Práca v animátorky v dovolenkových destináciach

m_3_v
1. máj 2021

Ahojte. Premýšľam, že sa vydám do sveta za peniazmi ako animátorka v dovolenkových destináciach. Avšak riešim dilemu, ktorej cestovke sa mám ozvať, pretože ich je viac než dosť. Tak sa vás všetkých chcem opýtať, či ste niekto pracovali ako animátor/-ka a boli ste spokojní s cestovnou kanceláriou, ktorá vám prácu sprostredkovala (zabezpečila ubytovanie, stravu, dopravu,atď.) Poprípade, s ktorými cestovnými kanceláriami ste boli nespokojní. Poprosím celé názvy cestoviek, veľmi mi to pomôže. Ďakujem všetkým za odpovede a prajem ešte pekný deň

sisa_s
1. máj 2021

Destinaciu presnejsie nevies? 🙂 animacne programy maju vacsinou vacsie cestovky, hydrotour, satur, kartago, koala...ale pred par rokmi kamaratka to chcela robit a viem, ze spominala, ze musela by ist na nejake skolenie polroka pred sezonou, tak neviem, kedy vyberaju ludi
Tu su 2 agentury, co to riesia:
https://www.job.sk/praca/travel-servis/J1910/an...
https://kariera.zoznam.sk/pracovna-ponuka/85527...

matkahelka
1. máj 2021

@m_3_v hlavne nech tvojim cielom nie su peniaze, je to totizto vyslovene smiesne platene. a je jedno, ci je to animator, ci delegat. mas zadarmo ubytko a stravu a vlastne cele leto si na dovolenke pri mori, to su benefity. peniaze su skutocne smiesne. a teda, ja co poznam baby, ktore to robili, vsetky to mali po znamosti, ze v danej CK niekoho poznali, resp. boli to dcery/netere priamo pracovnicok CK.

kristind
1. máj 2021

Robila som animátorku pre Hydrotour. Za mňa spokojnosť. Vyber si spoľahlivú cestovku, ktorá jr ti sympatická. Bola som jedno leto na Rodose. Viac už nevydalo, končila som výšku a prišla na rad práca. 🙂

kristind
1. máj 2021

@matkahelka absolútne nikoho som v cestovke nepoznala. Reagovala som na ponuku, šla som na konkurz, prešla. Išla som na výberové školenie a zrazu mi prišiel mail s destináciou, že ma vzali. Možno sa tam našiel aj niekto, kto mal protekciu. Ale väčšina sme si to proste oddreli a dostali sa 😉

matkahelka
1. máj 2021

@kristind ja som predsa nepisala, ze VSETKY baby sa tam dostali cez znamosti, pisala som, ze tie, ktore poznam ja. a zhodou okolnosti 2 chodia cez hydro opakovane kazdu sezonu na grecke ostrovy.

kristind
2. máj 2021

@matkahelka chcela som tým len ubezpečiť autorku, že to nie je len o protekcii a aj bez nej je veľká šanca dostať sa tam 😉

marsmykkok
2. máj 2021

Len netreba mať ilúzie. Je to fajn na získanie nových skúsenosti, kamarátov, spoznanie krajiny. Ale si dievča pre všetko, často chodiť na letisko na skoré ranné alebo neskoré nočné prílety a odlety, komunikácia s ľuďmi nie je vždy ľahká a tak. Plus ceny v dovolenkových destináciách ktoré sú vyššie ako normálne, tak si človek veľa dovoliť nemôže. Sú tam aj takí čo sa dostali po známosti či už poznajú z cestovky ľudí alebo sú kamaráti tých čo tam už robia animátorov, ale určite je šanca dostať sa aj bez známosti.

matkahelka
2. máj 2021

@marsmykkok krajinu vobec nespoznas. kedze si v rezorte stale zatvorena, lebo detske kutiky funguju cely den plus vecer animacne programy pre dospelych. plus ako si pisala, casto tie baby musia byt po ruke delegatom, nemaju kedy po krajine/ostrove cestovat. a to mam priamo od tych bab. maju nastudovane info o mieste, aby vedeli klientom v hoteli poradit, ale vlastne skusenosti nemaju.

