Práca snov

2. jan 2024

Dobre rano. Už je tomu 2 mesiace, čo som opustila prácu snov, dôvodom bolo moje vlastné rozhodnutie, odstahovala som sa cca 100km preč...
Ale proste nebolo by dňan, keby som na robotu nemyslela, nebolo by noci, keby som o tom nesnívala.
Vzdala som sa práce snov, pre lásku, ktorá mi zatial za to stojí, ale na druhej strane mi to, tak neskutočne chyba ako nikto nikdy v zivote. Neviem sa cez to preniesť, teraz som tehotná uz 3mesiac (otehotnela s v dobe keď som tam pracovala) ale nevedela som o tom, ale som momentalne bez práce.. so synom doma, pretože mi ho nevzali do škôlky..
ale proste tak tazko sa mi dýcha, keď si spomeniem na to, ako som do tej prace chodila, ako ma to napĺňalo ako nemôžem na to zabudnuť ..asi som to potrebovala dostat von zo seba, inak by som sa zblaznila. Pekný deň vsetkým.

juliacenc
2. jan 2024

Je to len praca. Nahradili ta, uz ani na teba nepomyslia. Neznamenala si pre nich nic. Teraz mas partnera a cakas dieta to sa s nejakou nepodstatnou pracou neda porovnat. Toto je dolezite co mas teraz. Asi som to napisala drsne, ale nemyslim to v zlom voci tebe

liz_lemon
2. jan 2024

mna by zaujimalo, co to bola za praca, ked ti tak chyba

madeincssr
2. jan 2024

AUTORKA asi si tam mala super spolupracovnikov a teraz ti chyba kontakt s nimi? Ci samotna praca ta tak velmi bavila?

h2
2. jan 2024

Pozri, teraz si tehotná, čiže aj keby si v tej práci zostala, čoskoro by si išla na materskú a do práce by si nechodila. Najbližšie roky budeš tak či tak doma, tak si s tým nelám hlavu.

lelelienka
2. jan 2024

O chvilu pojdes na matersku, babatko bude to najpodstatnejsie, zabudnes rychlo na pracu 😉 uzivaj si deticky, praca sa urcite najde aj potom

deti95060810
2. jan 2024

kvôli láske si prácu opustila? hm... :🙄
to len v tom jednom meste je tá inštitúcia resp. tá práca sa dá vykonávať? Nič bližšie k tvojmu bydlisku by sa nenašlo ? ak nie to isté , tak aspoň niečo podobné?

autor
2. jan 2024

Ja sa velmi tesim na babatko, a vlastne nemohla by som tam ani pracovať ako tehotná.. pracovala som s deťmi so špecialnými potrebami, nie každé bolo ale rovnaké.. a stáva sa, ze mi píšu teta chybate nam ako sa mate a podobne.. cize oblubili si ma aj ja ich, ked som odtial odchadzala plakaali so mnou ..

janka_v
2. jan 2024

☺️ ber to ako pozitívnu skúsenosť a šťastie, že si tam bola. Ja som už stará korčuľa 😁, ale teda skúsenosti vravia, že na tie práce snov veľmi rada spomínam, mnohé si prispôsobím aj dnes v inej práci tak, aby mi čo najviac snovou bola. Všetko sú to cenné skúsenosti, ktoré nás obohacujú. Vždy prichádzajú rozhodnutia, ktoré z niečoho pramenia a hoci nám chvíľu je aj ľúto, vieme, prečo sme tak urobili. Je to dobré, posúva nás to vpred. Prajem veľa dobrého do budúcnosti, iste bude zaujímavá a naplňujúca ☺️

autor
2. jan 2024

@janka_v dakujem za pozitivne slová, verim, ze zkovu nájdem prácu, ktora ma bude napĺňať

dennissa16
2. jan 2024

Je to veľmi náročná práca, a tak škoda každého jedneho takého človeka, ktorý odišiel a bola pre neho naplnením. Čiže aj teba. Verím,že po materskej si pracu nájdeš, lebo s deťmi a so špeciálnymi deťmi by mali pracovať ľudia ako si ty 🤍

zmrzlinka2021
2. jan 2024

Je velmi krasne, ze si sa v tej praci nasla, kiez by bolo viac takych ludí.

