s plánom. Jeden klient ma rozplakal nie pre to, čo riešil. Ale preto, že sa na mňa vyventiloval a ja som sa mu musela ešte aj ospravedlniť a poďakovať, lebo klient je náš pán a vždy má pravdu. Nemohla som mu povedať, čo som mala na jazyku. Tak som sa potom ja išla dozadu vyventilovať plačom.

autor
16. okt 2024

@gab1sol a s tými cieľmi to je ako ? Ak ich nesplním budem mať menší plat ? Alebo budeme mať problém všetci alebo to so mnou bude riešiť len nadriadený ?

gab1sol
16. okt 2024

Mala som svojzlokovú mzdu - fixný plat, ktorý som mala uvedený v zmluve a variabilnú zložku, ktorá sa odvíjala od dosahovania plánov. Ak som ich neplnila, nedostala som odmeny. Samozrejme, ak neplnil jeden plán, buď museli potiahnuť ostatní alebo neplnila plán ani pobočka ako celok. A to už bolo na riešenie u nadriadených. Ale je tomu už cez 10 rokov, tak neviem ako to funguje teraz.

autor
16. okt 2024

@gab1sol v poriadku tak ti taktiež ďakujem 😉 uvidím čo mi povedia osobne.

gab1sol
16. okt 2024

Za skúsenie nič nedáš a určite ti to niečo dá aj do života. Nesadne ti to, budeš hľadať niečo iné.

autor
16. okt 2024

@gab1sol tak ja už dúfam že mi to sadne aspoň na nejakú dlhšiu dobu. Bola som zamestnaná v septembri na 12 dni za pasom na TPP kvôli rodinnej situácii,ale odišla som s tým že si nájdem konečne niečo podľa seba.. tak dúfam 😁