Práca v ambulancii po strednej

15. mar 2024

Ahojte, je tu niekto kto pracuje v ambulancii ako sestricka alebo asistentka? Zaujimalo by ma ako to vlastne po skončení strednej funguje. Stačí tam zaklopat a spýtať sa ci je mozne tam asistovat zo zaciatku a možno neskor sa naucit pracovať sama??? Alebo ako.
Dakujem za každé info.

mimi3008
15. mar 2024

Asistovat? Akoze zadarmo by si sa tam chodila pozerat a zaucat? Tak to myslis?

patus_2
15. mar 2024

Záleží od toho, akú strednú školu študuješ. Do ambulancie nieje také jednoduché sa dostať. Určite to nefunguje tak, že zaklopeš a ideš asistovať. Väčšina lekárov v ambulanciach má svoje sestry a šanca, že budú potrebovať sestru je pomerne malá. Skôr sa so zdravotkou dostaneš na oddelenie a popri tom si dorobíš školu a postupom času sa možno niekedy naskytne možnosť aj ísť na ambulanciu.

lucka_ke
15. mar 2024

musíš mať strednú zdravotnú školu alebo nadstavbu, inak ťa nevezmú, jedine možno niekde na recepciu

alenka2003
21. mar 2024

@patus_2 to rozumiem spravne otazke,ze po ukonceni stredoskolskeho vzdelania by si robila Praktikum zdarma? Su predsa ine moznosti ako nazbierat prax a zaroven mat pracovny pomer. Ja som studovala sice v Rakusku,tak mozno su rozdiely,no z vlastnej skusenosti, pred ukoncenim studia som uvazovala o Praktikum ( v Rakusku je pre zamestnavatela prijem praktikanta bezplatny, ako praktikant si ziadas o davku urad prace.A napr Bory mi ponukla,ze mam zaslat CV ,ziadost,zaradia ta do nizsej prac.pozicie dokial neukoncene studium, no si v prac.pomere,zbieras tak potrebnu prax,znalosti,zrucnosti...

hsjdudhdbd
4. nov 2024

No funguje to tak ze zmaturujes a do 1.9.sa musis nahlasit bud na urad prace ale si najdes sama zamestnanie🙂 ˇˇˇˇ ziadne zaucanie a skusanie ako bolo na praxi v skole na take zabudni v skole ta vodia za ruku a po skole je tvrda realita ˇˇˇˇ zaucat sa budes ked nastupis niekde kde ta zoberu nikde sa nebudes zaucat kde nepotrebuju sestru ˇˇˇ to tak nefunguje ˇˇˇˇ to bolo na praxi ze si chodil kade tade a pozeral si sa ako to kde funguje a pomahal si im teraz bud nastupis do zamestnania a zaucas sa tam … niekde mesiac niekde dva tyzdne ako kde a robis sama 🙂 a mas plat zmluvu