Kedy sa bude dať normálne vycestovať do AT ako opatrovateľka? Ešte som to nerobila, preto ma zaujíma či agentúry teraz pracujú, či sa dá registr. Nemám záujem o názory typu myslím si.....Chcem konkrétne informácie tých, čo sa v tejto oblasti pohybujú, resp. pracujú v agentúrach. Ďakujem.
@alenah31 Lebo idem dať výpoveď tu a chcem ísť tam. Podmienka pre návrat do AT ten neg. test? Čiže si ho bude platiť.
@eluveitie31 áno - ak si dáš test urobiť na vlastnú žiadosť tak platíš...cca 70€. Lenže čo bude o mesiac? Možno ho už potrebovať nebude - podmienkou je to teraz.
@alenah31 Ďakujem. Ja tiež nechcem teraz hneď ísť. Tak v júni najskôr.
@eluveitie31 tak sa zaregistruj v agentúre a do dotazníka uveď, že chceš prácu najskôr od júna.
Kamoska sa vcera vracala, prisla striedacka a potvrdenie na hranici nepytali, ani ho nemala. Ak neides hned, zbytocne riesis, kym pojdess, sa sucastne podmienkyzmenia 10x.
@eluveitie31
@oli18 No len potrebujem istotu, či sa bude dať v lete tam normálne pracovať. Viem, že tie čo už robia ok, ale či bude možnosť aj nových prac. príležitostí. Asi najlepšie informovať sa v agentúre priamo. Či aj teraz robia. Lebo napr. kamarát normálne chodí aj teraz na kurz rekvalif. ktorý beží.
@eluveitie31 jasne ze sa bude dat. Stále budú potrebovať opatrovateľky. Ide už len o to na aké podmienky si ochotná pristúpiť. Podľa nariadení dotknutých štátov. Ci už by to bol ten test alebo karanténa atd
@eluveitie31 ahoj mne akurat vcera volali z Ateny ci nechcem ist robit do nemecka
Urcite sa bude dat chodit, moje dve kamosky odchadzali domov po 6 tyzdnoch a ich striedacky ich zo strachu nevystriedali. Volali mi, ci nepojdem. Ja nie, ja nechodim. Nove urcite agentury beru stale, teraz viac, ako kedykolvek pred tym. Rakusko by skolabovalo bez zahranicnych opatrovateliek.
@princeznasevera A ideš? Tiež ako úplne nová?
Mne ešte bude plynúť výpovedná doba, ale rátam tak na leto.
@eluveitie31 tak si do nejakej takej agentúry priamo zavolaj. Sesternica sa vrátila po Veľkej noci, je opatrovateľka priamo vo Viedni - bola v štátnej karanténe, po negatívnom teste bola pustená do domácej karantény a späť ide až koncom mája s tým, že zatiaľ ako podmienku pre návrat má: neg. test na covid 19 (bude si ho musieť sama zaplatiť) nie starší ako 48 hodín a potvrdenie od zamestnávateľa, že jej návrat do práce je nevyhnutný. Či to tak bude aj o týždeň nikto nevie - ani agentúry keďže štáty si tieto podmienky menia zo dňa na deň.