Ahojte, chcel by som počuť vaše názory ohľadom práce skladníka, keďže na okolí vidím, že sú stále voľné pracovné miesta na pozíciu skladník na 1-2-3 smeny a vždy hľadajú, je to tak neoblubená pozícia?
Pretože často na pozíciu skladníka treba aj vedieť a mať papiere na VZV.Zohnat kvalitného vozičkára,ktorý aj chodí do roboty a nie sú s ním problémy je jak nájsť poklad.Preto su tak dobre platení.
A potom ešte preto,lebo nie každý má na to byť vozičkárom a pracovať v sklade.
A potom také typické problémy ako:
Neochota pracovať na zmeny,v zime,v teple,v stoji
Neochota pracovať vôbec a trochu tazsie
@doriiis dobre zaplateny? 😳
@katkaseiner
@beronsche ...nepoznám nikoho s papiermi na VZV,ktorý zarába menej ako 1100 €. Chápem,že pre niekoho je to málo.
Ja sa inak už nečudujem ničomu.Stretla som ľudí,ktorí povedali,že radšej budú robiť po- pia po 8 hod,ako sob- ned po 12 hod a zvyšok voľno.🤷🏻♀️
Každý podľa seba
@doriiis no ja sa hlasim 😀ja nemam ani 1000 a to pracujem v sklade 24 rokov na VZV na 2 zmeny
@doriiis tak určite existujú ľudia, ktorí chcú robiť radšej 5 dní v týždni po 8hod než 2 dní po 12dni, - hlavne ak majú rodiny. Lebo víkend je jediný čas, kedy sú deti zo školy doma. Tak aby sa rodina nemíňala vo dverách.
@kollarovci Napríklad túto hľadajú stále https://www.profesia.sk/en/work/bonfiglioli-slo...
Táto firma hľadá stále, neviem, platovo to není až tak zle si myslím na okres
@kollarovci ...tak sa rozluc s firmou,ktorá ti za 24 rokov schválne nezdvihla plat,chyt svoj preukaz VZV,otvor si profesiu alebo zajdi do prvej firmy,kde hľadajú vodičov VZV,povedz že máš plátne papiere a 24 ročnú prax.A uvidíš ten nástupný plat.
Naozaj otvor si profesiu a čítaj.Vodicov VZV je taký nedostatok,že až.
@doriiis 😂😂😂
800 ale iba ranné
@doriiis ja viem som si toho vedoma len tazko sa odchadza ked kusok od domu vyplata vzdy nacas no a ten 13 plat aspon trosku potesi.Ale bolo takych dni ze som uz davala vypoved ale vzdy som to rozdychala.
@doriiis ano, 1100 zrejme v hrubom...kolko je to v cistom? Minimalny plat?
@doriiis ja som robila roky od stredy do soboty, teraz robím od pondelka do piatku 8 hodín a je mi to tak lepšie,, soboty zabita z deťmi a mužom pol dna len, pondelky utorky doma a oni škôlka škola robota a ja voľno no k ničomu bez nich
@lenkakravcova presne tak síce som nerobila 12 hod od stredy do soboty ale 6 no voľno cez týždeň bolo také nanič,
@katkaseiner ....v čistom.Ale nechaj tak.Viem,koľko zarába môj muž a jeho kolegovia🤷🏻♀️.
@katkaseiner minimálna mzda je 750€ v hrubom
Ľudia už nie sú ochotný robiť napríklad nočné či víkendy za tú mzdu. Chcú voľné víkendy, pokoj v noci.
Pozrela som ten inzerát a teda plat nič moc keďže sú v tom aj nočné prípravky už.
@thor21 skladov a logistických centier je teraz veľmi veľa. Otvárajú sa nové a nové… Treba tam aj zamestnancov. A na tých sú aj požiadavky, nemôže to ísť robiť každý z ulice (napr. vyššie spomenutý VZV). A aj uchádzači o zamestnanie majú svoje požiadavky. Takže nájsť dobrého skladníka nemusí byť jednoduché. Preto taký dopyt.
