Dobrý deň, da sa zarobiť v jednote? Ako je platené od hodiny alebo závisí od tržby. Máš aspoň minimalku? Pri 38 hodinách, chcem vyskúšať lebo nám to časovo hlavne vyhovuje.
V pracovnej zmluve musíš mať uvedený plat. Ak nemáš choď za vedením, aby ti ho doplnili.
@dzarika predsa musíš vedieť,za koľko pracuješ....akože od tržby....keď bude malá,tak nedostaneš výplatu?
Vedia to napísať do inzerátu,ale do zmluvy nie? Musíš to tam mať,inak nepodpisuj.
Ja som pracovala v Jednote v supermarkete, je pravda, že veeeľa rokov dozadu a tiež nepísali plat do zmluvy, iba percentá z tržby. Dnes by sa to už malo uvádzať. A čo sa týka platu, bol nadštandardný, skoro som padla na zadok pri prvej vyplate. Myslím, ze dnes to uz zregulovali. A u nas v obecnej Jednote zarábajú malo, ale majú 6hodinové úväzky.
Ako píšu vyššie, záleží od pracovného času a veľkosti predajne a jej tržieb.
@dzarika mozno tam nie je uvedeny plat, ale musi tam byt aspon tarifna trieda a podla toho sato da zistit v kolektivnej zmluve..
Akoze podla percenta z trzieb? A ked budu trzby male? Akoze nase predavacky v jednote sa vzdy stazuju ci na platy , ci na podmienky v praci, ale vzdy im dookola hovorim, ze je to len a len ich problem, lebo to akceptuju..coopka je jeden vychcany obchod aj,co sa kvality tovaru tyka aj toho, co skusaju na ludi, ale ked si to ludia nechaju, tak pptom uz len komu niet rady, tomu niet pomoci...a k otazke robit niekde v podstate 6 tyzdnov, kym zistim aku budem mat vyplatu a ci vobec budem mat vyplatu, kedze ju v zmluve nemam je podla mnadost naivne
tak to je co za pracovnu zmluvu, ked tam nemas uvedenu mzdu?
Podľa toho či v supermarkete alebo v tých malých predajniach. Väčšinou sa však skôr narobíš ako niečo zarobíš.