Práca - škola

14. jan 2024

Ahojte, od septembra sa chystám na VŠ predškolská a elementárna pedagogika. Ideme sa s partnerom presťahovať do BA (aj on študuje). Uvažujem, či sa dať externe alebo denne? Je pravda, že externe budem musieť platiť a prídem o výhody študenta ale aspoň budem môcť pracovať, už počas štúdia budem po adaptačnom procese a keď ukončím štúdium nebude mi chýbať až tak veľa rokov k atestácií.
Zároveň uvažujem, že si spravím neskôr aj Mgr primárna pedagogika, ale to sa ešte uvidí.
Ako by ste postupovali vy?

123kika1234
14. jan 2024

Ja študujem učiteľstvo výtvarnej a keby bola možnosť určite by som šla externe, len my máme len denné.. tak to musím nejak zvládať pri práci. Ale mám aspoň individuálny plán..

kaktusik007
14. jan 2024

akoze chces pracovat v skole? no bez ukonceneho vysokoskolskeho vzdelania druheho stupna mozes byt v druzine alebo robit asistentku - ked spominas adaptacne a roky k atestacii..... vyucovat nesmies

autor
14. jan 2024

@kaktusik007 chcem študovať elementárnu a predškolskú pedagogiku - učiteľka v MŠ. Učiť v škôlke sa dá aj ako nekvalifiková (za menej peňazí a s podmienkou, že si treba dorobiť školu - ktorú plánujem tak či tak)
Kým dokončím Bc. budem v škôlke už 3 roky, tz. budem mať adaptačný proces už za sebou, budem už kvalifikovaná a nebude mi chýbať už tak veľa rokov k tomu aby som si mohla spraviť atestáciu.
Zároveň uvažujem, že po Bc. pôjdem aj na Mgr. primárna pedagogika

kaktusik007
14. jan 2024

skolka ma nenapadla, ja hned iba skola a prvy stupen 🤣

autor
14. jan 2024

Áno áno, priorita je teraz škôlka 😅 neskôr uvidím, či ma bude ťahať viac ZŠ alebo ostanem pri škôlke 🙂 teraz len uvažujem, či si dať externé štúdium aby som už mohla nadobúdať prax a roky v odbore alebo sa dať na denné 🙂

rony2255
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kris_tin257
14. jan 2024

Ja som šla na externé presťahovala sa do BA a začala pracovať, čiže za mňa je to jasné 😀