@thor21 z mojich skúseností v bývalých firmach kde som robila v office a mali sme sklady bol strašný problém udržať skladnikov, slabé platy , smeny, zima v sklade, fyzicky namáhavá práca, problémy keď nesedeli inventúry, nestíhali termíny dodaní tovaru . Pravidelne končili na pnkach s chrbticou a zas sa hľadali noví. Pomohlo by tam ešte o dosť vyššie zvýšenie platov, ale to firmy nezaplatia,lebo sa vždy nasli náhrady, keďže na to zrovna extra vzdelanie a prax nepotrebuješ
@thor21 Uz sam inzerat hovori za vsetko. Ponukaju tam nastupny bonus. Hmmm zrejme je to vychyrena firma a maju neludske podmienky,ked musia lakat ludi na bonus,ktory im bude potom davany po castiach k vyplate. Dalsia vec nadstandardne ohodnotenie za nadcasy. Zrejme tie nadcasy byvaju casto,ked to takto uvadzaju v inzerate. Potom sa tam pise o dalsich bonusoch,ktore ale dostanes az po splneni skupinovejo ciela. Takze to malokedy dostanes,lebo ten ciel je nesplnitelny. Ale toto ma vela zavodov v podmienkach. Preto sa tam veduci spravaju k ludom ako k spinam,lebo potrebuju dosiahnut ciel,co zahrna aj ukazkova dochadzka celej skupiny.
Na zverejnené platy v inzerátoch treba pozerať tak, že vo veľkej väčšine prípadov sú v nich zahrnuté všetky možné príplatky, čo znamená že zverejnená suma je najvyššia možná suma ktorú na danej pozícii môžete zarobiť. Firma v podstate nerobí nič nelegálne, každá firma sa snaží dať do inzerátu čo najvyššiu možnú sumu aby nalákala ľudí, to je všetko.
Tak u nás vo firme sa napríklad skladníci veru držia, väčšinou odídu len ak ich vyhodia 😅. Zle sa veru nemajú, práca po-pia 3 zmeny. 1000-1100 zarobím ja ako operátor, kolega skladník má okolo 1600, ale teda je tam už dlhšie, takže nejdem kecať, aký majú nástupný plat, ale pod tých 1300-1400 v čistom to isto nie je. Určite ale záleží od firmy, niekde vo veľkosklade, kde človek chytí mrazáky a pod. to asi nie je bohviečo, tam verím, že sa ľudia točia.
@thor21 ludia nie su, lebo za to iste im v nemecku cez agenturu daju nasobky platu… tak dookola budu hladat. A prepac, ja by som teda nechcela ani chlapa, co nedonesie domov aspon 2k, ved to by sme museli spat pod mostom, alebo zrat suche rozky.
@dancingqueen321 ešteže nie každá zmýšľa ako ty. To by väčšina chlapov na Slovensku bola bez šance na ženu a rodinu 😅
@kristiii taki realne su bez sance, ved otvor badoo a pokec. Samy skrachovanec :D a su ich kvanta. Vsetci by ta radi pozvali na prechadzku, ktora ich nic nestoji :D :D v mojom okoli su radsej zeny same, lebo nechcu chudobneho. Dve sa radsej vydali za cudzincov, a uz roky nemusia pracovat :D
@thor21 no nie kazdy chce pracovat na smeny napriklad ... praca v sklade je castokrat v zime alebo naopak v teple takze tie podmienky nie su idealne ... a ked tych ludi az tak dobre nezaplatia tak potom prijimaju a nasledne prepustaju "vseliakych ludi" ... niektori si zase myslia ze nebudu robit nic a to zase tak nefunguje ... a tym padom je tam velka fluktuacia ... ale samozrejme ze su aj ludia ktori sa presadit vedia, vydrzia nie uplne priaznive podnienký a casom aj zarobia slusne