Práca skladníka, veľa voľných miest

thor21
14. sep 2024

Ahojte, chcel by som počuť vaše názory ohľadom práce skladníka, keďže na okolí vidím, že sú stále voľné pracovné miesta na pozíciu skladník na 1-2-3 smeny a vždy hľadajú, je to tak neoblubená pozícia?

adabise683
14. sep 2024

@thor21 no nie kazdy chce pracovat na smeny napriklad ... praca v sklade je castokrat v zime alebo naopak v teple takze tie podmienky nie su idealne ... a ked tych ludi az tak dobre nezaplatia tak potom prijimaju a nasledne prepustaju "vseliakych ludi" ... niektori si zase myslia ze nebudu robit nic a to zase tak nefunguje ... a tym padom je tam velka fluktuacia ... ale samozrejme ze su aj ludia ktori sa presadit vedia, vydrzia nie uplne priaznive podnienký a casom aj zarobia slusne

doriiis
14. sep 2024

Pretože často na pozíciu skladníka treba aj vedieť a mať papiere na VZV.Zohnat kvalitného vozičkára,ktorý aj chodí do roboty a nie sú s ním problémy je jak nájsť poklad.Preto su tak dobre platení.
A potom ešte preto,lebo nie každý má na to byť vozičkárom a pracovať v sklade.
A potom také typické problémy ako:
Neochota pracovať na zmeny,v zime,v teple,v stoji
Neochota pracovať vôbec a trochu tazsie

katkaseiner
14. sep 2024

@doriiis dobre zaplateny? 😳

beronsche
14. sep 2024

@doriiis skladnici a dobre platení? V akej dimenzii?

@thor21 podľa mňa je kvôli tomu, že to zvyčajne býva 3-smenka za smiešne peniaze.

doriiis
14. sep 2024

@katkaseiner
@beronsche ...nepoznám nikoho s papiermi na VZV,ktorý zarába menej ako 1100 €. Chápem,že pre niekoho je to málo.

doriiis
14. sep 2024

Ja sa inak už nečudujem ničomu.Stretla som ľudí,ktorí povedali,že radšej budú robiť po- pia po 8 hod,ako sob- ned po 12 hod a zvyšok voľno.🤷🏻‍♀️
Každý podľa seba

thor21
autor
14. sep 2024

@beronsche no aj na dve, tri smeny hľadajú neustále, čo vidím a plat na okres nie je úplne zlý 🙂

kollarovci
14. sep 2024

@doriiis no ja sa hlasim 😀ja nemam ani 1000 a to pracujem v sklade 24 rokov na VZV na 2 zmeny

lenkakravcova
14. sep 2024

@doriiis tak určite existujú ľudia, ktorí chcú robiť radšej 5 dní v týždni po 8hod než 2 dní po 12dni, - hlavne ak majú rodiny. Lebo víkend je jediný čas, kedy sú deti zo školy doma. Tak aby sa rodina nemíňala vo dverách.

thor21
autor
14. sep 2024

@kollarovci Napríklad túto hľadajú stále https://www.profesia.sk/en/work/bonfiglioli-slo...
Táto firma hľadá stále, neviem, platovo to není až tak zle si myslím na okres

doriiis
14. sep 2024

@kollarovci ...tak sa rozluc s firmou,ktorá ti za 24 rokov schválne nezdvihla plat,chyt svoj preukaz VZV,otvor si profesiu alebo zajdi do prvej firmy,kde hľadajú vodičov VZV,povedz že máš plátne papiere a 24 ročnú prax.A uvidíš ten nástupný plat.
Naozaj otvor si profesiu a čítaj.Vodicov VZV je taký nedostatok,že až.

malinda141920
14. sep 2024

@doriiis 😂😂😂
800 ale iba ranné

kollarovci
14. sep 2024

@doriiis ja viem som si toho vedoma len tazko sa odchadza ked kusok od domu vyplata vzdy nacas no a ten 13 plat aspon trosku potesi.Ale bolo takych dni ze som uz davala vypoved ale vzdy som to rozdychala.

katkaseiner
14. sep 2024

@doriiis ano, 1100 zrejme v hrubom...kolko je to v cistom? Minimalny plat?

zuzulka558
14. sep 2024

@doriiis ja som robila roky od stredy do soboty, teraz robím od pondelka do piatku 8 hodín a je mi to tak lepšie,, soboty zabita z deťmi a mužom pol dna len, pondelky utorky doma a oni škôlka škola robota a ja voľno no k ničomu bez nich

fido69
14. sep 2024

@thor21 Tak ten inzerát to je dobrý oj.b
Mzdové podmienky (brutto) 1 135 - 1 560 EUR/mesiac
Horná hranica mzdy zahrňuje mesačnú prémiu 178 EUR, príplatok za prácu v noci a alikvótnu časť nástupného bonusu. 😂

