Práca - školský špeciálny pedagóg

feketka
30. mar 2022

Ahojte, veľmi silno rozmýšľam nad zmenou roboty a láka ma pozícia školského špeciálneho pedagóga. Nevie mi niekto napísať čo presne obsahuje táto práca? Je tam viac administratívy ako individuálnej práce s deťmi? Učím zatiaľ 7 rokov v špeciálnej škole, mám rada svoju prácu, ale cítim, že potrebujem pauzu od klasického učenia. Veľmi ma baví individuálna práca s deťmi so ŠVVP a momentálne mi ten školský špeciálny pedagóg príde ako dobré riešenie kedy môžem učiť a zároveň to bude aj trochu pokojnejšie prostredie ako v triede. Je tu niekto kto by mi vedel poskytnúť viac informácií alebo skúseností? Vopred ďakujem 🙂

kacena4
30. mar 2022

ja to prave studujem a robim asistenta a velmi rada by som robila spec ped v skole kedze ziadneho nemame robim robotu co treba. podla mna je to tak 50 na 50 papierovacky verzus praca s detmi ucenie specifickych predmetov

benit
30. mar 2022

Ja ucim po materskej 11 rokov. Tiez by to chcelo zmenu. V okoli neviem pracu skolskeho specialneho pedagoga najst. U nas by bolo treba 2, ale nie su na to financie. Mame jednu a 50 deti.

krkavcia_mater
30. mar 2022

@kacena4 prosim vas, studujete na vs alebo pomaturitne?

feketka
autor
30. mar 2022

@benit nasa skola by tiez potrebovala skolskeho specialneho pedagoga ako buk. Ale kedze sme specialna skola,tak na neho nemame narok. Mame len 1 psychologicku,ktora to ma vssetko na krku a je uz tiez v koncoch :(

kacena4
30. mar 2022

@feketka ale v specky by mali ucit ucitis ktory vystudovali specped

kacena4
30. mar 2022
feketka
autor
30. mar 2022

@kacena4 to je pravda, ale to neznamena, ze by sa jeden skolsky specialny pedagog nehodil aj k nam. triedy mame plne tazkych diagnoz, asistentov malo a na individualnu pracu castokrat cas vobec nie je.

mirka9731
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ema1403
16. máj 2023

Zs pri ZZ

Dobrý deň,
Zaujímam sa o pozíciu špeciálneho pedagóga v ZŠ pri Zdravotníckom zariadení. Mám ukončený 2 stupeň VŠ, odbor špeciálna pedagogika UK v BA. Štátnice som mala z predmetov specialne didaktiky špeciálnych základných škôl,; pedagogika telesne postihnutých, chorých a zdravotne oslabených. Na pohovore mi oznámili, že nie som kompetentná učiť, maximálne môžem robiť vychovavatela. Že teda na učenie musim mat ukončené bud prvý stupeň ZŠ, alebo nejakú kombináciu. Pokiaľ viem, ZŠ pri ZZ spada pod špeciálne školy, prosím o radu,ako je to teda s mojou kompetenciu.
Ďakujem

palicka
16. máj 2023

@ema1403 ZŠ pri zdravotníckom zariadení nie je špeciálnou školou.

kacena4
16. máj 2023

@ema1403 teda vystudovala so VS a nema info o moznostiach kde pracovat?? smutne. ucit mozes ucit 1-9. r. ŠZŠ alebo byt skolsky specipedagog (aspoň. teda myslim)

ema1403
16. máj 2023

@palicka pokiaľ viem spada pod špeciálne školy.

ema1403
16. máj 2023

@kacena4 ja som si bola vedomá toho,ze ucit v tejto skole môžem, keďže aj prax sme mali v zs pri zz,diplomovú prácu som mala tiež na tuto tému.cize som bola dosť prekvapená, keď mi povedala riaditeľka ze nemam kompetenciu ucit .

lapersefona
1. aug 2023

@ema1403 vyskusaj v inych skolach co ti povedia možno ti inde daju sancu

ema1403
1. aug 2023

@lapersefona z ministerstva školstva som dostala odpoveď ze som kompetentná ucit v danej skole. Ale už to neriešim, pracujem inde.🙂