Ahojte, zaujímalo by ma ci môže pracovať v banke človek bez vysokej skoly. Minule som bola vybavovať jedno potvrdenie k uctu a na nom je napísané iba za banku a meno pracovníka bez titulu. Tak by ma zaujímalo, či sa titul neuvádza, alebo ho dany zamestnanec nemá.
Toez poznám jednu co robí v banke a nemá vysokú školu dokonca ani školu toho zamerania, len šou sklársky a následne nadstavbu
@jsbb ja poznám aj ženu, ktorá pracovala vo výrobe a je teraz v banke, má strednú školu
Ale kdeze,naco. Prax,alebo schopnosti prebijaju. Na tituly ma zamestnavatelsky monopol statna sprava. A este doplnim,v sukromnej sfere aj malokedy vidis napisane tituly. Najtypickejsie je IT, ani len CEO si titul nikde neuvadzal.
Inak kuk board takej slsp,kde najdes uvedene tituly pred,za menom? https://www.slsp.sk/en/information-about-bank/a...
Pracovala som v banke a tituly sme nikde nesmeli uvádzať, lebo tam sa bežne stalo, že riaditeľ pobočky titul nemal a zamestnanec áno, tak aby to nevyzeralo hlúpo. (Čo je podľa mna hlúposť, keď som ten titul raz nadobudla, hádam si ho môžem napísať pred to meno...ja si ho síce pisem fakt len v práci na dokumenty, ale teda aby mi to niekto zakazoval mi príde odveci) Ale teda k otázke, s VS nás tam bola tak polovica, ostatní so strednou školou.
Asi je aj odklon od pouzivania titulov, na Slovensku je "ohananie sa titulom" uz povazovane za prezitok
Moja mama pracovala v banke celý život zahraničný obchod a vysokú nemala a to zo začiatku ani angličtinu neovladala postupne sa naučila netreba vôbec vysokú skolu
zalezi od toho, co chces v tej banke robit 🙂 pracovala som vo viacerych, vysoku skolu nemam, ak by si chcela byt board member, top manazer alebo pracovat na nejakej vysoko specializovanej pozicii, tak tam by to uz bez vysokej skoly neslo - tazko byt makroekonom v banke ak nemas ekonomicke vzdelanie
@andrejka1974 netreba vobec vysoku skolu je prisilne vyjadrenie 🙂 tak ako vsade na iste pozicie ju skratka treba
Za priehradku do banky nepotrebujes VS, poznam minimalne 2 ludi ktori tak robili.
@viera27 jasne najde sa, to je ale na Slovensku stale skor vynimka ako pravidlo 🙂 ked som pred rokmi ja po par rokoch na call centre v banke sla na specalisticku poziciu na centrale, tolko udivenych pohladov s komentarom "a ty nemas vysoku skolu" - dnes je to uz bezne, takze sa to posuva ale top manazer zena, top manazer bez vysokej skoly, tak tu sme este stale trochu pozadu aj ked hybe sa to 😁 kazdopadne ano pravdu mas
To sa este niekde uvadza titul? Nikdy som v praci titul neuvadzala, nemam ho ani v dokladoch, naco.
Dnes má banka problém s náborom,berú prakticky hocikoho. Skôr je zázrak ak nahovoria nejakého vysokoškoláka.
Kamoska robila v banke a nemala vs. Zacala, ale nedokoncila ani bc. Cize bez vysky len s gymnaziom.
@diewcatqoo ja si vzdy uvadzam titul v mailoch, aj moja veduca, pretoze bez titulu to moze vyzerat, ze mail pisala nasa asistentka a ta nema za pc co robit. Rovnako aj vsetky oficialne veci ohladom skoleni atd, ale to je samozrejmost. A nie, nemam uvedeny titul v obcianke
Tiež mám známe ktoré pracovali v banke bez VS
@ajuga u nas na oddeleni maju takmer vsetci tituly a nikto si ich v mailoch neuvadza. V podpise mame predsa meno, priezvisko a pracovnu poziciu, takze vsetci vedia, kto im pise. U nas si tituly neuvadza ani generalny riaditel.
Myslim, ze je to uz prezitok mat vsade uvedeny titul. Titul uvadzam len na nejakych oficialych dokumentoch ako su napr. zmluvy a pod.
Mozno ho iba neuvadza ako napriklad aj ja 😀 ale je pravda ze parkrat pri komunikacii s uradnikmi obmedzeneho typu by sa mi v op zisiel
Kedysi tak rok 1998 vas do banky nevzali ak ste nemali VS ekonomicku alebo ste neboli absolvent obchodnej akademie na nizsie pozicie. Dnes zoberu kazdeho s maturitou. Nezaujimave miesta su to. Tlaky na predaj,slabe platy. O odbornosti takychto pracovnikov taktne pomlcim.
@diewcatqoo podla mna titul sa pouziva najma v praci, kde to ma vyznam, u nas je to napr. bezne, lebo odborne pozicie vyzaduju VS vzdelanie, nebudeme sa samozrejme titulovat niekde na ulici.
Dnes vsak zial kvoli roznym “kvalitnym” skolam, ktore vznikali pomaly v kazdej hornej dolnej, panuje v spolocnosti taka nalada, ze za titul by sa mal clovek pomaly hanbut, co je absurdne. A presne taketo otazky typu “to sa este pouziva” maju ten podton…Zle skoly akosi zdegradovali aj kvalitne univerzitne vzdelanie, co je skoda 🤷♀️
@jsbb ahoj poznam jednu co pracuje v banke a nema vobec vysoku dokonca ani strednu obchodnu , ma strednu ale vyucena kadernicka ale chodila na skolenia potom a take nieco.