Práca v administratíve

petka987
7. nov 2022

zienky, praca v administrative, viem, ze je to siroky pojem, ale podla vas, da sa to naucit? doteraz som pracovala vo vyrobe, v obchode ako predavacka, ale chcela by som skusit nieco tymto smerom, nieco co sa da pripadne robit z domu cez pc..

melanta
7. nov 2022

Prečo chceš pracovať z domu? Z domu zväčša pracujú ľudia, ktorí to majú ako benefit alebo pozície, kde je potreba vysokej samostatnosti. Ak si doteraz pracovala vo výrobe alebo ako predavačka, administratívu nie je problém naučiť sa rýchlo, ak sa bavíme napríklad o asistentke či referentskej pozícii (nešpecifikuješ konkrétnu administratívu). Ale to sú práve pozície, ktoré z domu pracujú výnimočne. Skôr z domu pracujú špecialisti. A na to, aby nimi boli, buď robili roky v office alebo majú špecifické zručnosti, ktoré daná firma potrebuje, ale nepotrebujú toho človeka osobne v office. Čiže ak sa chceš vybrať kariérne iným smerom, tak odporúčam zamestnať sa normálne do office a neskôr, ak budeš mať zručnosti, tak môžeš riešiť home office. Dnes ako začiatočník si nedávaj podmienku home office, keďže zatiaľ nemáš čo ponúknuť.

petka987
autor
7. nov 2022

@melanta nemyslela som to tak, ze stale z domu, ale keby bolo treba, mam dve deti, podchvilu su chore, tak ako predavacka uz nechcem pracovat, od rana do vecera, plus vikendy a sviatky...

petka987
autor
7. nov 2022

alebo absolvovala ste niektora kurz na administrativneho pracovnika? pomohlo v to? bez toho sa asi nema zmyslel hlasit o takuto pracu...?

sissy27
7. nov 2022

@petka987 naučiť sa to dá, otázne je, kde sa to chceš naučiť... ak budeš mať šťastie a presvedčíš niekoho na pohovore aby ti dal šancu, tak sa naučíš čo treba. Ale teda s prácou z domu veľmi nerátaj hneď od začiatku. Ja pracujem v administratíve a home office síce môžem mať, ale je to tak polovičný výkon, ktorý zvládnem v kancelárii. Musela by som mať doma komplet zariadenú kanceláriu aby som mohla aspoň na 80% fungovať, čo nie je u mňa reálne. A časť náplne mojej práce sú veci, ktoré sa jednoducho z domu nedajú, musím byť fyzicky prítomná v práci.

melanta
7. nov 2022

@petka987 ak pôjdeš robiť na začiatok bežnú administratívu, nebudeš ju môcť robiť z domu ak deti budú choré. Bežná administratíva je potrebná osobne v office. Ako píšem vyššie, zatiaľ nemáš čo ponúknuť, takže neriešila by som na pohovore túto otázku. Kurz nepotrebuješ, ak ovládaš prácu na PC, ovládaš MS office, hlavne outlook, word, excel, power point. Ak máš logické myslenie, ostatné sa tiež vieš naučiť priamo v práci. A už vôbec ho nepotrebuješ k tomu, aby si prejavila záujem o takú pozíciu. Ak ovládaš zručnosti, ktoré daná pozícia potrebuje, kurz nie je potrebný. To, že si robila doteraz iba vo výrobe či obchode ťa nemusí odrádzať od toho, aby si sa zaujímala o bežnú administratívu, netreba sa toho obávať.

laura164
7. nov 2022

Ja som robila úplne inú robotu a po materskej som šla robiť do kancelárie ako administratívny pracovník, u nás sa nedá byť home office vôbec. V práci mi tolerujú, keď mám dieťa choré, tak cca raz za 1-2 mesiace som s ňou doma na pár dní. Mám dobrú kolegyňu a úplne ma chápe. Zaúčala som sa 3 mesiace. Všetko sa dá naučiť

petka987
autor
8. nov 2022

@laura164
@melanta
@sissy27 dakujem vam zienky, precitala som si po sebe spravu, vyznelo to tak, ze chcem z domu robit stale, ale tak som to nemyslela.. ratam s tym, ze ak by sa mi podarilo nieco najst, bude to chciet zaucit sa poriadne... zatial som v mojom okoli nenasla taku prilezitost, dufam, ze sa mi ale podari, bavila by ma taka praca... na ÚP sa chcem popytat ohladom takehoto kurzu, prace..

tinusqua2015
9. jan 2023

Potrebovala by som poradiť chcela by som sa naučiť administratívu .Poznáte nejaké aplikácie nato alebo čo mi skôr odporúčate ...Za každú odpoveď a radu budem vďačná .