Dievcata, zeny, ktore zijete a pracujete v CR mozte prosim poradit ako na to? Som Slovenka, mam trvaly pobyt na Slovensku a hladam si pracu v CR. Nemam tu vybaveny ani prechodny pobyt, byvam zatial u kamaratky a neskor si prenajmem byt.
Moze ma aj za tychto podmienok niekto prijat do zamestnania?
Mozem si zalozit ucet v niektorej banke?
Pocula som, ze cudzincov v CR prijima len VsZP.
Uvitam vsetky rady a za vsetky vopred velmi pekne dakujem.
A ked budes mat zmluvu, tak prechodny pobyt sa hodi 🙂
a povolenie? ja tiez som dostal ponuku do prahy
Ja mam doteraz vseobecnu poistovnu tiez som sa odhlasovala zo zdravotky a stale som mala pobyt na sk a v praci som len udala adresu kde som byvala.no dost som mala vtedy problem zo zdravotkou lekarom to nechceli preplacat aj ked za mna zamestnavatel odvody platil riadne.no a teraz to mam zas opacne uz zijem na sk a mam doveru na ten formular inak v cr stale vseobecnu a dovera robi lekarom tiez problem.a ucet mam csob pri 3 tom som si rodicak mohla vyberat aj z skk no po novom musim chodit do cr tak ho nechavame tak ako setrenie a na sk mi rodicak tiez chodi.
@emilia25 jaj tak.... bo uz som ti sla pisat nech to radsej nikde nehovoris a modlus sa nech nemusis vracat 🙂 aj tak je mile, ze ti dorovnaju 🙂 ja som tam dnes volala a iba ma vytocili zas... aby som nahodou na materskej nezbohatla, tak mi rodicak za tento mesiac bud nedaju ale iba cast....
@jatva to mne urobili iba raz ked som prestupovala z md na rd tak som mala vyssi ako ten doplatok z cr tak mi nedali nic ale na ten dalsi dali uz normalne ked som mala len rd z skk.este aj dovolenku som mala.aj pocas rd tu na sk som z prace bola pn vtedy mi platili oba staty ale ich chyba ja som na skk mala predlzeny rd plateny a veduca mi to neuznala tak do nastupu md som bola pn do prace z skk sa mi naozaj nedalo nastupit ale tak ja som bola velmi spokojna.
A fio banka ma aj kamenne pobocky?
Agentura /zastupena asi 18 rocnou slecnou, ktora bola mila/, slubila plat do 800 e /? /, s ubytovanim nie su si isti/?/, vraj na dvojizbovych bytoch...To by bolo pekne, len mi to nejako nevychadza...Tiez uvazujem o trvalom odchode, najst s pracu,i byt, garzonku...
Jasne, ze ta mozu zobrat 🙂 dostanes zmluvu, vybavis zdravotne poistenie (ja som bola v inej ako vo vzp), vratis preukaz poistenca na svk, tam sa asi aj odhlasis z pracaku, ak si evidovana a fungujes 🙂