Takže po pár mesiacoch dostávaš minimálnu mzdu. Bomba kšeft. 👍

zuzulka558
14. sep 2024

@lenkakravcova presne tak síce som nerobila 12 hod od stredy do soboty ale 6 no voľno cez týždeň bolo také nanič,

doriiis
14. sep 2024

@katkaseiner ....v čistom.Ale nechaj tak.Viem,koľko zarába môj muž a jeho kolegovia🤷🏻‍♀️.

thor21
autor
14. sep 2024

@fido69 príde mi to malo za tie nočné resp. 3 smeny, ale stále majú inzerát, skoro celý rok, čo sa pozerám pravidelne

thor21
autor
14. sep 2024

@katkaseiner minimálna mzda je 750€ v hrubom

bosorkabb
14. sep 2024

Ľudia už nie sú ochotný robiť napríklad nočné či víkendy za tú mzdu. Chcú voľné víkendy, pokoj v noci.
Pozrela som ten inzerát a teda plat nič moc keďže sú v tom aj nočné prípravky už.

gab1sol
14. sep 2024

@thor21 skladov a logistických centier je teraz veľmi veľa. Otvárajú sa nové a nové… Treba tam aj zamestnancov. A na tých sú aj požiadavky, nemôže to ísť robiť každý z ulice (napr. vyššie spomenutý VZV). A aj uchádzači o zamestnanie majú svoje požiadavky. Takže nájsť dobrého skladníka nemusí byť jednoduché. Preto taký dopyt.

lakebabe
14. sep 2024

@thor21 z mojich skúseností v bývalých firmach kde som robila v office a mali sme sklady bol strašný problém udržať skladnikov, slabé platy , smeny, zima v sklade, fyzicky namáhavá práca, problémy keď nesedeli inventúry, nestíhali termíny dodaní tovaru . Pravidelne končili na pnkach s chrbticou a zas sa hľadali noví. Pomohlo by tam ešte o dosť vyššie zvýšenie platov, ale to firmy nezaplatia,lebo sa vždy nasli náhrady, keďže na to zrovna extra vzdelanie a prax nepotrebuješ

marca12
14. sep 2024

@thor21 Uz sam inzerat hovori za vsetko. Ponukaju tam nastupny bonus. Hmmm zrejme je to vychyrena firma a maju neludske podmienky,ked musia lakat ludi na bonus,ktory im bude potom davany po castiach k vyplate. Dalsia vec nadstandardne ohodnotenie za nadcasy. Zrejme tie nadcasy byvaju casto,ked to takto uvadzaju v inzerate. Potom sa tam pise o dalsich bonusoch,ktore ale dostanes az po splneni skupinovejo ciela. Takze to malokedy dostanes,lebo ten ciel je nesplnitelny. Ale toto ma vela zavodov v podmienkach. Preto sa tam veduci spravaju k ludom ako k spinam,lebo potrebuju dosiahnut ciel,co zahrna aj ukazkova dochadzka celej skupiny.

sevrin
14. sep 2024

Na zverejnené platy v inzerátoch treba pozerať tak, že vo veľkej väčšine prípadov sú v nich zahrnuté všetky možné príplatky, čo znamená že zverejnená suma je najvyššia možná suma ktorú na danej pozícii môžete zarobiť. Firma v podstate nerobí nič nelegálne, každá firma sa snaží dať do inzerátu čo najvyššiu možnú sumu aby nalákala ľudí, to je všetko.

kristiii
15. sep 2024

Tak u nás vo firme sa napríklad skladníci veru držia, väčšinou odídu len ak ich vyhodia 😅. Zle sa veru nemajú, práca po-pia 3 zmeny. 1000-1100 zarobím ja ako operátor, kolega skladník má okolo 1600, ale teda je tam už dlhšie, takže nejdem kecať, aký majú nástupný plat, ale pod tých 1300-1400 v čistom to isto nie je. Určite ale záleží od firmy, niekde vo veľkosklade, kde človek chytí mrazáky a pod. to asi nie je bohviečo, tam verím, že sa ľudia točia.

thor21
autor
15. sep 2024

@kristiii A to v akom meste ?

dancingqueen321
15. sep 2024

@thor21 ludia nie su, lebo za to iste im v nemecku cez agenturu daju nasobky platu… tak dookola budu hladat. A prepac, ja by som teda nechcela ani chlapa, co nedonesie domov aspon 2k, ved to by sme museli spat pod mostom, alebo zrat suche rozky.

kristiii
16. sep 2024

@dancingqueen321 ešteže nie každá zmýšľa ako ty. To by väčšina chlapov na Slovensku bola bez šance na ženu a rodinu 😅

dancingqueen321
18. sep 2024

@kristiii taki realne su bez sance, ved otvor badoo a pokec. Samy skrachovanec :D a su ich kvanta. Vsetci by ta radi pozvali na prechadzku, ktora ich nic nestoji :D :D v mojom okoli su radsej zeny same, lebo nechcu chudobneho. Dve sa radsej vydali za cudzincov, a uz roky nemusia pracovat :D