Ahojte, od septembra sa chystám na VŠ predškolská a elementárna pedagogika. Ideme sa s partnerom presťahovať do BA (aj on študuje). Uvažujem, či sa dať externe alebo denne? Je pravda, že externe budem musieť platiť a prídem o výhody študenta ale aspoň budem môcť pracovať, už počas štúdia budem po adaptačnom procese a keď ukončím štúdium nebude mi chýbať až tak veľa rokov k atestácií.
Zároveň uvažujem, že si spravím neskôr aj Mgr primárna pedagogika, ale to sa ešte uvidí.
Ako by ste postupovali vy?
akoze chces pracovat v skole? no bez ukonceneho vysokoskolskeho vzdelania druheho stupna mozes byt v druzine alebo robit asistentku - ked spominas adaptacne a roky k atestacii..... vyucovat nesmies
@kaktusik007 chcem študovať elementárnu a predškolskú pedagogiku - učiteľka v MŠ. Učiť v škôlke sa dá aj ako nekvalifiková (za menej peňazí a s podmienkou, že si treba dorobiť školu - ktorú plánujem tak či tak)
Kým dokončím Bc. budem v škôlke už 3 roky, tz. budem mať adaptačný proces už za sebou, budem už kvalifikovaná a nebude mi chýbať už tak veľa rokov k tomu aby som si mohla spraviť atestáciu.
Zároveň uvažujem, že po Bc. pôjdem aj na Mgr. primárna pedagogika
skolka ma nenapadla, ja hned iba skola a prvy stupen 🤣
Áno áno, priorita je teraz škôlka 😅 neskôr uvidím, či ma bude ťahať viac ZŠ alebo ostanem pri škôlke 🙂 teraz len uvažujem, či si dať externé štúdium aby som už mohla nadobúdať prax a roky v odbore alebo sa dať na denné 🙂
Ja som šla na externé presťahovala sa do BA a začala pracovať, čiže za mňa je to jasné 😀
Ja študujem učiteľstvo výtvarnej a keby bola možnosť určite by som šla externe, len my máme len denné.. tak to musím nejak zvládať pri práci. Ale mám aspoň individuálny plán..