Ale neviem, či si sa velmi nepoponáhlala. Ak som to pochopila správne, uz mas jedno dieta a teraz nejakého nového priatela s ktorým si otehnotela. Aby to nedopadlo tak, ze budes u neho byvat a posle ta do kelu. To je tu casty "motiv" nestastnych pribehov, kedy sa dievča vzda práce, ide bývať k frajerovi (do jeho nehnutelnosti) a otehotnie. Dávaj si pozor, bud obozretná.

danica2711
2. jan 2024

@juliacenc ty asi (ak vôbec) pracuješ len kvôli výplate, že? Je super, že existujú aj ľudia ako @autorka, ktorí svoju prácu milujú. Na takých aj zamestnávateľ spomína aj po ich odchode, kdežto na takých, čo prácu považujú za nepodstatnú, sa vo firme zabúda, len čo za sebou zatvoria dvete

juliacenc
2. jan 2024

@danica2711 wtf ?

juliacenc
2. jan 2024

@danica2711 neviem kde ty zijes ak si myslis, ze pre svojho zamestnavatela znamenas viac ako pracovnu silu. Neviem preco na mna utocis a urazas ma. Je to leno tom, ze bola zvyknuta a niektory ludia tazko zabudaju

madeincssr
2. jan 2024

@juliacenc
@danica2711
Divcata, kazda mate cast pravdy (pre cast ludi a/alebo cast zamestnavatelov). Nema zmysel sa tu hadat, ci urazat navzajom. Sme rozni a na veci mame rozne nazory. Mozno prave to je pre autorov tem tiez dolezite, ziskat rozne pohlady na vec.

autor
2. jan 2024

@zmrzlinka2021 ja som s priatelom uz 3 roky, len cez dialku sme sa stretavali parkrat do tyzdna, vikendy sme chodili na ubytka, a rozhodli sme sa u neho postavit dom .. takze toho sa nebojim ..

autor
2. jan 2024

@juliacenc my sme boli ako jedna rodina (v detskom domove) je to praca naozaj krasna, ale za to aj tazka, robit vychovavatela pri takych detoch nie je jednoduche, ale tak ako som si ich obľúbila ja oblubili si ma aj oni, píšu kazdu chvilku niekto, ako sa mam a podobne, s kolegmi som tiez v kontakte .. ono je tomu kratka doba co som odtial odisla, ale tak co uz, zivot ide dalej, detom som slubila , ze vzdy ked sa mi bude dat ich pridem pozrieť a verim ze na mna nezabudnu ako ani ja na nich v mojom srdci ostanú navzdy ❤️

autor
2. jan 2024

Tu pracu som milovala hlavne koli detom, ale aj koli tomu, ze som mala krasnu pracovnu zmenu, chodila som iba na ranne zmeny, nie raz som tahala az do vecera, pokym mi mal kto vziat dieta zo skolky, teraz zial ako som sa sem prestahovala, mi dieta do skoly nevzali, som bez prace a tehotna, a ani o penaize nejde, peniazky som si sporila, sice dlho nevydrzia, ale priatel chodi do prace a pomahame si navzajom ☺️

danica2711
2. jan 2024

@juliacenc čím som ťa urazila? A môžem ti povedať, že kým som bola zamestnanec, bola som pre zamestnávateľa isteže pracovnou silou, ale nie LEN (možno som mala šťastie na zamestnávateľa). Ale teraz som zamestnávateľ a viacerých svojich zamestnancov neberiem LEN ako pracovnú silu. Mrzí ma, že ty máš opačné skúsenosti

danica2711
2. jan 2024

@autorka vydrž, ber to ako prechodné obdobie. Zakladáš si novú rodinu, domov, sústreď sa na to pozitívne a krásne, čo to prináša. Myšlienky na predchádzajúcu prácu si hýčkaj ako krásne spomienky a len čo budeš môcť, hľadaj si podobné miesto vo svojom okolí. Držím ti palce, aby si ho našla, pretože by bola škoda, keby taký človek ako ty nepracoval v oblasti, ktorá je preňho zjavne nie len zamestnaním, ale poslaním

juliacenc
2. jan 2024

To je pekne. Ano takato praca ano suhlasim, ze cloveku pride luto, alebo ze sa v danom prostredi upevni kolektiv. Presne som aj chcela napisat, ze pokial autorka zachranovala zivoty tak chapem.. ale myslela som to tak vseobecne a vobec som to nemyslela v zlom. Aj ja pracujem v spolocnosti kde su zamestnanci “ prvorady” ale z mojej pozicie viem, ze su to len prazdne reci… takze preto

juliacenc
2. jan 2024

@danica2711 je praca a praca je zamestnavatel a zamestnavatel. Myslela som to vseobecne a uz vobec nie v zlom.