Práca v Alze - vyžitie z platu

humax
28. nov 2022

Zdravím.

Chcel by som sa informovať a získať váš pohľad na život - resp. Názor o danej téme.

Je možné vyžiť sám, chlap (25+ vek) s platom 1.000€ v čistom ? V blízkosti Senca / Ba, keďže daný sklad sa nachádza tam. Myslené ako, či je možné vyplatiť účty ako nájom,voda, elektrina, plyn, mobilný paušál, internet, strava, poplatky okolo bytu atď. Je možné vyžiť v dnešnej dobe pri takýchto cenách ?.

Ak je niekto v podobnej situácii, alebo má skúsenosť, bol by som rád keby sa podelili o ne.

beata_k
28. nov 2022

@humax Ano, je to mozne.

1andrea111
28. nov 2022

@humax možno by bolo lepšie zdieľané spolubyvanie

humax
autor
28. nov 2022

@1andrea111 Skôr by sa človek už chcel úplne, že osamostatniť. Nevadila by mi ani garzónka. Čo sa týka bývania, mám rád jednoduchosť. Minimalizmus.

soldi
28. nov 2022

@humax vsak si to orientacne prepocitaj.

Najom: (suma byva vratane energii a internetu vacsinu)
Pausal:
Internet:
Benzin:
proste pravidelne vydaje a uvidis, aka suma Ti ostane.

moj priatel ma v cistom cca rovnako ako Ty a kazdy mesiac aj nieco usetri, a to splaca uver 100€ este aj.

sweetdreams1
28. nov 2022

1000 eur v čistom nie je až tak zle, určite sa z toho vyzit dá. Nie všetci maju v BA platy 3000 eur. Neivem viac o zázemí a predstavach, ale v 25 rokoch v pohode môžeš ísť aj na nejaky čas do podnájmu, začínalo tak veeeeela ľudí po VS presne v tomto veku (aj ja) . A aj vzhladom na vek je urcite časom možnosť sa niekam posunúť.

kristiii
29. nov 2022

@humax asi sa dá, ale za taký plat by si si našiel niečo aj v menšom meste a tým pádom by si mal lacnejší nájom a niečo by si skôr aj ušetril. Teda ak nie si z nejakého dôvodu fixnutý práve na okolie BA

ketrint
29. nov 2022

@humax ja som z takého platu ešte do nedávna zila v BA aj s dieťaťom sama 😊… mam Hypo na maly byt.
Až teraz je to lepšie a idem ho meniť za vacsi…
Ale žili sme slušne aj doteraz, klasicky štandard, aj kruzky, aj všetky potreby pokryté, aj restika, kaviarne, sem tam divadielko, jump arena, výlet, atd… ale tak ja denne varím, takze aj to pomohlo.
Teraz šli ceny za všetko dosť hore (potraviny, kruzky, služby -aspoň toto cítim ja najviac), tak som konečne zmenila prácu… ale Ty si sám, takze podľa mna to za tu cenu pôjde 😉
Držím palce.

veronikanikaika
29. nov 2022

@humax da sa... Niektori musia vyzit aj zo 600-700eur.... A zeny to maju este horsie podla mna 😁😁
Vy chlapi az tak neminate na oblecko kozmetiku a tak

marsmykkok
29. nov 2022

No určite budeš musieť sledovať ceny, sledovať výdavky, ale hladovať nebudeš. Zase treba počítať aj mimoriadne výdavky, keby je to tak, že zaplatí človek za bývanie, stravu, šeky a môže ostatné míňať alebo šetriť je sveta žiť. Ale môže začať bolieť zub a u zubára je 200 eur fuč, pokazí sa chladnička a 400 eur fuč, bude treba zavolať na opravu vodára a 150 eur fuč a tak.

patriciushm
29. nov 2022

@marsmykkok joooj keby len 150...niekedy to je oveľa viac

humax
autor
30. nov 2022

Ďakujem všetkým za odpovede. Potešili ste ma - skôr tým serióznym prístupom. Ďakujem vám mnohokrát. Vždy som mal pocit, že ak tam chce ísť človek sám, tak že musí zarábať aspoň 2.000+ aby mal šancu. Som typ človeka, ktorý má rád minimalizmus. Čiže, jednoduchá garsónka. Všetko mať vyplatené, chodiť do práce a fitko ( cvičenie ). Sem tam nejaké tie kina a tak.

Ďakujem vám za odpovede. Ak niekoho niečo napadne, nak kľudne pridá 🤭.

biaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
biaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
natinka86
13. mar 2023

Minimalka v Ba je vraj 1200E , tak 1000 v senci je LTT

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kris_tin257
13. mar 2023

@humax ak chces byť osamostatneny treba rátať s tým že za byt (garsónka) dáš minimum 450€ aj to som optimista, potom treba brať do úvahy cestovanie do Senca (auto + náklady? Neviem či tam sú spojenia autobusové), ďalej máš stravu tam tá suma je veľmi individuálna ale tak 200€ to podľa mňa bude čiže len nájom a strava máš 650€ ... Neviem aké všetky máš výdavky ale treba si to dobre prepočítať