Práca u iného zamestnávateľa počas rodičovskej

kvojtanikova
14. júl 2012

Pisem este raz, kedze pred par dnami som zalozila otazku v zlej kategorii a nie som mudrejsia z odpovedi. Zaroven prosim adminov o zmazanie uvedenej otazky. Potrebujem poradit konkretne v nasledovnom pripade: pracujem ako ucitelka, momentalne som na RD do januara 2014, trvaly prac. pomer. Teraz mam moznost nastupit na inu skolu taktiez ako ucitelka, na dobu urcitu do juna 2013, s moznostou predlzenia v pripade obojstrannej spokojnosti. A pytam sa - musi sa to dozvediet povodny zamestnavatel? Musim u neho podat vypoved? A ak sa to dozvie (co je velmi pravdepodobne, kedze novy zamestnavatel odo mna pozaduje zapocet rokov, atd.) moze mi on dat vypoved? Pytam sa preto, lebo keby sa nahodou stalo ze v novom zamestnani nebudu so mnou spokojni (alebo ja s nimi🙂 ) zvazovala by som navrat do povodneho zamestnania. Bolo by to mozne? Dakujem.

zufzufmeister
14. júl 2012

Ahoj, ja ti nepodám zaručené informácie, over si to, ale na 99 % nemusíš. Nemusíš dať výpoved a nemusíš ani informovať terajšieho zamestnávateľa u ktorého máš zmluvu na dobu neurčitú. Proste môžeš pracovať kde chceš a po troch rokoch prísť do práce, kde si zamestnaná a normálne nastúpiť. Viem to preto, lebo som riešila niečo podobné, a moja kolegyňa to urobila tiež takto a súčasná zamestnávateľka mi tiež potvrdila, že jej to nemusí oznamovať a tá to mala určite naštudované, tiež našej personalistky som sa pýtala a je to tak. Pretože ty môžeš mať aj viac pracovných pomerov, ako je to už s tým zápočtom atď, to neviem, ale prečo by im to napokon malo vadiť, povedz, že si ideš iba privyrobiť a hotovo.

martinjasen
16. júl 2012

Tema je duplicitna. Prosim prejdite do tejto temy https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/je-mozny-subeh-materskej-u-jedneho-zamestnavatela-a-druheho-pomeru/

Diskusiu uzamykam.

Asmira Team