marsmykkok
2. máj 2021

@matkahelka myslela som letovisko kde idú, plus často chodia s klientmi na fakultatívne výlety. Samozrejme celú krajinu nemajú kedy precestovať keďže práce majú viac než dosť.

matkahelka
2. máj 2021

@marsmykkok animatorky na vylety nechodia 🤣 nikdy. ved mini-klub pre decka je nonstop kazdy den. len cez obed su prestavky. na vylety chodia delegati a sprievodcovia, nikdy ziadna animatorka.

kristind
2. máj 2021

@matkahelka to nemusí byť pravda. My sme boli 1x na výlete v hlavnom meste, 1x som bola na výlete loďou namiesto delegátky. Prešli sme požičaným autom celý ostrov 3 animátor z dvoch rôznych hotelov. V rámci týždňa má človek 1 deň voľný, kedy si môže robiť, čo chce. V rámci voľna som bola na výlete s klietami, s ktorými som si sadla. Je to aj o hoteli a ľuďoch, akých stretne. Uznávam, že majland nezarobí, práca s ľuďmi aj deťmi je ťažká. Všetko má svoje úskalia, ale za mňa to bolo úžasné leto.

matkahelka
2. máj 2021

@kristind ja pisem z vlastnej skusenosti. od dcerinho roka chodievame v lete 2-3x k moru a prave kvoli animatorkam cez CK. mame toho nacestovaneho za 10 rokov viac ako dost, s roznymi slovenskymi CK. na fakultativne vylety sme chodili stale vsade a NIKDY s nami ziadna animatorka nebola. kedze su v htl 2, max 3 a prakticky cely den, neviem si predstavit, kto by bol s detmi, ak by animatorky chodili po vyletoch, ked prakticky na vylety sa chodi kazdy den len inam. na vylety chodieva delegat a zvacsa sprievodca- slovak, ktory v danej krajine zije a ma info aj mimo googlu. to ze si bola ty, je fajn, ale standard to urcite nie je.ani hydrotouru. s nim sme boli na cypre, na krete, na sardinii a animatorky boli v rezortoch, nikdy s nami ziadna na vylete nebola. a ano, bezne som sa s nimi bavila a v ktorejkolvek krajine, ci ostrove to bolo, tak som info dostala take, ze z tej krajiny/ostrova dokopy nic nevidia, lebo vramci volna nacvicuju vecerne animacne programy pre dospelych. kazdopadne, urcite je uvedene v zmluve, aku napln prace ma animatorka. ak su pre autorku motivaciou len €, tak odporucam ist robit casnicku/barmanku do nejakeho letoviska, urcite nie animatorku. lebo teda za tie roky nasho cestovania som zazila nie jednu znudenu a podrazdenu animatorku, ktora dala detom papier a fixi a ona sa hrala s telefonom. v prvom rade si treba uvedomit, ze primarne clovek na taku pracu potrebuje mat vrely vztah k detom a nekonecnu trpezlivost.

marsmykkok
2. máj 2021

@matkahelka ja som bola predvlani v Grécku a chodili. Boli ich tam 4 v hoteli a 1-2 išli a ostatok sa venoval deťom. Boli to animátori hydrotour.

ankare
30. dec 2021
anahi678
18. mar 2022

ahojte, chystá sa niekto aj tento rok ? rada by som išla s niekym

pupidu9
20. apr 2022

Ahoj, moja dcéra chce ísť cez Hydrotour, už mala aj nejaký pohovor a ide aj na školenie.. má 24rokov, ak chceš napíš mi, pošlem ti na ňu kontakt 🙂

anahi678
21. apr 2022

@pupidu9 dakujem už idem aj ja ale cez inú agentúru, nech sa darí dcérke ❤️

daniela__v
29. máj 2022

@pupidu9 ja by som si poprosila kontakt

daniela__v
29. máj 2022

@anahi678 ahoj, už si si niečo nasla? Ja by som rada išla, ale neviem cez akú agentúru sa pustiť

sisa_s
29. máj 2022
anahi678
7. jún 2022

@daniela__v ahoj áno idem o týžden cez prostaff ale treba si čím skôr hlásiť

janka_k
17. apr 2023

@anahi678 bola si spokojna cez nich?